Ομπάμα: Εγκληματίας πολέμου

Πανηγυρίζουμε για τις φάβες και τους ροφούς που χλαπακιάζει στην Ελλάδα ένας άνθρωπος που αιματοκύλισε τον πλανήτη

Must Read

Το Harvard Political Review είναι το πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό του ομώνυμου πανεπιστημίου των ΗΠΑ. Εκεί αρθρογραφούν φοιτητές, που κάποτε είναι πιθανόν να κυβερνήσουν τη χώρα.

Σε άρθρο* που δημοσιεύτηκε στις 29/9/2021 διαβάζουμε στον τίτλο «Ο Ομπάμα είναι ένας εγκληματίας πολέμου». Στο κείμενο εξηγείται ότι η τεκμηρίωση του χαρακτηρισμού του ως εγκληματίας πολέμου μπορεί να βασιστεί σε συμβάσεις της Γενεύης του 1949, που επικυρώθηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη, και στο άρθρο 8 του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Ακολουθεί μέρος του άρθρου:

«Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Ομπάμα ενέκρινε τη χρήση 563 επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που σκότωσαν περίπου 3.797 ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, ο Ομπάμα ενέκρινε 54 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μόνο στο Πακιστάν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του. Ενα από τα πρώτα χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA υπό τον πρόεδρο Ομπάμα ήταν σε μια κηδεία, όπου σκοτώθηκαν έως και 41 Πακιστανοί πολίτες. Το επόμενο έτος, ο Ομπάμα διέταξε 128 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA στο Πακιστάν, που σκότωσαν τουλάχιστον 89 πολίτες. Μόλις δύο χρόνια μετά την προεδρία του ήταν σαφές ότι η “ελπίδα” που προσέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2008 δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ.

Οι επιχειρήσεις των drones επεκτάθηκαν στη Σομαλία και την Υεμένη το 2010 και το 2011 με πιο καταστροφικά αποτελέσματα. Με την πεποίθηση ότι στόχευαν την Αλ Κάιντα, το πρώτο χτύπημα του προέδρου Ομπάμα στην Υεμένη σκότωσε 55 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 21 παιδιών, 10 από τα οποία ήταν κάτω των πέντε ετών. Επιπλέον, 12 γυναίκες, εκ των οποίων οι πέντε έγκυες, ήταν επίσης μεταξύ εκείνων που δολοφονήθηκαν σε αυτό το χτύπημα. Αυτές οι εγκληματικές γκάφες όχι μόνο από τον πρόεδρο Ομπάμα, αλλά και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι ηθικά καταδικαστέες. […]

Αυτές οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτελούν ισχυρή αιτιολόγηση για την κατηγοριοποίηση του Ομπάμα ως διεθνούς εγκληματία πολέμου».

Αραγε, η σκέψη ότι έχει κομματιάσει τόσα παιδιά, εγκύους, αθώους ανθρώπους δυσκολεύει τον Ομπάμα στη χώνεψη;

Διαβάστε το ολόκληρο άρθρο πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαλαρουίτα ο Μητσοτάκης στην Τήνο – «Τα ‘σπασε» ο Κασσελάκης στην Κέρκυρα

Προς άγραν ψήφων (κυρίως) αλλά και προβολής, Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης βρίσκονται σε Τήνο και Κέρκυρα αντίστοιχα αυτές...

More Articles Like This