Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Η Ν.Δ. στοχοποιεί ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας

Χωρίς το σκιάχτρο του Τσίπρα η Πειραιώς στις δεύτερες εκλογές - Το αφύσικο 41%-20% κατέστρεψε το δίλημμα της αναμέτρησης «να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ» - Η ανωμαλία γεννά ανωμαλία, καθώς η ανισορροπία του πολιτεύματος προκαλεί προβληματισμό

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε αυτές τις εκλογές.

Στον πρώτο γύρο που αυτές διεξήχθησαν με σύστημα απλής αναλογικής οι πολίτες επέδειξαν στην κάλπη συμπεριφορά ενισχυμένης αναλογικής. Και μάλιστα ασύμμετρα. Διέλυσαν τον δικομματισμό και τον αντικατέστησαν με τον μονοκομματισμό. Η αντιπολίτευση έλαβε το χειρότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ δεύτερο κόμμα από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν.

Στον δεύτερο γύρο, που οι εκλογές θα διεξαχθούν με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής (νόμος Γεραπετρίτη), με τη στρατηγική που ακολούθησαν τα κόμματα και με αιτία το αφύσικο αποτέλεσμα που προκάλεσε σοκ σε όλη την Ευρώπη είναι λίαν πιθανό υπό προϋποθέσεις οι πολίτες να ψηφίσουν με κριτήρια απλής αναλογικής! Ιδού γιατί. Στην πολιτική πρέπει να έχεις την πρόνοια να κοιτάς μια κίνηση παρακάτω από την επόμενη. Το αφύσικο 41%-20% όμως υπέρ της Ν.Δ.. που βεβαίως συνιστά πολιτικό θρίαμβο του κυρίου Μητσοτάκη, προκάλεσε δύο παρενέργειες:

Πρώτον, κατέστρεψε το βασικό διακύβευμα των δεύτερων εκλογών «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και προκαλεί ήδη νέους πειρασμούς στο εκλογικό σώμα. Ποιόοήταν το βασικό διακύβευμα για το αστικό κόσμο; Απάντηση: Να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να μην έχουμε κυβέρνηση ηττημένων. Να μην έχουμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Να μη μας κυβερνήσουν ξανά ο Πολάκης, ο Φλαμπουράρης και ο Παππάς. Να γλιτώσουμε από τη «Δήμητρα» και το παράλληλο νόμισμα.

Μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ψήφισε Κυριάκο στην πρώτη κάλπη για να σιγουρευτεί ότι δεν θα έρθει ο Τσίπρας. Και δεν ήρθε. Ηταν τόσο επιτυχημένο τακτικά το εγχείρημα, ώστε στον δεύτερο γύρο ο δαίμονας Τσίπρας δεν υπάρχει. Εξοντώθηκε. Οσοι δε «πασόκοι» ψήφισαν τη Ν.Δ. στην πρώτη κάλπη σκέπτονται τώρα να ψηφίσουν Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο για να τον ανεβάσουν στο βάθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για να τον επιβάλουν ως συνεταίρο του κυρίου Μητσοτάκη… Απλή (ανα)λογική!

Συμπέρασμα: Η Ν.Δ. έλαβε το μάξιμουμ των ποσοστών της στη λάθος αναμέτρηση. Στην πρώτη. Ενώ χρειαζόταν το 41% στη δεύτερη. Τώρα τρέχει και διατάσσει τους αναλυτές της να επιτίθενται στα μικρά κόμματα επειδή με ποσοστό 40% και επτακομματική Βουλή έχει αυτοδυναμία μεν, αλλά όχι των 171 εδρών που θα έχει αν η Βουλή παραμείνει πεντακομματική.

