Φαβέλα Κολωνάκι

Θαυμάστε τη «χλιδάτη» αθηναϊκή συνοικία έπειτα από μια τετραετία δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη και πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη

Must Read

Η παρακμή είναι αντιρατσιστική, σαν τον θάνατο. Απλώνεται παντού. Η κατάντια στα μυαλά της άρχουσας τάξης καταργεί τις ταξικές διαφορές και μεταμορφώνει πάλαι ποτέ περίβλεπτες περιοχές σε φαβέλες. Καμαρώστε στις φωτό την ομοιότητα της πλατείας Αφρικής (πρώην Αμερικής), των Πατησίων, της Κυψέλης, της πλατείας Βικτωρίας και της Ομονοίας με το Κολωνάκι.

Στη φωτό Νο1 βλέπουμε στρωματσάδα αστέγου στην οδό Σκουφά. Στις Νο2 και Νο3 κλειστά στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ βλέπουμε καταστήματα με νυχτερίδες, αράχνες κι αφισοκολλημένες τις βιτρίνες τους. Στη Νο4 αντικρίζουμε τοίχους που έχουν… τρυπήσει σε αδειασμένο εμπορικό κατάστημα, το παραδοσιακό αφισομάνι στα τζάμια και το όλως αηδιαστικό γκράφιτι στην οδό Αναγνωστοπούλου (εκεί κατοικούσε ο Χρήστος Λαμπράκης και κατοικεί ο Κώστας Σημίτης).

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην οδό Πινδάρου (φωτό Νο 5) και στον ίδιο δρόμο το κερασάκι στην τούρτα της αθηναϊκής χωματερής του Μπακογιάννη: φυλλάδια του Πλεύρη (φωτό Νο6), αφημένα σε λερό κατώφλι ρημαγμένης οικίας, πάνω στις κουτσουλιές των περιστεριών. Αν μη τι άλλο είναι οικολόγος και φροντίζει να μη ρυπαίνει ο ατρόμητος αλεξιπτωτιστής που θα… καθάριζε την πλατεία Εξαρχείων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να δείτε τόση ασχήμια και βρόμα στο Κολωνάκι δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ. Τα σημεία των φωτογραφιών απέχουν λίγες δεκάδες μέτρα το ένα από το άλλο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This