Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023

Απολογισμός και σκέψεις για την επόμενη μέρα

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, σεβόμενη την επιλογή των πολιτών, δεν θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές, ούτε είμαι διατεθειμένος να αναλωθούμε σε ατελέσφορες συνεργασίες

Με τον Θάνο Τζήμερο συγκροτήσαμε έναν συνασπισμό, την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, που προσέφερε μια πολιτική πρόταση η οποία συνδύαζε τον αυτονόητο πατριωτισμό και την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, της εθνικής και κοινωνικής συνοχής με αυστηρές θέσεις κατά της λαθρομετανάστευσης, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια με φιλελεύθερες θέσεις για την οικονομία και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην οικονομία, στην παιδεία, παντού, για να γίνει η χώρα ισχυρή και οι Ελληνες να ευημερούν.

Ενας συνδυασμός πατριωτισμού, φιλελευθερισμού και κοινής λογικής, απαλλαγμένος από συνωμοσιολογίες, Χριστεμπόριο, αλληθωρίσματα προς τον ολοκληρωτισμό και τον «πυροβολημένο» ανορθολογισμό, έχοντας ταυτόχρονα σαφές μέτωπο απέναντι στη μηδενιστική αριστερά σε όλους τους τομείς και απαιτώντας την αποκαθήλωσή της. Με λίγα λόγια, ήταν μια πρόταση που συνόψιζε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η Ν.Δ. και την απευθύναμε κυρίως στους υποτιθέμενους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της και σε όσους άλλους ήθελαν μια τέτοια ορθολογική και σοβαρή πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίσαμε πως δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουμε συνεργοί της μηδενιστικής αριστεράς και πως θα δίναμε ψήφο ανοχής στον σχηματισμό κυβέρνησης της Ν.Δ., ώστε να μην έχουμε αλλεπάλληλες εκλογές, και μέσα στη Βουλή μετά θα κάναμε ό,τι κάναμε και εκτός Βουλής: θα υποστηρίζαμε οτιδήποτε υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον, ήτοι εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ενίσχυση των συμμαχιών μας, περισσότερη ασφάλεια και φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και την οικονομία, και θα αντιμαχόμασταν, φέρνοντας συγκροτημένες δικές μας προτάσεις, οτιδήποτε θεωρούσαμε πως βλάπτει την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να κάνουν όλα τα κόμματα, αλλά δεν το κάνει κανένα στην αντιπολίτευση, και όταν το είπαμε καθαρά οι «πούροι», που καταλήγουν δεκανίκια της αριστεράς, καθυβριστήκαμε ως «δεκανίκια», διότι οι κομματαρχαίοι στην Ελλάδα προτάσσουν το μικροκομματικό από το εθνικό συμφέρον.

Τι έγινε, λοιπόν; Οι ενδεχόμενοι ψηφοφόροι μας, αυτοί που σε διάφορες δημοσκοπήσεις μάς έδιναν από 1,3% έως 2,4%, πολύ απλά, όσο δυσαρεστημένοι και αν ήταν, όχι μόνο δεν έφυγαν και ξαναψήφισαν Ν.Δ., αλλά ήρθαν ακόμη περισσότεροι πίσω στο κυβερνητικό κόμμα. Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραλίγο να πιάσει αυτοδυναμία με απλή αναλογική, παίρνοντας μια καθαρή και συντριπτική νίκη, για την οποία, ως όφειλα, τον συνεχάρην. Οι δε άλλοι ψηφοφόροι, που δεν προέρχονταν από τη Ν.Δ., προτίμησαν σχήματα με ανορθολογικό λόγο, αποδεικνύοντας πως οι Ελληνες δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με πολιτικά προγράμματα, έως καθόλου θα έλεγα. Μας ψήφισαν 48.000 πολίτες περίπου, ύστερα από μια εκστρατεία που διεξαγάγαμε με σοβαρότητα και έχοντας βιώσει έναν συνεχή αποκλεισμό από τα συστημικά ΜΜΕ, πλην της υποχρεωτικής μας προβολής εκ του νόμου κατά την προεκλογική περίοδο.

