Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των κανόνων εμπλοκής

Είναι δυνατόν να έχουμε σύστημα όπου ο Αστυνομικός που εξουδετέρωσε κακοποιό, για να τον συλλάβει εν τω πράττεσθαι για μια τόσο σοβαρή πράξη, αντί να επιβραβεύεται, να σύρεται σιδηροδέσμιος ως κατηγορούμενος;

Must Read

Υπάρχουν ειδήσεις που συμπυκνώνουν μεγάλο μέρος του προβλήματος της χώρας το οποίο αφορά την ασφάλεια. Θυμάστε, προ ημερών, όταν ένας διακινητής, δηλαδή μέρος της μαφίας που τα κονομάει, συνεργαζόμενη με το κράτος-συμμορία του Ερντογάν, εποικίζει τη χώρα μας με μουσουλμάνους; Το αυτοκίνητό του εκινείτο ανάποδα στην Εγνατία Οδό και κοντά στη Μέστη συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο ενός νέου ανθρώπου και πατέρα, σκοτώνοντάς τον.

Την εβδομάδα που πέρασε, ένας Αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη, που υπηρετεί στην περιοχή της Ροδόπης, συνελήφθη γιατί πυροβόλησε διακινητή λαθρομεταναστών, που προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη, και τον τραυμάτισε σοβαρά. Ο Πακιστανός διακινητής δεν σταμάτησε το φορτηγό που οδηγούσε στο σήμα των αστυνομικών και, όταν στριμώχτηκε, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο κοντά σε μια στάνη και έγινε Λούης, πεζός μέσα στα χωράφια, μαζί με τους επτά πελάτες του, τους λαθρομετανάστες που μετέφερε.

Ο Αστυνομικός για να τον συλλάβει τον πυροβόλησε και η σφαίρα τον πέτυχε στο μάγουλο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δημοσιεύματα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος, ενώ συνελήφθησαν και οι επτά απρόσκλητοι μουσαφιραίοι. Συνελήφθη όμως και ο Αστυνομικός, και εκτός της δικογραφίας κατά του διακινητή και των απρόσκλητων μουσαφιραίων σχηματίστηκε δικογραφία και κατά του Αστυνομικού!

Είναι άλλη μία κλασική περίπτωση έναρξης δικαστικής ταλαιπωρίας ενός Αστυνομικού κατά τη διάρκεια της καταστολής ενός εγκλήματος. Οι Αστυνομικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν δύο και είχαν απέναντί τους οκτώ άτομα. Τον διακινητή και τους επτά μουστερήδες από το πλήθος που μας στέλνει ο Ερντογάν, αφού το σκληρό για τα εισερχόμενα τουρκικό σύστημα ασφαλείας στα εξερχόμενα, που έχουν αφήσει καλό μπαξίσι, είναι αόμματο όσο κι ο Φωτόπουλος στην κάλπικη λίρα.

Εν προκειμένω, βέβαια, τα εκατομμύρια ευρώπουλα, που είναι ο τζίρος των διακινητών και των ΜΚΟτζήδων εγχώριων «προοδευτικών» συνεργών τους, είναι γνησιότατα. Πώς, άραγε, θα έπρεπε να σταματήσει τον δράστη κακουργήματος, τον διακινητή; Να τον παρακαλέσει;
Εχουμε σοβαρό νομικό έλλειμμα στους κανόνες εμπλοκής και στην αντιμετώπιση των Αστυνομικών από τη Δικαιοσύνη.

Μόνη απάντηση στο πρόβλημα, οι προτάσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, που δημοσιεύτηκαν σε άρθρο μου στη «δημοκρατία» προ περίπου δύο εβδομάδων. Μέτρα αναγκαία για να τελειώσει η δικαστική και πειθαρχική ταλαιπωρία των Αστυνομικών, που τους καταρρακώνει ηθικά και τους εξοντώνει οικονομικά, κάνοντας στο τέλος την απαλλαγή μια Πύρρειο Νίκη.

