Κοινωνική τοξικότητα και ολοκληρωτισμός

Παρά τη διάχυτη μυρωδιά της σήψης και την επικράτηση του κακού, μόνο ένα 6% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. ψήφισε με κριτήριο το έγκλημα των Τεμπών. Το αποτέλεσμα του κοινωνικού εθισμού στο κακό ήταν ότι ο πολιτικός υπεύθυνος του εγκλήματος των Τεμπών ήλθε πρώτος σε ψήφους στην περιφέρειά του...

Ο καρκίνος στην Ελλάδα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου, με 32.000 θανάτους και 67.000 νέες περιπτώσεις ετησίως. Η νόσος αυτή αποτελεί μια αδιανόητη προσωπική και οικογενειακή τραγωδία που σχεδόν όλοι έχουν βιώσει. Οταν, όμως, ένας υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι «το ιατρικό κόστος ενός καρκινοπαθούς στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας είναι μεγάλο και συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει επιλεκτική ιατρική φροντίδα», τότε το πολιτικό ποσοστό τοξικότητας της σημερινής Ν.Δ. αποτελεί θέμα προβληματισμού.

Προηγούμενες επαναλαμβανόμενες δηλώσεις και πράξεις της Ν.Δ. αναδεικνύουν πολιτικό σχεδιασμό και επιβαλλόμενη κανονικότητα τοξικότητας, που η Ν.Δ. επέβαλε χωρίς αντιστάσεις στον δημόσιο λόγο και στο βήμα. Οπως μία πανδημία μολύνει τον πληθυσμό, με τον ίδιο τρόπο η επιβαλλόμενη κοινωνική τοξικότητα, μέσω ενός κλιμακούμενου διαβολικού πολιτικού λόγου, δηλητηριάζει την ψυχή του λαού με σκοπό η ατομική και συλλογική συμπεριφορά να μιμηθεί μια σχιζοφρενική πραγματικότητα. Η μαζική ψύχωση του κακού μοχλεύεται από τους εξουσιαστές, με βάση την αρχή του εθισμού στη σταδιακή δηλητηρίαση της ψυχής, επειδή έστω και η ελάχιστη ανοχή στο μικρό κακό συνεπάγεται την αντίστοιχη ανοχή και στο μεγάλο.

Δυστυχώς όμως, ποτέ στην ιστορία του ελληνικού έθνους ο λαός δεν έχει εθιστεί τόσο πολύ στο κακό όσο σήμερα. Αρχικά ο λαός ανέχτηκε τα Μνημόνια. Ταυτόχρονα η καθολική αποδοχή του ΕΝΦΙΑ χωρίς καμία πολιτική αντίσταση έφερε τις εισπρακτικές εταιρίες και τις κατασχέσεις χιλιάδων σπιτιών. Μετά αποκαλύφθηκε ότι οι πολιτευτές και οι πολιτικές της Ν.Δ. διηύθυναν την ορχήστρα της αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας, των πλειστηριασμών και των εξώσεων. Με εξαίρεση το ΚΚΕ και τον Ρουβίκωνα, κανένα άλλο πολιτικό κόμμα και ρεύμα δεν συμπαραστάθηκε εμπράκτως στους αναπήρους, στους καρκινοπαθείς και τους υπερήλικες, τους οποίους οι πολιτικοί Tyrannosaurus REX της Ν.Δ. πετούν στον δρόμο, χωρίς να τους επιτρέπουν να πάρουν ούτε μια βαλίτσα με ρούχα. Λίγο πριν από τις εκλογές ήλθε και το έγκλημα των Τεμπών, όπως και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών, πολιτών και δημοσιογράφων.

Ομως, παρά τη διάχυτη μυρωδιά της σήψης και τη γενικευμένη επικράτηση του κακού, μόνο ένα 6% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. ψήφισε με κριτήριο το έγκλημα των Τεμπών. Το αποτέλεσμα του κοινωνικού εθισμού στο κακό ήταν ότι όχι μόνο ο πολιτικός υπεύθυνος του εγκλήματος των Τεμπών επιλέχτηκε ως υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές, αλλά αντιθέτως, επιβεβαιώνοντας τον θρίαμβο της κοινωνικής μηχανικής μέσω της υποψηφιότητας, ο πολιτικά υπεύθυνος ήλθε πρώτος σε ψήφους στη περιφέρειά του. Ο καθηγητής Αrthur Versluis ισχυρίζεται ότι «η κοινωνική επιβολή του κακού αποτελεί μια κατευθυνόμενη πολιτική πράξη των ελίτ που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό. Ο σκοπός είναι ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε δύο τάξεις, την ολιγάριθμη ελίτ και τη πολυπληθή μάζα, ενώ αρρωστημένες ψυχώσεις χαρακτηρίζουν τις συνιστώσες. Οι εξουσιαστές θεωρούν ότι αποκτούν την ισχύ και την ιδιότητα του θεού, παρότι σε αντίθεση με το θείο είναι απόλυτα άδικοι και διεφθαρμένοι από την ισχύ και την εξουσία».

Ομοίως ο Ολλανδός ψυχίατρος Joost Meerloo, αναλύοντας την ψυχολογία των εξουσιαζομένων κάτω από ολοκληρωτικά καθεστώτα στο έργο του «The rape of the mind», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η συμπεριφορά των πολιτών καθώς και η έκφραση της κοινωνικής κουλτούρας είναι ταυτόσημες με αυτές των σχιζοφρενών».

