Η μεγαλοβδομαδιάτικη Τσιμτσιλή

«Κοντό; Για τα δικά μου δεδομένα είναι μάξι» δήλωσε για το φόρεμά της η παρουσιάστρια.

Must Read

Συνέβη τη Μεγάλη Δευτέρα στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, που εμφανίστηκε στην εκπομπή της μεγαλοβδομαδιάτικα με δαντελωτό μίνι φόρεμα, το οποίο άφηνε λίγα σημεία της ανατομίας της στη φαντασία των τηλεθεατών.

Ο Δήμος Βερύκιος, που αποτελεί βασικό συντελεστή της εκπομπής, είπε στη μινιφορούσα παρουσιάστρια με νόημα: «Πολύ ωραίο το φόρεμα». Εκείνη, δίχως να αστειεύεται, απάντησε: «Ναι, σεμνό για Μεγάλη Εβδομάδα». Ο Βερύκιος δεν άντεξε και σχολίασε: «Εστω και λίγο κοντύτερο απ’ ό,τι πρέπει…». Η κυρία Τσιμτσιλή, δείχνοντας ότι μάλλον αγνοεί το ειδικό βάρος της Εβδομάδας των Παθών και φέρνοντας την έννοια της ευπρέπειας σε όσα εκείνη θεωρεί ότι ταιριάζουν στα δικά της «δεδομένα», είπε: «Κοντό; Για τα δικά μου δεδομένα είναι μάξι». Ο συνομιλητής της επέμεινε «Ναι, αλλά λόγω των ημερών;» και έλαβε το… οριστικό: «Για τις ημέρες νομίζω είναι εντάξει».

Ο κόσμος της τηλεόρασης ορίζει μόνος του τι είναι καλό και κακό, σεμνό και άσεμνο, χυδαίο και πρέπον. Δεν νιώθει καμία ανάγκη να περιοριστεί από τις αντιλήψεις των αντικειμένων της ισχύος του. Αφού επηρεάζει (βλ. εξουσιάζει) συνειδήσεις δεν θεωρεί ότι λογοδοτεί στην παράδοση, στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, στα εκκλησιαστικά ήθη.

Κι αυτός ο κόσμος της τηλεόρασης, που θεωρεί (τουλάχιστον ένα μεγάλο τμήμα του) ότι τέτοιου είδους αμφιέσεις, σαν της Τσιμτσιλή, είναι αρμόζουσες για τη Μεγάλη Εβδομάδα, διαχέει τις αντιλήψεις του στην κοινωνία. Η καθημερινή επανάληψη αυτών των θεαμάτων, των μηνυμάτων και των μοτίβων συμπεριφοράς μπορεί αρχικά να ξενίζει την κοινωνία, κάποιους να τους εξοργίζει, αλλά τελικά είναι νικηφόρα, επιβάλλεται. Ο μιθριδατισμός είναι σχεδόν αλάνθαστη συνταγή.

Οι παραγωγοί της κυρίαρχης ιδεολογίας, όπως αυτή εκφράζεται τηλεοπτικά, ορίζουν «με τα δικά τους δεδομένα» ακόμα και τα αρμοστά για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο,τι τους κατέβει στο τσερβέλο είναι νόμος και μόνο η τηλεθέαση αποτελεί υψηλότερη αρχή και εξουσία, στην οποία συμμορφώνονται.

Εν κατακλείδι, όλα αυτά τα λόγια τα πολλά που προηγήθηκαν θα ήταν αχρείαστα, αν ήταν κλειστό το χαζοκούτι και ορθάνοιχτο κάποιο βιβλίο της προκοπής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανεπούλωτη πληγή ενός νόμου

Το περιστατικό στην Καβάλα με το χαστούκι στη βουλευτή της Ν.Δ. (Αγγελική Δεληκάρη) φυσικά και δεν το επικροτεί κανένας...

More Articles Like This