Η άλλη ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος

Στην περίπτωση των Τεμπών μόνο το 7% των πολιτών είχε τη συναισθηματική ευφυΐα να σταθεί αλληλέγγυο με την ψήφο του στους γονείς των παιδιών και να αντιληφθεί ότι ίσως θα έλθει και η σειρά του, όταν τα παιδιά του θα συμπεριληφθούν στα θύματα ενός νέου πολιτικού εγκλήματος

Στην εκλογική μάχη συμμετέχουν δύο εμπλεκόμενοι. Ο πρώτος είναι το πολιτικό σύστημα και ο δεύτερος όλοι οι υπόλοιποι. Τα ΜΜΕ προβάλλουν την εικόνα της δήθεν πολιτικής διαφοροποίησης. Η πολιτική διαίρεση είναι μία εικονική πραγματικότητα που συνιστά το «φαίνεσθαι» της πολιτικής εξουσίας. Το «είναι» είναι εντελώς διαφορετικό, επειδή τα κόμματα εξουσίας υπηρετούν την πολιτική αρχή της παγκοσμιοποίησης, του διεθνισμού και του κέρδους της ελίτ. Η αποστολή τους είναι ο απόλυτος έλεγχος των πολιτών και η απογύμνωσή τους από όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Το φακέλωμα των πολιτών μέσω της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι καθολικό.

Οι αποθηκευμένες πληροφορίες δεν αφορούν μόνο τα περιουσιακά στοιχεία και τον έλεγχο της ροής του χρήματος, αλλά και τη χαρτογράφηση της στάσης των πολιτών απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και την ανελευθερία. Σήμερα στην Αμερική οι πολίτες φακελώνονται με κριτήριο τον βαθμό επικινδυνότητάς τους για το σύστημα. Κατηγοριοποιούνται σε ακίνδυνους «πράσινους», δυνητικά επικίνδυνους «κίτρινους» και επικίνδυνους «κόκκινους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι τελευταίοι, μέσω των διοικητικών προστίμων και της φορολογικής αφαίμαξης, αποτελούν ύλη προς εξαΰλωση. Το χρωματικό φακέλωμα εφαρμόζεται και στην Ευρώπη, πρωτοστατούσης της Ελλάδας. Οι παρακολουθήσεις πολιτικών, πολιτών και δημοσιογράφων μέσω του Predator εντάσσονται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού φακελώματος της κοινωνίας. Ταυτόχρονα οι πολίτες φακελώνονται εκουσίως μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

Ο έλεγχος της πληροφορίας και των διαθέσεων της μάζας χρησιμοποιείται από το πολιτικό σύστημα για τη χειραγώγηση της. Στις τελευταίες εκλογές η μεγάλη διαφορά ψήφων μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων ήταν το αποτέλεσμα της επαγγελματικής συλλογής και της διαχείρισης της πληροφορίας. Οι παράγοντες που επηρέασαν την ψήφο των πολιτών ήταν ήδη γνωστοί πριν από τις εκλογές στους «χειριστές». Γνώριζαν ότι η ψήφος των πολιτών θα επηρεαστεί σε ποσοστό 6%-7% από το έγκλημα των Τεμπών και επίσης ότι θα επηρεαζόταν ελάχιστα από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρωθυπουργός ενέκρινε την υποψηφιότητα του πολιτικού υπευθύνου του δυστυχήματος στις εκλογές.

Ο τελευταίος την αποδέχτηκε με χαρά, ενώ ο «σοφός» λαός τον έφερε πρώτο σε σταυρούς στην εκλογική του περιφέρεια. Ο λαός επίσης «σταύρωσε» πρώτη και τη Ν.Δ., που ήλθε πρώτη σε ψήφους στον νομό Λαρίσης και στα Τέμπη. Η Ν.Δ. μέσω της κοινωνικής μηχανικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της στατιστικής επιβεβαίωσε και αξιοποίησε εκείνο που όλοι γνωρίζουν από τις μετρήσεις και τις στατιστικές του ΟΗΕ και των διεθνών οργανισμών, ότι δηλαδή ο ελληνικός λαός είναι τελευταίος μετά τη Νιγηρία στα θέματα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και ότι ο δείκτης ευφυΐας του από τις μετρήσεις της PISA κυμαίνεται γύρω στο 90, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι περίπου 100.

Χειραγώγηση

Ο δείκτης εθνικής ευφυΐας δεν είναι γονιδιακό ή φυλετικό αποτέλεσμα, αλλά χειραγωγείται από το πολιτικό σύστημα μέσω της παιδείας και της ποιότητας της εκπαίδευσης. Ο δείκτης εθνικής ευφυΐας περιλαμβάνει δύο αλγορίθμους μέτρησης. Ο πρώτος αναφέρεται στην ικανότητα να κατανοεί κάποιος απλά κείμενα και ειδήσεις, να τα αναλύει, να βρίσκει τις κρυφές παραμέτρους και ακολούθως να αποτυπώνει γραπτώς το περιεχόμενό τους. Ο δεύτερος αναφέρεται στην ικανότητα εκτέλεσης απλών αριθμητικών πράξεων.

