21η Απριλίου 1967

Must Read

Την 21η Απριλίου 1967 περίπου 8.500.000 Έλληνες πανηγύρισαν την έλευση του «Λοχία» που αποζητούσαν διακαώς λαός και Τύπος. Στις 20 Ιουλίου 1974 άλλοι τόσοι Ελληνες πανηγύρισαν την αποχώρηση του «Λοχία».

Ήταν η δεύτερη φορά μετά τους Βαλκανικούς πολέμους που η Ελλάδα διπλασίαζε τον πληθυσμό της.

Έκτοτε μάθαμε για βασανιστήρια, για εξορίες, για λογοκρισίες, για αντιστασιακές πράξεις γεμάτες ηρωισμό, για να φτάσουμε στο βιβλίο του Μάνου Χατζηδάκη «Αποκαλύπτουμε την “Αντίσταση” 1967-1973», ο οποίος στη σελίδα 114 (σημαδιακή) αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, που ήταν πρωθυπουργός την 21η Απριλίου και συνελήφθη κοιμώμενος, μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων στις 7 Νοεμβρίου του 1979 είπε:

«Όταν συζητούνται θέματα που αναφέρονται στη δικτατορία, πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και να μην αποκαλύπτει ο ένας τους άλλους»… Τι ήθελε να πει τότε ο ποιητής; Ότι άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος; Πάντως, σίγουρα δεν εννοούσε ότι όλοι έλεγαν τα ίδια πράγματα.

Άρα τι σημαίνει αυτό; Ότι έλεγε ο καθένας ό,τι κατέβαζε η κούτρα του για να βελτιώσει ή και να χτίσει το «αντιστασιακό» προφίλ του. Άρα, αέρας κοπανιστός, για να το πούμε ευγενικά. Χρόνια πολλά, κ. Βορίδη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά από το newsbreak.gr!

Είθε το Αναστάσιμο Φως και το μήνυμά του να δίνουν δύναμη και κουράγιο σε όλους, σε αυτούς τους περίεργους...

More Articles Like This