Είμεθα όλοι ομογενείς

Πού συναντάς περισσότερους Ελληνες; Στην Αστόρια, στο Μόναχο, στο Σίδνεϊ ή στην πλατεία Ομονοίας;

Must Read

Η ψήφος των Ελλήνων μεταναστών δεν χρειάζεται ρύθμιση. Εχει…τελειώσει το θέμα ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τας αρχάς του 2000. Το μέσα πήγε έξω. Το έξω μπήκε μέσα και του άλλαξε τα φώτα. Τα αστικά κέντρα αλλά και η ύπαιθρος έχουν αλωθεί από το κύμα του αφροασιατικού εποικιστικού τσουνάμι, το οποίο ενθάρρυναν και καλωσόρισαν οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Τώρα έχομεν κυβέρνηση που αποτελεί ακόμη έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα με την οποία έχουν δέσει πισθάγκωνα το έθνος. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει και αντινατιβιστής και υπερήφανος που βλέπει την κοινωνία μας να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική και νομιμοποιεί εκ των υστέρων χιλιάδες παρανόμως εισελθόντες μετανάστες από το Μπαγκλαντές και όλα τα συναφή.

Ομως, πού και πού (μάλλον έπειτα από υπερκατανάλωση αλμυρών εδεσμάτων) τον πιάνει μια λιγούρα για πατριωτικοφανή σορόπια, σερμπέτια, μέλια και ζάχαρες, και θέλει να δώσει ελεύθερον και αβίαστον και ακώλυτον δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού. Πρώτα γίναμε εμείς Ελληνες του εξωτερικού (αφού η Ελλάδα πιο πολύ… φέρνει του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές, της Τυνησίας και του Αφγανιστάν, παρά στον εαυτό της) κι έπειτα θα αποφαίνονται για το μέλλον της αφροασιατοποιηθείσας χώρας εκείνοι που έχουν μεταναστεύσει για να βρουν μεροκάματο.

Εδώ που τα λέμε, το ορθό θα ήτο να ψηφίζουν όλοι -μα όλοι- οι αποχωρήσαντες στα δημοψηφίσματα. Να παίρνουν θέση στα μείζονα εθνικά διλήμματα. Δεν είναι λογικό να έχουν ισόκυρη άποψη για την καθημερινή διαχείριση ζητημάτων που άπτονται της ζωής στο εσωτερικό της χώρας.

Για παράδειγμα, εκφράζουν τα κόμματα θέσεις για τις αστικές συγκοινωνίες. Πού να κατέχει πράμα για τα προβλήματα στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ κάποιος που ζει στη Νέα Καληδονία, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, στις Βερμούδες ή στο Τσαντ; Πώς θα μάθει κάποιος που ζει στο Κεμπέκ, αν πέτυχε ο Πατούλης στα της Περιφέρειας Αττικής; Ακόμα κι αν τα μάθει όλα, δεν θα τα βιώσει – κι αυτό είναι το «ζουμί». Δεν θα είναι και ολίγον τι ανάρμοστο να ψηφίσει ο δημότης Κεμπέκ για περιφερειάρχη στην Ελλάδα;

Με λίγα λόγια, ναι στην ψήφο των αδελφών μας που ζουν στο εξωτερικό, αλλά μόνο για τα δημοψηφίσματα. Οχι για τις εθνικές ή τις περιφερειακές εκλογές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που ήπιε φυτοφάρμακο

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης ο νεαρός που κατανάλωσε φυτοφάρμακο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μεγάλη επιχείρηση της...

More Articles Like This