Στην περίπτωση των Τεμπών μόνο το 7% των πολιτών, αφενός, είχε τη συναισθηματική ευφυΐα να σταθεί αλληλέγγυο με την ψήφο του στους γονείς των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και, αφετέρου, είχε την ευφυΐα να αντιληφθεί ότι ίσως την επόμενη φορά θα έλθει και η σειρά του, όταν τα παιδιά του θα συμπεριληφθούν στα θύματα ενός νέου πολιτικού εγκλήματος. Η φτώχεια, τα Μνημόνια, η αδικία, η μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο, ο πλουτισμός των ολίγων και όλα όσα απεχθή βιώνουμε δεν προέρχονται από παρθενογένεση, αντιθέτως εκπορεύονται από τις επιλογές του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Yunanistan’ın reisleri

Πιθανό λάθος στον τίτλο του άρθρου προκύπτει από άγνοια της τουρκικής γλώσσας. Η μετάφραση...

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη γεωπολιτική εξίσωση

Η εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ δεν διεξήχθη σε διπλωματικό κενό. Αντιθέτως, πραγματοποιήθηκε...

Είναι μακέτο τούτο το έργο;

Η φοβερή ιαχή του σημερινού τίτλου είναι το ρητορικό ερώτημα που έκανε ο Κώστας...

Το πάθημα του Αρτσάχ να γίνει μάθημα για εμάς

Οταν την περασμένη Τετάρτη έγραφα το άρθρο μου για το Γαραπάγ, δεν ήταν ακόμη...

Κράτος-συμμορία

Τη δεκαετία του 1990 μετέφρασα το βιβλίο του Κούρδου ερευνητή-συγγραφέα Σελαχατίν Τσελίκ, που είχε...

Οι άνθρωποι σαν ζώα και τα ζώα σαν άνθρωποι!

Πάτησες γάτα στον δρόμο ή έκανες το λάθος να την κλοτσήσεις; Πρόστιμο και ποινή...

Το πράσινο δόγμα της «αξιόμαχης Γερμανίας»

Α' μέρος: Όταν η οικολογία συναντά τον ναζισμόΣύμφωνα με τον δημοφιλή αστικό μύθο, αυτόν...

«Mασάζ» μέχρι το συνυποσχετικό

Η Ελλάδα σύρεται διαχρονικά πίσω από τις κινήσεις που κάνουν ο Ερντογάν και η...

Πασινιάν – Μητσοτάκης …βίοι παράλληλοι!

Ο Νικόλ Πασινιάν είναι πρωθυπουργός της Αρμενίας. Τα τελευταία 24ωρα κρύβεται από τους συμπατριώτες...

«Yπνωτικό» στους Ελληνες και η ζωή στη… φτήνια

Λυπούμαστε, αλλά δεν έχουμε κανέναν λόγο να συμμετέχουμε στον ομαδικό υπνωτισμό που επιχειρείται αυτές...

Πολιτική και ποδόσφαιρο

Εγραφε, προφητικότατα, η «δημοκρατία» στις 30 Αυγούστου για τον Κασσελάκη: «Οι αυγουστιάτικες μεταγραφές αεροδρομίου...

Το Αζερμπαϊτζάν είναι ο serial killer του Καυκάσου

Οι Αρμένιοι το αποκαλούν Αρτσάχ, άλλοι το ξέρουν ως Ναγκόρνο-Καραμπάχ ή σκέτο Γαραπάγ. Ιστορικά,...

Faux στα δεξιά έως τις ευρωεκλογές

H διαφαινόμενη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τα μέλη...

Πρόταση για νέο Α/ΓΕΕΘΑ

Σημείωση πρώτη και βασικότερη όλων: Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τη θρυλική ταινία «Ο κύριος...

Στη Λιβύη, τότε και τώρα

Το να αναπτύξει μία ανθρωπιστική πρωτοβουλία η πατρίδα μας στη Λιβύη είναι κάτι απολύτως...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με παρέμβαση Μαξίμου σταμάτησαν τα πλάνα του ημίγυμνου Κασσελάκη

Θα αναρωτηθήκατε πιθανόν γιατί αιφνιδίως σταμάτησαν τα μεγάλα κανάλια...

Δημοσκόπηση: Ποιον προτιμάτε για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;

Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου...

Ντου της Ελένης Λουκά στον Κασσελάκη!

Έξω από το εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ...

Σοκάρει ο σύζυγος της Εύης Ανδρεαδάκη που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Δεν ήθελε να πάει, την ανάγκασαν!»

«Εγώ της είπα ότι θα κάνω κάτι να μην πάει. Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα.», τόνισε.

NEWSROOM

Αντίο Κυριάκο…