Ο Αρης «έκανε όργια!»

Και ψειριάρη και κατσαπλιά και δειλό δηλωσία και έκφυλο χαρακτήριζε ο Νίκος Ζαχαριάδης τον Βελουχιώτη

Must Read

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι επικεφαλής της ελληνόφωνης αντιπροσωπίας της βιομηχανίας εξαγωγής επανάστασης. Το κεντρικό εργοστάσιο (η ΕΣΣΔ) έχει βαρέσει φαλιμέντο, αλλά η αντιπροσωπία, το ΚΚΕ δηλαδή, λειτουργεί ακόμα, αδρά επιδοτούμενη από το καθεστώς που -υποτίθεται ότι- θέλει να ανατρέψει.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε στη Λαμία και, μεταξύ άλλων, είπε: «Είδαμε ότι τη Δευτέρα επισκέφθηκε την πόλη μας και ο κ. Τσίπρας. Μίλησε, μάλιστα, εδώ δίπλα, στην πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Aρη. Πάλι καλά που δεν έπεσε να τον πλακώσει».

Αφού ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για τον Aρη Βελουχιώτη, τον έκφυλο σίριαλ κίλερ που έσφαζε γυναικόπαιδα και παρουσιάζεται ως «απελευθερωτής» από το αφελληνισμένο πολιτικο-μιντιακό σύστημα, ας του θυμίσουμε τι έλεγε ο Νίκος Ζαχαριάδης, προκάτοχός του στην ηγεσία του ΚΚΕ, στην Γ΄ Διάσκεψη του ΚΚΕ,* που έγινε από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου 1950:

«Ο Βελουχιώτης (Κλάρας), εκτός από τα άλλα, ήταν και δηλωσίας. Ο Κλάρας, που είχε στρατιωτικές ικανότητες κατσαπλιαδισμού, ίσως κάτι παραπάνω, σαν κομματική φυσιογνωμία, ήταν ένας άνθρωπος που μόνο να χαντακώσει το Κόμμα μπορούσε. Καθόταν και έτρεφε ψείρες, μεθούσε, έκανε όργια, δούλευε διαλυτικά και χαντάκωνε το κίνημα και τον ΕΛΑΣ. Παρόλο ότι και αυτός σε ορισμένα σημεία μπορεί να είχε δίκιο, στη βάση τάχτηκε ενάντια στο Κόμμα. Ηταν ένας μικροαστός τυχοδιώκτης. Οταν σφίχτηκε λιγάκι στην Κέρκυρα, ούτε έναν μπάτσο δεν έφαγε και λύγισε».

Ο κ. Κουτσούμπας, που σίγουρα έχει στη διάθεσή του πολύ περισσότερα αρχεία του ΚΚΕ από αυτά που δύναται να βρει κάποιος στο Μοναστηράκι (μόλις πεθαίνει γέρων ελασίτης, οι οικογένειες ξεφορτώνονται τις παλιατζούρες του), ας μας διαφωτίσει: Τι είδους όργια έκανε ο Βελουχιώτης, τα οποία καταγγέλλει ο Ζαχαριάδης; Αληθεύει ότι ο σφαγέας λύγισε και έγινε δηλωσίας δίχως να δεχτεί ούτε μία σφαλιάρα; Ο κατσαπλιαδισμός, στον οποίο αναφέρεται ευμενώς ο Νίκος Ζαχαριάδης, είναι κομμουνιστική αρετή; Αν ισχύει το τελευταίο, για ποιον λόγο θίγονται οι λιανοπωλητές και οι χονδρέμποροι μαρξισμού – λενινισμού όταν αποκαλούνται κατσαπλιάδες οι ελασίτες; Αφού μόνοι τους καμάρωναν για το ταλέντο τους σε αυτόν τον τομέα.

*Εκδοση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αύγουστος 1951, σ. 313.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφιδά: Η δύσκολη γέννα και το όνομα που θα πάρει η κόρη τους

Εξιτήριο πήρε χθες η Αφροδίτη Σκαφιδά από το μαιευτήριο μαζί με τη νεογέννητη κόρη της την οποία έφερε στον...

More Articles Like This