Οπου ο Ελληνισμός και εμείς!

Τα θέματα στη δημοσιογραφία και την πολιτική δεν είναι προσωπικά. Είναι εθνικά. Συνδέονται με τη συνείδησή μας. Με το τι πατρίδα θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Μας υπερβαίνουν

Must Read

Aπολογισμό δεν κάνουν μόνο τα κόμματα. Απολογισμό κάνουν και οι εφημερίδες. Και σε όλους όσοι καλόπιστα (καμιά φορά και κακόπιστα) δυσανασχετούν για την κριτική που ασκήσαμε στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της τετραετίας, ενίοτε και στον πρωθυπουργό, έχουμε σήμερα τις απαντήσεις.

Αποκαλύπτοντας θεατές και αθέατες πτυχές της άσκησης του λειτουργήματός μας. Από την ανάγνωση των οποίων θα διαπιστώσετε ότι η εφημερίδα μας, που έχει παράδοση στον έλεγχο της εξουσίας όλων των πρωθυπουργών της κεντροδεξιάς παράταξης, άσκησε υπεύθυνη, εθνική πατριωτική αντιπολίτευση και, όταν χρειάστηκε, και πατριωτική συμπολίτευση.

Ακόμη και οι επισημάνσεις μας για τη μετάλλαξη της φυσιογνωμίας της Ν.Δ. με τη μετάγγιση ξένων στοιχείων προς αυτή την κατεύθυνση κατέτειναν. Στον βαθμό που αυτά επηρέαζαν πάγιες εθνικές και ιδεολογικές θέσεις, καθώς και αξίες που αποτελούν την ταυτότητα της συντηρητικής παράταξης, όπως η Ορθοδοξία, ήμασταν εκεί για να επισημαίνουμε. Και, παρά την ενόχληση και τη δυσφορία που προκαλέσαμε, θα διαπιστώσετε ευθύς αμέσως ότι οι κρατούντες μάς άκουσαν ουκ ολίγες φορές και αναθεώρησαν τις αποφάσεις τους.

Καθώς γενική μας αρχή είναι πως η χειρότερη αντιπολίτευση που μπορείς να κάνεις σε μια κυβέρνηση είναι να σιωπάς στα λάθη της! Κωδικοποιώ, λοιπόν:

Η εφημερίδα μας απέτρεψε προσφάτως, με δημοσιεύματά της, έχοντας τη στήριξη της Ελένης Αρβελέρ, το λουκέτο που απεργαζόταν για το ιστορικό Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού ο υφυπουργός κύριος Γιατρομανωλάκης. Ιδρυμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατηρεί παραρτήματα στην Αλεξάνδρεια, στην Τεργέστη και την Οδησσό.

Η εφημερίδα μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους δικαστές του Αρείου Πάγου, οι οποίοι εμφανίζονταν έτοιμοι να αναγνωρίσουν συλλόγους της Θράκης με την επωνυμία «Τουρκικός». Γεγονός που, αν συνέβαινε, θα αποτελούσε την αφορμή για δυσμενείς εξελίξεις στην περιοχή προς την κατεύθυνση της αυτονομίας. Χρειάστηκε προς τούτο να συγκρουστούμε και με δικαστή του Διεθνούς Δικαστηρίου, αλλά ευτυχώς για την ώρα αυτό απετράπη.

Η εφημερίδα μας προειδοποίησε κατ’ ιδίαν ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες, περισσότερους του ενός, για το εθνικό έγκλημα που θα διεπράττετο αν το Κοινοβούλιο νομοθετούσε τις εισηγήσεις ανεύθυνων για απευθείας εκλογή των μουφτήδων της Θράκης από τη μειονότητα, κάτι που θα αποτελούσε βόμβα στα θεμέλια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα – και θα μετέτρεπε τη Θράκη σε Ιράν. Ευτυχώς, το κατάλαβαν και ανέκρουσαν πρύμναν.

Η εφημερίδα μας μηνύθηκε από δήμαρχο της Θράκης επειδή αποκάλυψε το εμπρηστικό περιεχόμενο ομιλίας του στην Τουρκία. Η μήνυση απεσύρθη, ενώ σήμερα ο συγκεκριμένος δεν είναι πλέον δήμαρχος – παύτηκε.

Η εφημερίδα μας αποκάλυψε τα άγνωστα διαβήματα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου αυτό να στείλει εγκαίρως δασκάλους στα σχολεία της Βόρειας Ηπείρου. Μετά τον θόρυβο, οι δάσκαλοι εστάλησαν, όπως μας επιβεβαίωσε μεταγενεστέρως ο Αρχιεπίσκοπος.

Η εφημερίδα μας έγινε πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο, όταν επεσήμανε τις απειλές που δέχεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης από Γκρίζους Λύκους για την απαλλοτρίωση της περιουσίας του από το τουρκικό κράτος.

Η εφημερίδα μας ανέδειξε πρόσφατα το ύπουλο σχέδιο για την αρπαγή της περιουσίας των ιερών προσκυνημάτων μονών της Ορθοδοξίας μας και είναι σε επιφυλακή για την τελική απόσυρσή του.

