Εγώ ο συγκινητικότατος

Η θητεία του Αδώνιδος Γεωργιάδη συνοψίζεται σε μια εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και χιλιάδες τουρκικές διαφημίσεις με τον όρο Turkaegean

Must Read

Η φωτογραφία που κοσμεί το άρθρο είναι αντιπροσωπευτική της πολιτικής σταδιοδρομίας του ανδρός. Κορδωμένος, φορώντας διπλόφαρδο χαμόγελο, που πτυχώνει τις τροφαντές παρειές του, ποζάρει μπροστά από… πορτρέτο του, καταχειροκροτούμενος από ομάδα «ενθουσιωδών οπαδών του». Τέτοιου είδους φωτογραφίσεις και ποζαρίσματα δεν παραπέμπουν και τόσο σε κυβερνητικές δραστηριότητες, αλλά σε καθημερινή ρουτίνα… καθεστώτων διαφόρων αποχρώσεων.

Η «σεμνή» εκδήλωση με τον υπουργό να ποζάρει μπροστά από το πορτρέτο του πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και ήτο «απολογιστική»∙ ήτοι τα κατορθώματα του πρώην πωλητή νανογιλέκων Αδώνιδος Γεωργιάδη για όσο διάστημα κατσικώθηκε στην υπουργική πολυθρόνα. Ο ίδιος, προλογίζοντας από το twitter την εκδήλωση, προεξόφλησε ότι θα ήτο «εξαιρετικά συγκινητική»! Δηλαδή, σαν να βλέπεις την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ», χωρίς το διαζύγιο.

Για την ακρίβεια, ο κατασυγκινηθείς από τον εαυτό του υπουργός έγραψε: «Ολα έτοιμα για τη μεγάλη απολογιστική και πιστεύω εξαιρετικά συγκινητική εκδήλωση, που διοργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα το απόγευμα, στις 18.30, στα Ναυπηγεία Ελευσίνος. Οσοι μπορέσετε να έρθετε, πιστεύω, θα καμαρώσετε τα αποτελέσματα τεσσάρων ετών σκληρής δουλειάς στις ζωές των πραγματικών ανθρώπων, που θα μιλήσουν οι ίδιοι σήμερα».

Ο κ. Γεωργιάδης ας συνέλθει από τη συγκίνηση που του προκάλεσε η θέα του πορτρέτου του και ας εξηγήσει στο κοινό τι ακριβώς συνέβη με την κατοχύρωση στην Ευρωπαϊκή Ενωση του όρου Turkaegean.

Επίσης, να τοποθετηθεί και σε μια εξαιρετικά… περίεργη παράμετρο της υπόθεσης: Τον Ιούνιο του 2022, όταν ήδη είχε ξεσπάσει σάλος με την κατοχύρωση του όρου Turkaegean στην Ε.Ε., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι επρόκειτο «για μια αθέμιτη εμπορική πρακτική, που θα προσβληθεί και θα αποκατασταθεί». Η αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε μέσω δικηγορικού γραφείου το υπουργείο Ανάπτυξης έγινε στις 16 Φεβρουαρίου του 2023 (βλ. εικ. 2). Γιατί σημειώθηκε εφτάμηνη καθυστέρηση στην ανάληψη δράσης γι’ αυτό το μείζον ζήτημα;

Γι’ αυτά να μιλήσει ο κ. Γεωργιάδης. Τη συγκίνηση για τις εκδηλώσεις και τα πορτρέτα του δεν τη συμμερίζονται όλοι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάσχα στα νησιά με τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό: «Κάθε πέρυσι και καλύτερα»

Μπορεί τα νησιά να υποδέχονται ήδη ορδές τουριστών ενόψει Πάσχα κα τα μηνύματα για την φετινή σεζόν να είναι...

More Articles Like This