Μεγαλοβδομάδα μίνι, με Τσίπρα μάξι

Η σύγκριση των εικόνων είναι πιο εύγλωττη από τα λόγια

Must Read

Αναγνώστης της «δημοκρατίας» παρακολούθησε τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή και μας θύμισε τι γράφαμε στις 12 Απριλίου, όταν η παρουσιάστρια «εμφανίστηκε στην εκπομπή της Μεγαλοβδομαδιάτικα με δαντελωτό μίνι φόρεμα, το οποίο άφηνε λίγα σημεία της ανατομίας της στη φαντασία των τηλεθεατών.Ο Δήμος Βερύκιος, που αποτελεί βασικό συντελεστή της εκπομπής, είπε στη μινιφορούσα παρουσιάστρια με νόημα: “Πολύ ωραίο το φόρεμα”. Εκείνη, δίχως να αστειεύεται, απάντησε: “Ναι, σεμνό για Μεγάλη Εβδομάδα”. Ο Βερύκιος δεν άντεξε και σχολίασε: “Εστω και λίγο κοντύτερο απ’ ό,τι πρέπει…” Η κυρία Τσιμτσιλή, δείχνοντας ότι μάλλον αγνοεί το ειδικό βάρος της Εβδομάδας των Παθών και φέρνοντας την έννοια της ευπρέπειας σε όσα εκείνη θεωρεί ότι ταιριάζουν στα δικά της δεδομένα, είπε: “Κοντό; Για τα δικά μου δεδομένα είναι μάξι”. Ο συνομιλητής της επέμεινε “Ναι, αλλά λόγω των ημερών;” και έλαβε το… οριστικό: “Για τις ημέρες νομίζω είναι εντάξει”».

Ο φίλος αναγνώστης υπέβαλε την ακόλουθη ερώτηση: «Αφού τη Μεγάλη Εβδομάδα το φόρεμα αυτό της φαινόταν μάξι, εκείνο που προτίμησε για τη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα πώς θα το χαρακτήριζε; Μπούρκα ή ράσο;» 

Η εμφάνιση της παρουσιάστριας κατά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή της

Μπορεί η ερώτηση αυτή να φαντάζει κάπως αστεία, αλλά σίγουρα έχει βάση και φανερώνει την ιεράρχηση των πραγμάτων στην ελληνική τηλεόραση και στους ανθρώπους που τη στελεχώνουν. Τούτη η νοοτροπία έχει ως εξής: Οταν έχουμε απέναντί μας κάποιον εκπρόσωπο της πολιτικής εξουσίας ή, γενικά, οποιασδήποτε μορφής εξουσίας είμαστε μαζεμένες/οι, διότι φοβούμεθα τις συνέπειες τυχόν απρεπούς συμπεριφοράς ή ενδυμασίας. Τα άλλα τα ζητήματα, που δεν φέρουν άμεσες συνέπειες στο υλικό πεδίο, τα θεωρούμε… πολυτέλειες και συμμορφωνόμαστε αν θέλουμε, αν το θυμηθούμε, αν έχουμε διάθεση.

Αλλά, τώρα, όλα τούτα με τα φορέματα της Τσιμτσιλή είναι λεπτολογίες που ελάχιστους ενδιαφέρουν. Εδώ δεν έχει βρεθεί ένας ιερέας να ρωτήσει τον δεδηλωμένο άθεο Αλέξη Τσίπρα τι δουλειά έχει να ανάβει κεριά στους ιερούς ναούς και τι δουλειά έχει κι ο Μητσοτάκης στους ναούς με τα φενγκ σούι του, τα γούρικα βατράχια του, τις Λέσχες Μπίλντερμπεργκ και τα συναφή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η νέα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας είναι… ρομπότ

H Victoria Shi είναι η νέα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας. Εντούτοις, δεν πρόκειται για άνθρωπο, αλλά για...

More Articles Like This