Αναζητήστε την αλήθεια

Να είσαστε καχύποπτοι με τους γόνους, χωρίς αυτό να καταντήσει αντίστροφος ρατσισμός, αποκλείοντας ικανούς μόνο και μόνο λόγω καταγωγής. Να είσαστε καχύποπτοι με τις χλιδάτες προεκλογικές εκστρατείες, με αυτούς που υπερπροβάλλονται

Must Read

Η δημοκρατία έχει πολλά προβλήματα. Εχει στρεβλώσεις, αδικίες. Ομως είναι ο καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης, διότι έχει τις λιγότερες αυθαιρεσίες. Στο κάτω κάτω μόνο ο λαός δικαιούται να κάνει λάθη. Τα πληρώνει πρώτος, άλλωστε. Ελεγε κάποιος πως «οι εκλογές είναι ποσοτική και όχι ποιοτική διαδικασία».

Ομως, πάλι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος σε κράτη εκατομμυρίων πολιτών. Κάποτε, στους απέραντους λειμώνες και στα δάση των κυνηγών και των τρομερών κινδύνων της προϊστορίας κυβερνούσαν την ανθρώπινη αγέλη οι πιο γενναίοι και ικανοί απέναντι στους κινδύνους. Ηταν εύκολη διαδικασία σε ολιγομελείς μικρές κοινωνίες.

Στις πολυπληθείς και αχανείς σημερινές και τόσο σύνθετες κοινωνίες έχουμε την αρχή της πλειοψηφίας και της έμμεσης εκπροσώπησης. Δεν υπάρχει, προς το παρόν, άλλος τρόπος. Η ατομική ευθύνη, όμως, υπάρχει, το προσωπικό καθήκον του καθενός να αποφασίσει με σύνεση αλλά και βάσει ενός καθαρού αξιακού πλαισίου. Δεν είναι reality, ούτε καλλιστεία.

Αναζητήστε την αλήθεια πίσω από το βιογραφικό των υποψηφίων, διαβάστε και πίσω από τις γραμμές των επιθέσεων σε βάρος τους. Αναζητήστε τη συνέπεια, την επαγγελματική εμπειρία, την εκπλήρωση των βασικών καθηκόντων προς την Πατρίδα, όπως η στράτευση.

Να είσαστε καχύποπτοι με τους γόνους, χωρίς αυτό να καταντήσει αντίστροφος ρατσισμός, αποκλείοντας ικανούς μόνο και μόνο λόγω καταγωγής. Να είσαστε καχύποπτοι με τις χλιδάτες προεκλογικές εκστρατείες, με αυτούς που υπερπροβάλλονται. Και, αντίστροφα, να ακούτε πιο προσεκτικά αυτούς που αποκλείουν οι εμφανίζουν με το σταγονόμετρο τα συστημικά μέσα.

Υπάρχει λόγος που οι συνυπεύθυνοι για την παρακμή της χώρας αποκλείουν κάποιους και υπερπροβάλλουν τα πουλέν τους. Είναι σοβαρός λόγος να ακούσετε προσεκτικά τους πρώτους. Κάτι καλό λένε ή κάνουν για να μπαίνουν σε τόσο κόπο οι Απόστολοι του Μαρασμού στα ΜΜΕ, για να εμποδίσουν το μήνυμά τους να φτάσει σε σας.

Μην ακούτε τι λένε οι άλλοι για μας ή για οποιονδήποτε. Αναζητήστε μόνοι σας τα λόγια, τα γραπτά και τα έργα μας, τα άρθρα, τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις μας. Το διαδίκτυο έχει πολλή σαβούρα, αλλά σας δίνει και ελευθερία. Αναζητήστε μόνοι σας την πρωτογενή πληροφόρηση για τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, πίσω από το μάρκετινγκ και την «επικοινωνία», και θα δείτε τη συστημική λάσπη να φεύγει κάτω από την πίεση του καθαρού νερού της προσωπικής γνώσης.

Οι δολοφόνοι χαρακτήρων, οι μηδενιστές ανθέλληνες, εκεί ποντάρουν, στο ότι λίγοι θα μπουν στον κόπο να ψάξουν, ενώ οι πληροφορίες είναι όλες εκεί και η γνώση τους θα αποκαλύπτει την αλήθεια.

Μπείτε σε αυτόν τον μικρό κόπο, όταν βλέπετε λίβελλους, απαξίωση. Μελετήστε τον στόχο της επίθεσης με τα ίδια του τα λόγια και έργα. Μπορεί να ανακαλύψετε πως ζει σύμφωνα με τις ιδέες του και πως οι συστημικοί λακέδες δεν αντέχουν την ευθύτητα και την κοινή λογική.

Τρέμουν πως μπορεί να ξεφύγουν σαν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα. Αναζητήστε τους ανθρώπους που δεν κάμπτονται, δεν μασάνε τα λόγια τους, επιμένουν να σας μιλούν όρθιοι και κοιτώντας σας κατάματα, αυτούς που δεν έχουν ζήσει τζάμπα και έχουν γι’ αυτή τη γη και τους ανθρώπους της την ίδια αδιάλλακτη και ασυμβίβαστη αγάπη που έχουν για τους γονείς, τα αδέρφια και τα παιδιά τους.

Αυτούς εμπιστευτείτε να υπερασπιστούν το κοινό μας σπίτι, την Πατρίδα, και να την οδηγήσουν στο μέλλον ή έστω να επηρεάσουν στο μέγιστο δυνατό την πορεία της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μικρούτσικος για την guest εμφάνιση της Σπυροπούλου στο TV Queen: «Είναι την ημέρα που θα αρρωστήσω»

Την πρώτη τους συνάντηση για τις ανάγκες του reality TV Queen έκαναν ο Ανδρέας Μικρούτσικος και η Ιωάννα Μαλεσκου,...

More Articles Like This