Ετσι, άρχισε τώρα να επιτίθεται στη Ζωή Κωνσταντοπούλου (την οποία πρόβαλλε σκανδαλωδώς στον πρώτο γύρο σε όλα τα κανάλια – η διακαναλική της συνέντευξη προεβλήθη σε πολύ καλή ώρα για να βλάψει τον Τσίπρα) και στη ΝΙΚΗ, που αποτελείται όμως από φιλήσυχους πατριώτες που μιλούν για την αγάπη, τον Χριστό, την εθνική ταυτότητα και την πατρίδα, και δεν εκπέμπουν το μίσος και τον φανατισμό των άθεων «μαχαιροβγαλτών» ναζί. Και της οποίας ΝΙΚΗΣ η διακαναλική, όπως έμαθα από το Ραδιομέγαρο, δεν προβλήθηκε ποτέ (αντί αυτής μετέδωσαν τη συγκέντρωσή της) γιατί οι προβοκατόρικες ερωτήσεις της δημοσιογράφου της ΕΡΤ που είχαν σκοπό να εμφανίσουν τον Νατσιό ακροδεξιό, ξενοφοβικό και μισαλλόδοξο απέτυχαν στον στόχο τους.

Στην πραγματικότητα, η Ν.Δ. με 41% στερείται εκ πρώτης όψεως τα πολιτικά εργαλεία που θα είχε στη διάθεση της αν δεν είχε απαγορεύσει το κόμμα Κασιδιάρη και τα λοιπά δεξιά κόμματα να συμμετάσχουν στη Βουλή. Η ανωμαλία μόνο ανωμαλία γεννά.

 Η ανωμαλία

Δεύτερον, το αφύσικο 41%-20% (για το δεύτερο σκέλος του ποσοστού κάποιοι έβαλαν το χέρι τους μάλλον, όχι η Ν.Δ.) προκάλεσε τέτοιο σοκ τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ώστε αυτομάτως ανοίγει τον προβληματισμό σε ορισμένα κεντρώα κοινά για τη «διόρθωσή» του. Τον φόβο αυτόν ήδη εκπέμπουν αναλυτές και παρουσιαστές που είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου. Προχθές ένας εξ αυτών πίεζε τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό να του πει αν διαφωνεί με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, για να τον καταγγείλει ως ομοφοβικό.

Τον πρωθυπουργό όμως, που είναι ενοχικός και δεν τολμά να πει προεκλογικώς ξεκάθαρα ότι θα νομοθετήσει τον γάμο, δεν τον ερώτησε όταν τον φιλοξένησε. Ελλείψει αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα η Ν.Δ. επιτίθεται στα μικρά κόμματα. Αρχικώς δι’ αντιπροσώπων, σύντομα και η ίδια «αυτοπροσώπως». Ποια είναι η νέα απαίτηση που ασυναίσθητα εκπέμπεται κεντρικώς; Να μην έχουμε ούτε μείζονα αντιπολίτευση ούτε ελάσσονα, εκτός από τους ήδη «γνώριμους»: «Τον φίλο μου τον Δημήτρη», όπως αποκάλεσε τον Κουτσούμπα ο κύριος Μητσοτάκης, και εκείνον που στο Μαξίμου αποκαλούν «Ελλαδέμπορο» και «Χριστέμπορο». Αυτό όμως διαβάζεται και αλλιώς: ως ανισορροπία του πολιτεύματος. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει, ανεξάρτητοι βουλευτές νομοθέτες δεν υπάρχουν παρά μόνο Κοινοβουλευτικές Ομάδες-στρατοί, Δικαιοσύνη στο μυαλό των πολιτών μετά τις αποφάσεις για τα funds και τον αποκλεισμό κομμάτων δεν υπάρχει, μίντια που να ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία πλην εξαιρέσεων δεν υπάρχουν, παρά τηλεοπτικοί μόνον δέκτες ομοιομορφίας. Είναι όλο αυτό φυσιολογικό όμως; Θα είναι φυσιολογικό να αρχίσει αναθεώρηση του Συντάγματος με πλειοψηφίες που θα αγνοούν τις συναινέσεις; Μονομερώς θα γίνει η αναθεώρηση και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερώσει κανείς το εκλογικό σώμα για τις «τομές» και τις «μεταρρυθμίσεις» που θα επιχειρήσει μετεκλογικώς;

Καταλήγω: Μακάρι να κάνω λάθος! Το εύχομαι. Αλλά μπορεί και να έρθει η ώρα που ο πρωθυπουργός θα μετανιώνει που νίκησε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη τόσο πολύ στον πρώτο γύρο. Σε σημείο που να πετάξει τον δεύτερο έξω από τη Βουλή. Ο κύριος Μητσοτάκης εισέρχεται στον δεύτερο κρίσιμο γύρο χωρίς να έχει σκιάχτρο για να το ανεμίζει στους ψηφοφόρους. Νίκησε, «τρέχει» μόνος του και άνευ αντιπάλου αναμετράται με τον εαυτό του. Πρέπει να νικήσει και εαυτόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο Ερντογάν είναι κυρίαρχος!

