Τουρκικός κινητός στόχος

Οι ΗΠΑ πέταξαν έξω την Αγκυρα από το πρόγραμμα των F-35, αντιθέτως μπήκαμε εμείς. Χάρη και στον «άγιο» Μενέντεζ δεν παίρνουν και τα F-16 Viper...

Must Read

Η Τουρκία παρέλαβε το ελικοπτεροφόρο της, που παριστάνει το αεροπλανοφόρο, το οποίο της ναυπήγησαν οι Ισπανοί σε μια έξαρση ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης». Κανονικά το πρόγραμμα ήταν να εξοπλιστεί με τα F-35, τα οποία τελικά δεν θα πάρει η Τουρκία, μετά την ανατίναξη των τουρκοαμερικανικών σχέσεων από τον Ερντογάν και τις ρωσικές περιπέτειές του.

Οι ΗΠΑ τούς πέταξαν έξω από το πρόγραμμα των F-35, αντιθέτως μπήκαμε εμείς. Χάρη και στον «άγιο» Μενέντεζ δεν παίρνουν τα F-16 Viper – οι όροι που τους έχουν τεθεί είναι ανεκπλήρωτοι από τους αχαλίνωτους Μεμέτηδες. Αντιθέτως, εμείς έχουμε ήδη παραλάβει τα πρώτα. Στην αγορά δεν υπάρχουν αεροπλάνα άλλης προέλευσης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το τουρκικό σκάφος, το μεγαλύτερο πλέον του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, και έτσι θα βολευτούν με τα Bayraktar, τα οποία, μετά τις αρχικές πιένες τους κατά των απροετοίμαστων Αρμενίων, μόλις συνάντησαν σοβαρά αντίμετρα στο ουκρανικό μέτωπο από τους Ρώσους έγιναν παλιοσίδερα. Θα το χρησιμοποιούν λοιπόν για drone και ελικόπτερα.

Στο Αιγαίο πάντως θα είναι αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες «sitting duck», εύκολος και ευάλωτος στόχος για την Πολεμική Αεροπορία μας, το ΠΝ μας και την επάκτια άμυνα των νησιών μας. Οι Τούρκοι βέβαια το θέλουν και για την ανοιχτή θάλασσα, για τα παιχνιδια τους με τις ΑΟΖ, αλλά από το Αιγαίο δεν μπορεί να περάσει σε περίπτωση πολέμου, διότι θα γίνει ύφαλος για τα ψάρια και μαζικός τάφος του ταλαίπωρου πληρώματός του. Θυμίζω δε πως το τουρκικό ΠΝ δεν φημίζεται για τη ναυτοσύνη του.

Είναι ευτύχημα οι επιλογές μας στις αμυντικές προμήθειες και τις συμμαχίες μας, ειδικά η νέα Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, που προβλέπει και ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής, η νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και η στενή συνεργασία με την Αίγυπτο και η ακόμη στενότερη με το Ισραήλ. Ακόμη όμως μεγαλύτερο ευτύχημα είναι η τύφλωση του Ερντογάν και της κυβέρνησής του, που κάνει ό,τι μπορεί για να γίνουμε ακόμη πιο πολύτιμοι για τους συμμάχους μας και όαση σταθερότητας και αξιοπιστίας στην περιοχή. Είχα πει και κατά την επίθεση που οργάνωσε η Τουρκία εναντίον μας στον Εβρο, με λαθρομετανάστες που καθοδηγούνταν από όργανα του τουρκικού κράτους στην απόπειρα εισβολής, πως θα έπρεπε να ανακηρύξουμε μια Ημέρα Ερντογάν, ευγνώμονες για τις ψευδαισθήσεις ή τις κακόβουλες επιθυμίες διαφόρων εγχωρίων Αποστόλων του Μαρασμού.

Ο Ερντογάν θέλησε να προκαλέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα δικά του Ιμια, αλλά ευτυχώς εκείνος είχε διαφορετικά ανακλαστικά από τον σκυφτό και μοιραίο πρωθυπουργό του 1996. Εμπιστεύτηκε τα αρμόδια όργανα, τον σκληρό πυρήνα του κράτους, τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, και σπάσαμε τα μούτρα των επίδοξων εισβολέων, όπως και των Μιταρτζήδων και των Τζιανταρμάδων καθοδηγητών τους. Τότε είχαν λουφάξει οι «Τούρκοι εσωτερικού» της αριστεράς, όμως γρήγορα βγήκαν ξανά από τον υπόνομο του μηδενισμού και άρχισαν τις επιθέσεις εναντίον της ίδιας της χώρας, αντιπολιτευόμενοι τον Φράχτη του Εβρου, κατασυκοφαντώντας ξανά το Λιμενικό Σώμα, που δίνει αγώνα, και όλες τις προσπάθειες της χώρας να υπερασπιστεί την ασφάλειά της.

Εχουμε αρκετά πράγματα για να διαφωνήσουμε στο φορολογικό σύστημα, στην οικονομία, στην Παιδεία, σε διάφορες επιμέρους πολιτικές. Εμείς όμως, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, δεν πρόκειται ποτέ να αντιπολιτευτούμε τη χώρα, το Εθνος μας και τα συμφέροντά του. Στα ζητήματα διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας, ανάσχεσης της λαθρομεταναστευτικής εισβολής, ενίσχυσης της πολεμικής δύναμης αποτροπής της χώρας και διασφάλισης και ενίσχυσης των συμμαχιών της χώρας και του γεωπολιτικού προσανατολισμού της θα είμαστε ακλόνητοι αρωγοί κάθε πολιτικής που υπηρετεί αυτούς τους σκοπούς, χωρίς μικροψυχία και μικροκομματικά παραμορφωτικά γυαλιά. Δεν θα αντιπολιτευτούμε ποτέ την Πατρίδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε να γίνει η Ελλάδα ισχυρότερη και οι Ελληνες να ευημερούν.

Δικηγόρος,
Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστικοί καταυλισμοί

Η επίθεση που έγινε λίγες ημέρες πριν σε σχολείο της Κυψέλης αποτελεί την απόδειξη ότι τα ευχολόγια και οι...

More Articles Like This