Γιατί χαίρεται ο Τούρκος πρέσβης;

Μέσα σε δέκα μέρες κάναμε λάθη που στο παρελθόν κάναμε μέσα σε δέκα χρόνια και αν… Θερμή παράκληση, έστω και τώρα, διότι το πηγάδι δεν έχει πάτο. Σιωπήστε. Silence, άσχετοι!

Must Read

Προσπάθησα να συγκρατήσω την ψυχραιμία μου με όλα όσα συμβαίνουν στη Θράκη τις τελευταίες εβδομάδες -γιατί προέχει να μη γινόμαστε ρεζίλι στα μάτια των αντιπάλων μας-, αλλά μετά την εξέλιξη της υπόθεσης του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Μουσταφά Κατραντζή μού είναι πλέον δύσκολο. Η οχύρωση της οδού Πειραιώς πίσω από τη δικαιολογία ότι «ανοίξαμε το θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πρώτοι το κατήγγειλαν οι συριζαίοι της Ροδόπης» δεν στέκει πλέον.

Η κυβέρνηση είχε από την πρώτη στιγμή στη διάθεσή της δημόσιο έγγραφο που χαρακτήριζε «στρατευμένο άνθρωπο της Αγκυρας» και τον δικό της υποψήφιο, αλλά, αντί να τον διαγράψει από τα ψηφοδέλτια και τα μητρώα του κόμματος (παραμένει μέλος), είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει το έγγραφο στην αντιπολίτευση, ζητώντας τα ρέστα μόνο για τους δικούς της υποψηφίους. Και πλέον αυτών διακίνησε και το απόρρητο υλικό της έκθεσης της ΕΥΠ σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Αντί να σιωπούν, λοιπόν, και να κοκκινίζουν και οι δύο μονομάχοι από ντροπή για τις επιλογές τους, έδωσαν μάχη ψευτοπατριωτισμού στα μαρμαρένια αλώνια. Και, μάλιστα, με όρους ιδιώνυμου Ελευθερίου Βενιζέλου («εθνική εξαίρεση»). Από τη στιγμή, λοιπόν, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα με αμείωτη ένταση την αντιπαράθεση, είμαστε υποχρεωμένοι να το φωνάξουμε: Η ζημιά που γίνεται στο εθνικό συμφέρον είναι α-σύ-λλη-πτη. Αλλά κανένα από τα ανόητα παιδάκια που βγαίνουν κάθε μέρα στα κανάλια και ξιφουλκούν για το Μειονοτικό δεν θα περάσουν έξω από την Κομοτηνή και την Ξάνθη την επομένη των εκλογών για να καταλάβουν πόσο βαθιά έμπηξαν το μαχαίρι στο σώμα της πατρίδας στην προσπάθειά τους να κηρύξουν τους εαυτούς τους πατριώτες και τους άλλους προδότες.

Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, ας γίνουμε πιο αναλυτικοί: Προχθές αποκαλύφθηκε ότι, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΥΠ, που ήταν σε γνώση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή, ο υποψήφιος βουλευτής που περιέλαβε η Ν.Δ. στο ψηφοδέλτιό της είναι «στρατευμένος στην υπηρεσία της Αγκυρας». Και προεκλογικώς δήλωσε στην εφημερίδα «Γκιουντέμ» ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της «τουρκικής μειονότητας». Τον άνθρωπο αυτόν τον διατηρούσε μέχρι προχθές στα ψηφοδέλτιά της η Ν.Δ., όταν έκανε εθνικό κήρυγμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τους στρατευμένους υποψηφίους του. Τον κρατούσε στα ψηφοδέλτια και δεν του ζήτησε ποτέ να αναγνωρίσει με δήλωση τη Συνθήκη της Λωζάννης, όπως απαιτεί δύο εβδομάδες τώρα από τους άλλους δύο, «για να λήξει το θέμα», που θα έλεγε και ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Τον κρατούσε στα ψηφοδέλτια και το μόνο που είχε να προβάλει ως επιχείρημα μετά τις αποκαλύψεις είναι ότι «οι άλλοι εξελέγησαν, αλλά αυτός όχι». Ε, λοιπόν, κάποια στιγμή η αλήθεια θα ερχόταν στο φως της δημοσιότητος και θα τους εξέθετε όλους. Μετά ταύτα ο κύριος Κατραντζή «αποχώρησε» από το ψηφοδέλτιο για να μη βλάψει την ειρηνική συνύπαρξη «χριστιανών – μουσουλμάνων», χωρίς, βεβαίως, να κάνει τη δήλωση μετανοίας που απαιτούσε η Πειραιώς ότι αναγνωρίζει μουσουλμανική μειονότητα. Και χωρίς, βεβαίως, να νιώσει θιγμένος και να υποβάλει μήνυση… στην ΕΥΠ που τον αποκαλεί εγγράφως περίπου «Τούρκο πράκτορα». Τι δεν κατάλαβαν τα ανόητα παιδάκια που χειρίζονται επικοινωνιακά κατά τρόπο ολέθριο την εθνική υπόθεση;

