Από το Ωσαννά στη Σταύρωση

Να το έχουμε όλοι κατά νου. Από τα ζήτω και τα χειροκροτήματα μέχρι τη σταύρωση είναι μικρή η απόσταση

Must Read

Ενα από τα σημεία του Θείου Δράματος, το οποίο χρήζει τεράστιας προσοχής από όλους, είναι το ευμετάβλητο των διαθέσεων των πολλών. Για να φτάσει το ημερολόγιο από την είσοδο του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ μέχρι τη δίκη Του, τις ύβρεις, τη χλεύη, τους βασανισμούς και τον σταυρικό θάνατό Του πέρασαν μόλις έξι ημέρες.

Στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (κεφ. 21, 6-9) διαβάζουμε (σε ελεύθερη απόδοση στη νέα ελληνική) ότι «οι μαθητές έκαναν ό,τι τους διέταξε ο Ιησούς. Έφεραν το θηλυκό γαϊδουράκι και το πουλάρι του, έβαλαν σ’ αυτό τα ενδύματά τους, πάνω στα οποία κάθισε ο Χριστός. Τα πλήθη, που συνόδευαν τον Κύριο, έστρωναν τα ρούχα τους στον δρόμο, για να περάσει επάνω από αυτά ο Ιησούς, ενώ οι άλλοι έκοβαν κλαδιά από δέντρα και τα έστρωναν κι αυτά στον δρόμο. Τα πλήθη δε του λαού, τόσον εκείνα που προηγούντο όσον και εκείνα που ακολουθούσαν, εφώναζαν δυνατά και έλεγαν· “ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου· ωσαννά εν τοις υψίστοις”».

Στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (κεφ. 19, 14-16) διαβάζουμε: «Η ημέρα ήταν παραμονή για την προπαρασκευή και προετοιμασία του (σ.σ. εβραϊκού) Πάσχα. Η ώρα ήταν περίπου η έκτη (από την ανατολή του ηλίου, δηλαδή μεσημέρι). Και λέει ο Πιλάτος στους Ιουδαίους: “Ιδού ο βασιλιάς σας”. Αυτοί κραύγασαν· “άρον άρον, σταύρωσον αυτόν”. Τους ρωτά ο Πιλάτος: “Τον βασιλιά σας να σταυρώσω;” Απάντησαν οι αρχιερείς: “Δεν έχουμε βασιλιά, παρά μόνο τον Καίσαρα”. `».

Αφού όλα αυτά τα φοβερά ίσχυσαν για τον Υιό του Θεού, ισχύουν στο ακέραιο και για όλους όσοι νομίζουν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έχουν το ακαταδίωκτο, τους «προστατεύουν» οι μεγάλες δυνάμεις ή τους καλύπτουν οι δισεκατομμυριούχοι χορηγοί τους. Να προσέχουν καλά άπαντες γιατί κάποια ημέρα των ημερών γράφει με μεγάλα γράμματα το δικό τους όνομα. Κι αν μπορούν και ξεφεύγουν από την ανθρώπινη απομίμηση δικαιοσύνης γιατί έχουν «άκρες», ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν από τη θεία δίκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απολύθηκαν δικαστές που καθυστερούσαν την έκδοση εκατοντάδων αποφάσεων – Πρωτοδίκης δικαιολογήθηκε ότι… διάβαζε το παιδί της!

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων ήταν η βασική αιτία για την οποία πέντε δικαστές «είδαν» την πόρτα...

More Articles Like This