Επιθέσεις με μαχαίρι

Είναι όλοι οι λαθρομετανάστες μαχαιροβγάλτες; Οχι. Αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να σκιαγραφήσουμε το προφίλ τους, τι σκοπό έχουν όταν μπαίνουν στη χώρα...

Must Read

Η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει αυξήσει σε δραματικό βαθμό τις δολοφονικές επιθέσεις και γενικώς τους δείκτες εγκληματικότητας. Πέραν των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν κατά καιρούς γίνει από ισλαμιστές, με θύματα εκατοντάδες αθώους πολίτες, υπάρχουν και οι μοναχικοί «καβαλάρηδες» που επιτίθενται στον δρόμο. Αυτοί που παίρνουν ένα μαχαίρι και όποιον πάρει ο Χάρος. Οι επιθέσεις με μαχαίρι είναι άπειρες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας. Ωστόσο, περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων, εκτός κι αν υπάρχει κανένας νεκρός, για τον οποίο θα γίνει μία μικρή αναφορά. Είναι πλέον ρουτίνα.

Στην πόλη Annecy Σύριος επιτέθηκε με μαχαίρι σε μωρά σε παιδική χαρά. Είχε λάβει πρόσφατα άσυλο στη Σουηδία, όπου ζούσε για 10 χρόνια, προφανώς χωρίς χαρτιά, όντας παντρεμένος με παιδί.

Τις προηγούμενες ημέρες στον Πειραιά μία ομάδα «ανήλικων» που διέμεναν σε δομές επιτέθηκε σε μία κοπέλα για να τη βιάσει. Κρατώντας σπασμένα μπουκάλια, απειλούσαν όποιον πλησίαζε. Το θάρρος ενός αγοριού την έσωσε. Γνωστοί στις Αρχές για την παραβατική τους δράση, η οποία περιλάμβανε και κλοπές, κυκλοφορούσαν χωρίς πρόβλημα και ζούσαν με χρήματα των ηλίθιων φορολογουμένων που έχουν αποφασίσει να φτωχύνουν για να πλουτίσουν κάποιοι άεργοι. Μάθαμε τώρα ότι στις δομές προστατεύουν και τέτοια μπουμπούκια. Τα συγχαρητήριά μας στην κυρία Δόμνα και στην κυρία Αγαπηδάκη για το έξοχο έργο τους!

Απειρες οι ιστορίες με επιθέσεις με μαχαίρι σε αθώους. Πρωτόγνωρες καταστάσεις που μας έφεραν η πολυπολιτισμικότητα, η αλληλεγγύη σε κοινωνίες πρωτόγονες και η λατρεία για το χρήμα από ανθρώπους χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.

Είναι όλοι μαχαιροβγάλτες; Οχι, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους περάσουμε συνέντευξη στα σύνορα, να σκιαγραφήσουμε το προφίλ τους, να δούμε τι σκοπό έχουν όταν μπαίνουν στη χώρα. Από τη στιγμή δε που οι αφίξεις είναι μαζικές, από τη στιγμή που οι κοινότητες τους αριθμούν πλέον εκατομμύρια στην Ευρώπη, από τη στιγμή που η Ευρώπη τους κανακεύει, τους πληρώνει, τους επιτρέπει να περιφέρονται και να διαβιούν ως άεργοι, είναι επόμενο ότι κάποιοι εξ αυτών θα αισθανθούν δυνατοί, άτρωτοι. Αλλωστε είναι άτρωτοι, αφού ουδείς τους ενοχλεί, ουδείς τους στέλνει από εκεί που ήρθαν.

Αρκετά πλέον με αυτήν την κατάσταση. Εχει έρθει η ώρα της επιστροφής για όλους αυτούς που μπήκαν στην Ευρώπη και τη δολοφονούν καθημερινά και ποικιλοτρόπως.

* Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This