Πρώτον, ότι ο Κατραντζή, υπακούοντας στο προξενείο, είχε στην ουσία αποσυρθεί από τη μάχη από τον πρώτο γύρο. Ανέβαλε όλες του τις συγκεντρώσεις και τις περιοδείες και οι ψήφοι του από 5.000 το 2019 έπεσαν στις 1.200 το 2023. Με την τυπική πλέον απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο απελευθερώνονται οι ψήφοι αυτές να πετάξουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο που δεν κατάλαβαν τα ανόητα παιδάκια είναι ότι με τον πολωτικό τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση και με τις βλακείες τους για την «εθνική εξαίρεση» (λες και η υποψηφιότητα Κατραντζή ήταν ο εθνικός κανόνας) μετέτρεψαν μια αναμέτρηση μεταξύ ελληνικών πολιτικών κομμάτων στη Ροδόπη και την Ξάνθη σε αναμέτρηση μεταξύ της Ελληνικής και της Τουρκικής Δημοκρατίας σε ελληνικό έδαφος. Με διακύβευμα την υπερσυσπείρωση της δύσμοιρης μειονότητας, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο στενά, στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο με την επίθεση που του εξαπέλυσε το ελληνικό κράτος ανήγαγε, πέραν πάσης προσδοκίας της Αγκύρας, σε σύμβολο του «τουρκισμού».

Χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει το στόμα του, μάλιστα, και να πει οτιδήποτε. Οι 2.000 ψήφοι που έλαβε η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου και οι 1.200 που έλαβε ο Μουσταφά Κατραντζή της Ν.Δ. κατευθύνονται τώρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ενώ την άλλη Κυριακή θα χάνει περισσότερο από τη Ν.Δ. σε εθνικό επίπεδο, θα κερδίζει με μεγαλύτερη διαφορά στη Ροδόπη. Το δε προξενείο που σήκωσε το «γάντι» που του έριξε η Ν.Δ. θα πανηγυρίζει ότι αυτό είναι και επισήμως το αφεντικό στη Θράκη. Η Τουρκική Δημοκρατία και όχι η Ελληνική! Πόσα κιλά ανοησίας πρέπει να κουβαλά κάποιος για να δώσει στους Τούρκους αυτή τη σπάνια ευκαιρία της αναμέτρησης δίκην δημοψηφίσματος για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους έναντι ημών;

Στη θέση του Τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα και του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή θα έκανα «πάρτι» με την τραγική ανωριμότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Ολα όσα πάσχιζαν να κερδίσουν επί δεκαετίες τούς τα δώσαμε μόνοι μας στο πιάτο. Και αν το μαρτύριο τελείωνε με τις εκλογές, θα λέγαμε εντάξει. Αλλά το μαρτύριο τώρα αρχίζει. Διότι οι γείτονες δεν έχουν να κάνουν και πολλά. Καταρχάς, μας κάνουν «πλάκα» βάζοντας τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη να φωτογραφίζεται κάτω από τη σημαία της Δυτικής Θράκης με συνθήματα υπέρ της «τουρκικής μειονότητας».

Ατιμωρητί. Μετά επιστρατεύουν κάποια αόρατη «κίνηση για τα μειονοτικά δικαιώματα» και επαναφέρουν με ένταση την απαίτηση να αναγνωριστούν από τον Αρειο Πάγο τα σωματεία του ως «τουρκικά». Για να ανοίξουν μετά ζήτημα αναγνώρισης της τουρκικής γλώσσας ως δεύτερης επίσης κρατικής στη Δημόσια Διοίκηση της περιοχής, για να ζητήσουν οι πινακίδες στις πόλεις να είναι δίγλωσσες, ελληνικά και τουρκικά, για να διδάσκεται μόνο η τουρκική στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και πάει λέγοντας.

Και, τέλος, συλλέγουν υπομονετικά όλες τις δηλώσεις που έγιναν σε ομιλίες Ελλήνων αξιωματούχων προς μουσουλμάνους, είτε αυτές είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα είτε χαρακτήρα τελεσιγράφου για αποβολή μειονοτικών υποψηφίων από τα ψηφοδέλτια κομμάτων είτε… είτε… για να ετοιμάσουν έναν ωραιότατο φάκελο με αποδεικτικά στοιχεία για το πώς Ελληνες αξιωματούχοι «καταπιέζουν» τη μουσουλμανική μειονότητα. Τριάντα εφτά ολόκληρα χρόνια πάω και έρχομαι στη Θράκη για να βλέπω τους φίλους μου αλλά και να παρακολουθώ τις εξελίξεις, τέτοιες παλινωδίες αξίζουσες Οσκαρ εθνικής ηλιθιότητας πρώτη φορά βλέπω.

Μέσα σε δέκα μέρες κάναμε λάθη που στο παρελθόν κάναμε μέσα σε δέκα χρόνια και αν… Θερμή παράκληση, έστω και τώρα, διότι το πηγάδι δεν έχει πάτο. Σιωπήστε. Silence. H πατρίδα και η Θράκη είναι πάνω από τα κόμματα και τα συγκυριακά συμφέροντά τους. Silence, άσχετοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρήτη: Μετέφεραν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε επιχείρηση ζωοτροφών!

Μια πρωτοφανής απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε στην Κρήτη, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν μια αυτοσχέδια... ωρολογιακή βόμβα μολότοφ με drone σε επιχείρηση ζωοτροφών...

More Articles Like This