Οι σχεδόν παράλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία προσφέρονται για την εξαγωγή χρήσιμων...

Χριστιανισμός, η ταυτότητα του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες τη συζήτηση για τον ρόλο της Εκκλησίας...

Τα «εγκλήματα» του Αλέξη Τσίπρα!

Κάθε δημοκρατία για να ευημερεί πρέπει να διαθέτει δυνατή κυβέρνηση και ισχυρή αντιπολίτευση. Οποιο...

Η άλλη ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος

Στην εκλογική μάχη συμμετέχουν δύο εμπλεκόμενοι. Ο πρώτος είναι το πολιτικό σύστημα και ο...

«Κατασκευάζεται» ένας νέος, κυνικός λαός, μηδενικής εθνικής μνήμης

Μεγάλη μέρα η σημερινή. Ημέρα μνήμης. Ημέρα αναστοχασμού. Ημέρα εθνικής ταυτότητας. Παρότι, όμως, έχει...

Να τιμωρηθεί ο αλβανικός σωβινισμός

Οι στενές σχέσεις του Εντι Ράμα με το καθεστώς Ερντογάν είναι κοινό μυστικό. Τα...

Πόσο βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου;

Ενα ζήτημα που απασχολεί τη Δύση, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., την Κύπρο, την Ελλάδα,...

Την αλήθεια για την οικονομία, την αναθεώρηση και τη Χάγη

Ο πολιτικός θρίαμβος που κατήγαγε στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Και μετά το… «delete Τsipras», τι;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι στις προεκλογικές μου προγνώσεις, ίσως για πρώτη...

Πόσο κρετίνους μας θεωρούν

Πόσο ηλίθιους πρέπει να μας θεωρούν οι υποψήφιοι βουλευτάδες, συμπολίτες μου; Απαντώ: Όσο δεν...

Νέα Παιδαγωγική

Μία δασκάλα σε ένα Δημοτικό της Αθήνας θεώρησε παιδαγωγικό να προβάλλει στους μαθητές της...

Μειοψηφία η Αριστερά πρώτη φορά από το 1981

Η Ελλάς αποτελούσε για πολλές δεκαετίες την εξαίρεση στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα: Ενώ σχεδόν...

Η «δίκαιη» μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 θα δούμε αν ο Ερντογάν θα ολοκληρώσει τη νίκη...

Μετεκλογικός σουσουδισμός

Εξαρτημένο αντανακλαστικό των αποδοκιμασθέντων στην εκλογική διαδικασία: καμπυλώνουν φρύδι, σηκώνουν μύτη, υψώνουν δάχτυλο και...

Διαβρωμένο κόμμα Ελλήνων και ελληνοφώνων

Οσα συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν, δυστυχώς, το πραγματικό του πρόβλημα. Το οποίο προεκλογικώς...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πακιστανοί απειλούν ότι θα κόψουν κεφάλια με φόντο τουρίστες, στην καρδιά της Αθήνας!

Έχοντας πίσω τους την Ακρόπολη και κάποιους τουρίστες, μια...

Δέσποινα Παπαδοπούλου: «Σπάει» τη σιωπή της μετά από χρόνια, η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Τα τελευταία λόγια του άντρα της στην Εντατική, ο «θετός» εγγονός της και η φιλία της με γνωστή τραγουδίστρια

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας...

Εκατομμυριούχος η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη στη Βαρβάκειο – «Έφαγε» όλη την περιουσία στην κόκα

Από πάμπλουτη οικογένεια η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη από τον σύντροφό της

«Κατασκευάζεται» ένας νέος, κυνικός λαός, μηδενικής εθνικής μνήμης

Μεγάλη μέρα η σημερινή. Ημέρα μνήμης. Ημέρα αναστοχασμού. Ημέρα...

Με το πιστόλι στο χέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ναι, καλά βλέπετε. Είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που κρατάει...

NEWSROOM