Οι παραδόσεις μας

Must Read

Αν έχουμε επιβιώσει μέχρι σήμερα ως έθνος και ως φυλή, σε μεγάλο βαθμό το χρωστάμε και στην τήρηση των παραδόσεών μας, οι οποίες είναι εδραιωμένες σε άγραφους, αλλά απαράβατους κανόνες.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων και του Πάσχα, π.χ., ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η πρωινή λειτουργία, τα παραδοσιακά χριστόψωμα, το στολισμένο καραβάκι, τα κάλαντα, ακόμα και το… χοιρινό με σέλινο συνθέτουν και χαρακτηρίζουν τα Χριστούγεννα.

Από την άλλη, οι θείες και ιερές ακολουθίες, ο οβελίας και τα κόκκινα αβγά δίνουν έναν αποκλειστικό τόνο στο Πάσχα των Ελλήνων, που δεν τον βρίσκεις σε άλλο μέρος του πλανήτη. Αυτά γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Αδωνις μας θύμισε και άλλη μια παράδοση: ότι το χασάπικο παραδοσιακά πουλάει ακριβότερα το αρνάκι, το οποίο βέβαια είναι και… Πόρσε.

Θυμήθηκα τον μακαρίτη τον πατέρα μου που, όταν περνούσαμε μπροστά από το χασαπιό της γειτονιάς, του Ζολωτάκη, μου έλεγε να στρίψω το κεφάλι απ’ την άλλη μεριά για να μη βλέπω τον αιμοσταγή, στυγερό εκμεταλλευτή του λαού που πουλούσε… Πόρσε στο Περιστέρι!

Τώρα, κάποιοι από σας θα σκέπτονται ότι οι ρήσεις του κ. Αδωνη είναι παραδοσιακά για γέλια. Τι να σας πω… Σεις είπατε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρήνος στην Αλβανία στο τελευταίο αντίο στην 40χρονη που δολοφονήθηκε στο Μενίδι

Μέσα σε κλίμα απόλυτης θλίψης, με αναπάντητα «γιατί» να πλανώνται στον αέρα έγινε νωρίτερα σήμερα το πρωί η κηδεία...

More Articles Like This