Ταξίδι προς τη λησμονιά

Στην κρίση του 2020 έγραψαν Ιστορία οι τριακόσιοι του Εβρου. Και όποιος χαρακτηρίζει αίσχος την προστασία των συνόρων μας και θέλει να γκρεμιστεί το τείχος σύντομα θα ανήκει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας

Must Read

Αποφασισμένος να συνεχίσει στον δρόμο των προκλήσεων εις βάρος της χώρας μας φαίνεται πως είναι ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα. Παρά τις προειδοποιήσεις της Αθήνας και τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης η ελεγχόμενη από τον Ράμα αλβανική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας αποφάσισε χθες τη συνέχεια της προφυλάκισης του ομογενούς δημάρχου.

Η δικαστής του SPAK Atalanta Zeqiraj απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του Μπελέρη σε μόλις μία ώρα, καθώς η εξέταση της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας από το SPAK άρχισε στις 15.00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16.00.

Από την πλευρά του Μπελέρη, η νομική του ομάδα ζήτησε εκ νέου από το δικαστήριο την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα, προσκομίζοντας την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνα, η οποία τον αναγνωρίζει και επισήμως ως δήμαρχο Χειμάρρας. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει την αλβανική δικαιοσύνη πως δεν εγκυμονεί κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα.

Οπως αναφέρει το himara.gr, «η ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη φοβάται πως ένας εκλεγμένος δήμαρχος, με επιχειρηματική δραστηριότητα και μόνιμη διαμονή στη Χειμάρρα, μπορεί να διαφύγει με κίνδυνο να μην μπορεί να επιστρέψει ποτέ στον τόπο του. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι έχουν πλέον πειστεί πως πρόκειται για κράτηση με καθαρά πολιτικά κίνητρα».

Υπενθυμίζεται πως η ίδια δικαστής είχε εξετάσει και την έφεση στις 22 Μαΐου, οπότε είχε αποφασίσει και πάλι την παραμονή Μπελέρη και Κοκαβέση στη φυλακή. Ο Φρέντι Μπελέρης έχει συμπληρώσει 40 ημέρες στη φυλακή, καθώς συνελήφθη στις 12 Μαΐου στη Χειμάρρα, δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, με την κατηγορία για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων, ωστόσο οι πολίτες τον εξέλεξαν δήμαρχο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This