Εντός του ανωτέρω πλαισίου της κοινωνικής μηχανικής είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του πολιτευτή της Ν.Δ. περί ευγονικής σε καρκινοπαθείς δεν αποτελούν προσωπικές πεποιθήσεις, αλλά αντιθέτως τοποθετούνται εντός του πλαισίου της πολιτικής κανονικότητας της Ν.Δ. περί εθισμού της κοινωνίας στο κακό και στην τοξικότητα, με σκοπό να επιβάλει αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές ένα ολοκληρωτικό καθεστώς με δημοκρατικό προσωπείο, αν αποκτήσει αυτοδυναμία. Σε μια αποτοξινωμένη από το κακό κοινωνία το ποσοστό της Ν.Δ. στις εκλογές θα ήταν μηδενικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ελληνες μαθητές κάτω από τον μέσο όρο

Βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA 2022 και μάθαμε ότι οι Ελληνες μαθητές πάτωσαν....

Και ολίγον ποδόσφαιρο…

Ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί και το καθαρότερο πράγμα στον κόσμο είναι αναμφισβήτητο. Από...

«Καρφί» στο φέρετρο των 12 μιλίων

Το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από τα έξι στα δώδεκα...

Τιμολόγια σε χρώματα pride!

Η αναγνώστρια της στήλης που υπογράφει τα ηλεκτρονικά μηνύματά της με το παρατσούκλι «Σουπιά...

Το 112 ενημερώνει…

Καθόμουν ήσυχα ήσυχα ένα απόγευμα τις προάλλες και διάβαζα τη «δημοκρατία», όταν με πέταξε...

Ετήσιο μνημόσυνο μηδενιστικής καφρίλας

Σήμερα θα έχουν τελειώσει τα ετήσια μπάχαλα. Κάτι σαν παρακμιακό μνημόσυνο στη μνήμη ενός...

Γιατί τον καλέσαμε;

Ο πρόεδρος Ερντογάν διακήρυξε χθες με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ότι «δεν σας...

Η αποκολοκύνθωση του λαού

Διαβάζουμε ενοχλημένοι την είδηση ότι «πάτωσαν» οι Ελληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του...

Επικίνδυνοι παραλογισμοί

«Ηταν γνώριμος στις γαλλικές Αρχές» ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας που κόστισε τη ζωή...

Πλασιέ «ληγμένης» ιδεολογίας

Το λογότυπο της Νέας Αριστεράς θυμίζει εκείνο μιας εταιρίας που πουλάει έπιπλα. Θυμίζει και...

Κυρ Υπουργέ είναι αλήθεια ότι τα 4 χιλιάρικα υπολοίπου δανείου παραπληγικών έγιναν 204 εκεί...

Υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη γράφει στις 5/12/23 ότι στην κυβέρνηση έχουν σχέδια.Σήμερα προσάγεται στα...

Τι λέγατε για την τεκνοθεσία ομοφύλων, κυρία Μπακογιάννη;

Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε σκωπτικά προχθές την τελευταία παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον...

Cosmote, Nova είναι για «Μπόλεκ και Λόλεκ»;

Αν και με «τρώει» το χέρι μου να γράψω για τα σκέιτμπορντ και τα...

Καταφύγια Νο 2

Τον Σεπτέμβριο του 2012 το ΓΕΕΘΑ συντάσσει ένα ενημερωτικό σημείωμα -άγνωστο αν τελικώς απεστάλη,...

Θα τα «δώσουμε» μια μέρα ξαφνικά

Επειδή έχει καταργηθεί στην πατρίδα μας η σκέψη και υποφέρουμε από αμνησία, καλό είναι...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και...

«Δεύτερες σκέψεις» για τον Αυτιά στο Μαξίμου…

Εν μέσω πολλών άλλων εξελίξεων, το θέμα της προετοιμασίας...

Πώς η Ρωσία με ελληνική βοήθεια άνοιξε μια «τρύπα» 11 δισεκ. δολαρίων στις δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο

Ένα... αόρατο παιχνίδι εξουσίας εν μέσω κυρώσεων - Ο ρόλος του σκιώδους στόλου και της Ελλάδας

Σοκάρει η Άννα Ρεζάν: «Με βίασαν δυο φορές στη δουλειά»

Την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην εργασία της, στην...

Τα δίνει όλα η Άννα Διαμαντοπούλου για την προεδρία!

Τα έδωσε όλα χθες η Άννα Διαμαντοπούλου στην ΕΡΤ...

Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης...

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν...

Αυτός είναι ο αστυνομικός που χαροπαλεύει μετά τα επεισόδια στου Ρέντη – Ελεύθεροι οι 35 από τους 425 προσαχθέντες

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ δίνει μάχη για τη ζωή του - Οι γονείς φύγανε αλαφιασμένοι μέσα στη βροχή

Λάκης Λαζόπουλος: Ραγιαδισμός και Γεραπετρισμός – Ενός λεπτού… Αριστερά (Επεισόδιο 6ο)

* το 6ο επεισόδιο μεταδόθηκε με καθυστέρηση, λόγω... επικαιρότητας! Τώρα...

Σε έπαυλη κροίσου στις ΗΠΑ η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Άννα Ρεζάν

Μια Ελληνίδα στην έπαυλη εκατομμυριούχου στην Αμερική! Ο λόγος...

NEWSROOM