Ομως, δεν ήταν αυτή η αιτία της ήττας. Πολύ απλά, για διάφορους λόγους, οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη Ν.Δ. Το αποτέλεσμα είναι αυτό, και φυσικά απολύτως σεβαστό. Η συνεργασία με τον Θάνο Τζήμερο ήταν άψογη, παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού, και θεωρώ ευτύχημα τη συμπόρευσή μου με έναν άνθρωπο που σου δίνει το χέρι του και τιμά τον λόγο του, ευφυή και συνεπή ενεργό πολίτη, κατασυκοφαντημένο, και με τους συνεργάτες του – ανάμεσά τους εξαιρετικοί άνθρωποι, που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δεν πέτυχε τον στόχο της και ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, σεβόμενη την επιλογή των πολιτών, δεν θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές, ούτε είμαι διατεθειμένος να αναλωθούμε σε ατελέσφορες συνεργασίες που θα πλήξουν και τη σοβαρότητά μας, διότι και όσοι διαφωνούν μαζί μας αναγνωρίζουν πως δεν αποτελούμε μέρος του ανορθολογικού τσίρκου που βλάπτει τη χώρα και τη δημοκρατία. Δουλειά έχουμε, είμαστε κανονικοί άνθρωποι, δεν ξεχνάμε πως το μέτωπο είναι πάντα αριστερά και πιστεύουμε πως συμβάλαμε με τις παρεμβάσεις μας στην αποδόμηση του αριστερόστροφου φασισμού, όπως τον κατήγγειλε ο Μίκης, ενώ η φωνή μας θα παραμείνει δυνατή, υποστηρίζοντας ό,τι ωφελεί την Ελλάδα και πολεμώντας ό,τι τη βλάπτει. Η Ν.Δ. είναι προφανές πως πηγαίνει για μια ολοκληρωτική νίκη, που θα της προσφέρει ισχυρή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Ο Πρωθυπουργός έχει λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία, πανίσχυρος ων, να κάνει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, να ξεδοντιάσει τα αριστερόστροφα καρκινώματα στο κράτος, στον συνδικαλισμό, να υιοθετήσει τον γραμμικό φόρο του 15% με έκπτωση όλων των δαπανών, με ισόποσο ΦΠΑ, για φυσικά και νομικά πρόσωπα, έστω με περίοδο προσαρμογής, για να απογειωθεί η οικονομία, να αποκαταστήσει την έννομη τάξη στα πανεπιστήμια και σε όλους τους δημόσιους χώρους. Σκοπός της πολιτικής άλλωστε είναι αυτός, ισχυρή Ελλάδα και ευημερούντες Ελληνες, όχι να μπει ο Α ή ο Β στη Βουλή. Ο ισχυρότερος πολίτης στη χώρα, εκ του Συντάγματος, είναι ο Πρωθυπουργός. Φτάνει για δεύτερη φορά στην κορυφή. Εάν έχει -που σίγουρα έχει- τη φιλοδοξία της υστεροφημίας, ας την κερδίσει πράττοντας αυτά που δεν έκανε στην προηγούμενη θητεία του, επιδιώκοντας τις αναγκαίες συγκρούσεις.

*Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα νικηθεί η ΝΙΚΗ

Και ξαφνικά γεμίσαμε ράσα και θυμιατά. Πού βρέθηκαν τόσοι «πιστοί»; Το Άγιον Όρος έγινε...

Η ιδεολογία τού… «να βγάλω τον μήνα»

Οταν ακούς πολιτικούς να τσακώνονται για το παρελθόν, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι...

Θράκη: Μειονότητα οι χριστιανοί!

Το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου όλη η Ελλάδα ήταν μπλε, εκτός από...

Η Εύα Καϊλή είναι αθώα!

Η Εύα Καϊλή ξαμολήθηκε από τας βελγικάς φυλακάς (επιτέλους!) και άρχισε να δίνει συνεντεύξεις,...

Το μεγαλοϊδεατικό όραμα του Ερντογάν

Στο άρθρο μας της Παρασκευής σκιαγραφήσαμε την κοσμοθεωρία του Ερντογάν, που συνιστά σοβαρή απειλή...

Ο Βεζούβιος «βράζει», το μέλλον αβέβαιον

Το ατομικό συμφέρον και ο φόβος διαμόρφωσαν εν τέλει το αποτέλεσμα των εκλογών της...

Να σφάξουμε τώρα και τις… αγελάδες!

Σεισμός, σεισμός! Βρέθηκε η αιτία για την περιβαλλοντική ρύπανση του πλανήτη. Για την κλιματική...

Ζήτημα τιμής και κρατικού κύρους η υπόθεση Μπελέρη

Ο κ. πρωθυπουργός, αφού συνεννοηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, να στείλει τελεσίγραφο στους κακοποιούς των Τιράνων με συντομότατη καταληκτική προθεσμία

Με σύνδρομο της Στοκχόλμης

«Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως». Από αυτήν εδώ τη στήλη έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην...

Αριστερά και Βόρεια Ηπειρος

Το ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη -ο οποίος κρατείται...

Λίγη ντροπή πια…

Δυστυχώς, μόνο η «δημοκρατία», η «Εστία», η «Ελεύθερη Ώρα», η αθλητική «ΩΡΑ» και η...

Πίσω στα Εξάρχεια, αλλά με Μετρό

Το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και η μετέπειτα στάση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως η...

Το ήθος της ευγενικής Δεξιάς!

Ηταν σπουδαία η πρωτοβουλία που ανέλαβε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης να δώσει,...

Ο φαρισαϊσμός του Ιερωνύμου

Δεν αντέδρασε όταν έκλεισαν οι ιεροί ναοί λόγω κορωνοϊού. Δεν αντέδρασε όταν διώκονταν ιερείς...

Βορειοηπειρώτες και Πομάκοι: Ανόητες συγκρίσεις

Η ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου είναι αναγνωρισμένη ως ελληνική εθνική μειονότητα με συγκεκριμένα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Κατήφορος» της Πατησίων! «Ζούγκλα» με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής 

Ανάστατοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών - «Τρέμουμε από τον θόρυβο, από τις ύβρεις, από όσα συμβαίνουν»

Συνελήφθη ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μετά από συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί το πρωί της Παρασκευής στον...

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Σε ηλικία 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή...

Απίστευτη εξέλιξη με τη νεκρή 68χρονη κτηνοτρόφο στην Καβάλα!

Μια απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση του θανάτου της...

Η ερώτηση που θα κατέστρεφε κάθε παίκτη στον «Εκατομμυριούχο»!

Σάλο έχει προκαλέσει η ερώτηση που τέθηκε σε διαγωνιζόμενη...

NEWSROOM