Σταλινικό Δημοκρατικό τόξο

Must Read

Στο 902.gr (το κομματικό σάιτ που τη γλίτωσε και δεν πωλήθηκε σε οφσόρ όπως η τηλεοπτική και η ραδιοφωνική συχνότητα) διαβάζουμε την ακόλουθη είδηση: «Δυο εντυπωσιακούς πίνακες, που απεικονίζουν τον Στάλιν ο ένας και τον Λένιν ο δεύτερος, του πλέον αναγνωρισμένου σοβιετικού ζωγράφου Βολκόφ απ’ το 1946 ο πρώτος και του 1922 ο δεύτερος, πρόσφερε για το αρχείο του Κόμματος στον γ.γ. της Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπα ο καθηγητής του ΕΜΠ Γ. Μπάφας…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

… Οι πίνακες προέρχονται απ’ την ιδιωτική του συλλογή και αποκτήθηκαν στη ΛΔ της Γερμανίας κατά τη διάρκεια των σπουδών του εκεί. “Πάνε στη σωστή θέση, εκεί όπου ανήκουν” ανέφερε ο Γ. Μπάφας. Ο Δ. Κουτσούμπας τον ευχαρίστησε θερμά σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφορά του».

Κι όσο διαβάζεις την είδηση κι αηδιάζεις με την εικόνα του πανάθλιου τυράννου και κατά συρροήν φονιά στον πίνακα, σκέφτεσαι διάφορους νεοδημοκράτες και λοιπούς λουκουμοδεξιούς που περιλαμβάνουν το ΚΚΕ στο «δημοκρατικό τόξο» και τσακίζουν τα νεύρα στο πανελλήνιο όποτε εξακοντίζουν την ουρανομήκη παπάρα «τιμώ και σέβομαι τους αγώνες και τις θυσίες της Αριστεράς».

Βρε, παιδί μου, πόσους αγώνες για τη δημοκρατία έκανε ο Στάλιν; Όταν αποφάσιζε τον διωγμό των Ελλήνων του Πόντου; Όταν υπέγραφε διαταγές για μαζικές δολοφονίες, βασανιστήρια, εκτοπίσεις, στημένες δίκες «αντιφρονούντων»;

Πέρα από το γελοίο του πράγματος και τον δεινοσαυρικού τύπου αναχρονισμό που συνιστούν τέτοιου είδους χειρονομίες, υπάρχει και το πρακτικό ζήτημα: Το ΚΚΕ επιμένει να περιφρονεί και το γράμμα και το πνεύμα του νόμου που αφορά τη λειτουργία των κομμάτων. Όχι μόνο δεν δέχεται έλεγχο στα βιβλία του (και το δηλώνει, μάλιστα, με καμάρι), αλλά προβάλλει και φόρα παρτίδα την ταύτισή του με φρικτές προσωπικότητες που αιματοκύλισαν τις χώρες τους καθώς και μια σειρά από άλλες.

ΥΓ.: Ο καθηγητής του ΕΜΠ Μπάφας δεν αποτελεί εξαίρεση διδάσκοντος σε ελληνόφωνο πανεπιστήμιο, αλλά είναι μέρος του κανόνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This