Η εφημερίδα μας απηύθυνε έκκληση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Παναγίας Λαοδηγήτριας, που βρίσκεται μια ανάσα από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Προς τιμήν του υπουργείου Πολιτισμού, εισακουστήκαμε. Το ανακοίνωσε ο πατέρας Βαρνάβας Γιάγκου από άμβωνος.

Η εφημερίδα μας παρακολούθησε από κοντά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, του πατριώτη Γεωργίου Α΄, και σεμνύνεται να ισχυρίζεται ότι έβαλε ένα ελάχιστο λιθαράκι στην εκλογή του. Οπως επίσης και ότι αναδεικνύει τις επιθέσεις που δέχονται από φανατικούς της Ιερουσαλήμ ιδιοκτησίες του εθνικής σημασίας Πατριαρχείου μας στα Ιεροσόλυμα.

Η εφημερίδα μας άσκησε σκληρή -πλην δίκαιη- κριτική στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν αφαίρεσε αρχικώς από το γραφείο της την ελληνική σημαία και τα καριοφίλια της Επανάστασης του 1821. Βρίσκονταν εκεί από την εποχή του Κωνσταντίνου Τσάτσου. Επίσης, όταν διερεύνησε την πιθανότητα να ορκιστεί με πολιτικό όρκο, όπως και όταν αφαίρεσε τον εθνικό ύμνο από τα αγήματα στις δημόσιες τελετές και αρνήθηκε να ασπαστεί το Ιερό Ευαγγέλιο, που της προέτεινε, κατά το βυζαντινό τυπικό, την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις επισημάνσεις μας, παρά τις επιθέσεις που δεχθήκαμε από το δημοσιογραφικό περιβάλλον της, έγιναν αποδεκτές. Η εφημερίδα μας έδωσε μάχη για να μην εφαρμοστεί η Συνθήκη των Πρεσπών στο σκέλος της μη διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» σε σχολεία, φροντιστήρια και πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας. Η μάχη αυτή χάθηκε προσωρινώς, αλλά εκκρεμεί.

Η εφημερίδα μας αποκάλυψε την ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου με αποστολές στην Ηπειρο (Γραμμενοχώρια) και τη δυτική Μακεδονία, όπου η παράδοση σβήνει σιγά σιγά. Οπως επίσης και στη μαρτυρική Κάσο, στα Δωδεκάνησα. Η εφημερίδα μας τόλμησε και αποκάλυψε με ντοκουμέντα και μαρτυρίες τούς διωγμούς των Ελλήνων της Μαριούπολης από Ουκρανούς πραιτοριανούς του Ζελένσκι – χωρίς να τολμήσει να μας διαψεύσει κανείς.

Η εφημερίδα μας αποκάλυψε το έργο του εθνικού ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος δώρισε στον Στρατό μας 23.000.000 ευρώ από την προσωπική του περιουσία.

Τέλος:

-Φέραμε στο φως τις αποκαλύψεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός τού ζήτησε να διακοπούν οι γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και να μην περάσει από κυπριακό έδαφος ο αγωγός EastMed. Αυτό είχε βεβαίως ως «κόστος» να ζητήσει ο κύριος Μητσοτάκης από τον κύριο Αναστασιάδη να διαψεύσει τις διηγήσεις του, αλλά όσα συνέβησαν έκτοτε δικαιώνουν πλήρως την εκτίμηση ότι για πρώτη φορά μετά το 1974 το εθνικό μέτωπο διασπάται.

-Κερδίσαμε το 2020, ως παράσημο, τη μήνυση που μας υπέβαλε ο πρόεδρος Ερντογάν στα τουρκικά δικαστήρια, επειδή μεταξύ άλλων, με όσα γράψαμε, «εμποδίζουμε την πολιτική του στη θάλασσα των νησιών» (το Αιγαίο).

Υστερα από τέσσερα χρόνια στεκόμαστε, λοιπόν, ενώπιόν σας για να διακηρύξουμε: Οπου ο Ελληνισμός και εμείς. Οπου Γης! Αυτοί είμαστε. Σίγουρα κάναμε λάθη, σίγουρα μέσα στις αγωνίες μας υπερβάλαμε κάποιες φορές, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το κίνητρό μας ήταν υγιές. Με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσουμε, όσο αντέξουμε, στην ίδια ρότα.

Ειδικώς όταν μετεκλογικά θα τεθεί ζήτημα επώδυνου συμβιβασμού για τα Ελληνοτουρκικά. Και σε όσους δυσφορούν κατά καιρούς για την κριτική μας, μία επισήμανση μόνο: Τα θέματα στη δημοσιογραφία και την πολιτική δεν είναι προσωπικά. Είναι εθνικά. Συνδέονται με τη συνείδησή μας. Με το τι πατρίδα θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Μας υπερβαίνουν.

Και για αυτόν τον στόχο είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε κάθε κόστος. Χαρταετό, πάντως, δεν πρόκειται να πετάξουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανικός σε πτήση – Κόπηκε το ρεύμα και ούρλιαζαν οι επιβάτες

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν οι επιβάτες σε πτήση της AirAsia όταν υπήρξε διακοπή ρεύματος στο αεροσκάφος....

More Articles Like This