Η ελληνική γλώσσα στην πυρά!

Στις φωτογραφίες βλέπετε τα αποτελέσματα της «εκπαιδευτικής» πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών

Must Read

Πολλές αναγνώστριες και αναγνώστες στέλνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρανταχτά τεκμήρια της καλπάζουσας πνευματικής νόσου της αγραμματοσύνης, η οποία πλέον αντιμετωπίζεται κάπως σαν… θεσμός.

Ισως από υπερβολική αισιοδοξία θεωρούσα ότι τόσο πολύ υλικό είναι αποτέλεσμα συλλογικής έρευνας, που κράτησε καιρό και συγκεντρώθηκε κυρίως μέσω διαδικτύου. Εκανα λάθος. Παρατηρώντας τις πινακίδες, τα αγγελτήρια και οποιοδήποτε γραπτό συναντούσα στον δρόμο διαπίστωσα ότι η ανορθογραφία είναι νόμος.

Ολες οι λήψεις, πλην εκείνης της ανεκδιήγητης με την οδό «Αραπίτσα Ναούσης» (πρόκειται για τον ποταμό της Αραπίτσας στη Νάουσα και η φωτογραφία αναρτήθηκε πρώτα στο twitter από τη χρήστρια «Aύρα Ζ.Α.») είναι δικές μου και η συλλογή τους διήρκεσε περίπου μία εβδομάδα.

Διευκρινιστικά αναφέρεται ότι η ταμπέλα στην τουαλέτα που απαγορεύει τη «ρήψη» (αντί για «ρίψη») χαρτιών βρίσκεται σε μεγάλο σούπερ μάρκετ σε δήμο στα βόρεια της Αττικής. Ωστόσο η ανατριχιαστικότερη εικόνα όλων είναι το βιβλίο για τον Διονύσιο Σολωμό, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως προσάναμμα για την ψησταριά σε θεματικό πάρκο για παιδιά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στρατηγός Σλούκας! Οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 1-1 (95-79 τη Μακάμπι)

Ο Κώστας Σλούκας στο πρώτο ματς της σειράς των αγώνων με την Μακάμπι είχε κάνει μόλις ένα λάθος σε...

More Articles Like This