Εγραφα: «Περνούν όλη τη διαδικασία με συνήθως απούσα την Υπηρεσία, η οποία ασχολείται μόνο με την πειθαρχική πλευρά. Συνήθως φτάνουν στην αθώωση μόνοι τους, με κάποια υποστήριξη από τα σωματεία, αλλά απουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, μετατρεπόμενοι σε σάκο πυγμαχίας των κακοποιών, με ή χωρίς ιδεολογικό μανδύα, και έχοντας ξοδέψει εξ ιδίων ένα σωρό χρήματα από τον μισθό τους, με ό,τι αυτό σημαίνει για έναν οικογενειάρχη, και αφού έχουν υποστεί διασυρμό, συχνά για υποθέσεις όπου έχουν εξόφθαλμα δίκιο. Αλλωστε η υποχρεωτική χρήση καμερών σε στολές, οχήματα και σε όλους τους δημόσιους χώρους θα κάνει πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν θα μπορούν να πουλάνε παραμύθια οι κακοποιοί και οι μηδενιστές της αριστεράς, που πάντα στοχοποιούν την Αστυνομία.

Η θέση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι πως, για φερόμενα αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στην προσπάθεια π.χ. σύλληψης ή εξουδετέρωσης δραστών εγκλημάτων, πρέπει η Υπηρεσία να αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων υπεράσπισης των Αστυνομικών από δικηγόρους της επιλογής τους, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς, και κυρίως να τους καλύπτει ηθικά, σεβόμενη το τεκμήριο αθωότητάς τους μέχρι την τελεσίδικη κρίση της υπόθεσής τους, ως οφείλει. Επίσης, πρέπει αυτεπάγγελτα να εφαρμόζεται η δίωξη για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση κατά όσων κάνουν “μαϊμού” καταγγελίες κατά Αστυνομικών, να πηγαίνουν φυλακή, και θα πρέπει να επιβάλλονται σε βάρος τους και υπέρ των Αστυνομικών μεγάλες αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, που θα προσδιορίζονται σε σοβαρό ύψος.

Επίσης, πρέπει να οριστεί Ειδικός Εισαγγελέας που θα επιλαμβάνεται αυτών των υποθέσεων, ο οποίος, όταν διαπιστώνει πως οι καταγγελίες είναι πρόδηλα ψευδείς, ΔΕΝ θα ασκεί ποινική δίωξη κατά του Αστυνομικού, ΔΕΝ θα διατάσσει ούτε προκαταρκτική εξέταση, θα στέλνει την υπόθεση στο Αρχείο και θα ασκεί ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση κατά των συκοφαντών, ώστε να τελειώσουμε με τη γελοιότητα της σύλληψης των Αστυνομικών με συκοφαντικές καταγγελίες και υπό την πίεση της αριστερίλας συγκεκριμένων κομμάτων, οργανώσεων και ΜΜΕ».

Είναι δυνατόν να έχουμε σύστημα όπου ο Αστυνομικός που εξουδετέρωσε κακοποιό για να τον συλλάβει εν τω πράττεσθαι για μια τόσο σοβαρή πράξη, κομμάτι της οργανωμένης λαθρομεταναστευτικής εισβολής κατά της χώρας μας, τεράστια ενεστώσα απειλή κατά της εθνικής και κοινωνικής μας συνοχής, της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας, αντί να επιβραβεύεται, να σύρεται σιδηροδέσμιος ως κατηγορούμενος; Πρέπει να αλλάξουν όλα όσα οδηγούν σε τέτοια μεταχείριση, και η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δεσμεύεται πως θα το κάνει πρόταση νόμου με την είσοδό της στη Βουλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: «Να εργάζονται και οι ιδιώτες γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία»

Την πεποίθηση πως οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί θα πρέπει να εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, εκφάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ),...

More Articles Like This