Η Γαλλία και οι μύθοι

Οι γνωστές αριστερές ψυχούλες αγνοούν προφανώς ότι ο φτωχός δεν κλέβει απαραιτήτως για να ζήσει

Must Read

Η Γαλλία είναι μία χώρα που αγαπώ πολύ. Αγαπώ πολύ τη γλώσσα της, τα όμορφα τοπία της, τους ανθρώπους της. Είναι μία χώρα που μου άνοιξε μία μεγάλη πόρτα σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο για να κάνω το διδακτορικό μου, αξιοκρατικά, όταν εδώ έπρεπε να ξέρω τον γνωστό του γνωστού για να εκπονήσω διδακτορική διατριβή. Είναι μία χώρα όπου όσο ζούσα εκεί αισθανόμουν ότι δέκα χέρια με τραβούσαν προς τα πάνω, ενώ, όταν ερχόμουν εδώ, άλλα τόσα και περισσότερα με τραβούσαν προς τα κάτω.

Τη λατρεύω για τις ευκαιρίες που μου έδωσε, για τα ερεθίσματα που είχα, ώστε να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Και δεν έδωσε μόνο σε εμένα, αλλά σε πάρα πολλούς ανθρώπους, ξένους, που αναζήτησαν στη χώρα αυτή μία καλύτερη ζωή, ευκαιρίες, μόρφωση και εργασία. Πόσοι δικοί μας Ελληνες διάσημοι έζησαν στη Γαλλία μεγαλουργώντας; Αλλά και πόσοι Ελληνες ζουν και σήμερα εκεί και διαπρέπουν;

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί με αφορμή την εξέγερση του περιθωρίου της Γαλλίας βγήκαν οι γνωστοί μας άγνωστοι να κλαψουρίσουν ότι τα καημένα καίνε, κλέβουν και σπάζουν γιατί η Γαλλία τα έχει στο περιθώριο και δεν τους δίνει ευκαιρίες. Και οι καημένοι είναι άνεργοι και φτωχοί, οπότε ας κλέψουν και ας καταστρέψουν. Για κάποιους (αν)εγκέφαλους η φτώχεια δικαιολογεί το έγκλημα. Οι εξεγερμένοι είναι ένας Γιάννης Αγιάννης που έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί. Αλλο εάν οι σύγχρονοι Αγιάννηδες δεν κλέβουν ψωμί, αλλά λεηλατούν, σπάνε, καίνε, ξυλοκοπούν, πυροβολούν και διαλύουν τα πάντα.

Οι γνωστές αριστερές ψυχούλες αγνοούν προφανώς ότι ο φτωχός δεν κλέβει απαραιτήτως για να ζήσει. Ενα σωρό φτωχοί βρίσκουν μια δουλειά για να θρέψουν την οικογένεια τους.
Ο αλήτης κλέβει.
Ο φτωχός δεν καίει. Ο αλήτης καίει.
Ο φτωχός δεν πυρπολεί βιβλιοθήκες. Ο αλήτης πυρπολεί βιβλιοθήκες.
Ο φτωχός δεν επιθυμεί να σκοτώσει αστυνομικούς. Ο αλήτης το επιθυμεί.
Είναι θέμα αξιών. Δεν είναι θέμα φτώχειας. Είναι θέμα αλητείας.
Το δε περιθώριο είναι στο περιθώριο γιατί έχει αντικοινωνική συμπεριφορά, όχι γιατί είναι φτωχό.

Στη Γαλλία η εξέγερση έγινε όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για έναν εντελώς παραβατικό ανήλικο με τον μισό ποινικό κώδικα πάνω του. Η εξέγερση έγινε γιατί απλά το περιθώριο αυξήθηκε πληθυσμιακά και ζητά να πάρει κεφάλια. Αυτές τις ευκαιρίες ψάχνει. Ολα τα υπόλοιπα το αφήνουν αδιάφορο.

Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχεται το VMRO!

Στις επικείμενες εκλογές στα Σκόπια έρχεται νίλα για τον Ζάεφ. Στον ροκάμπιλι, σιτεμένο πια πρώην κνίτη χάρισε μια γραβάτα,...

More Articles Like This