Ζωή εκτός και ψήφος εντός;

Η τοποθέτηση για την ψήφο των ομογενών προκάλεσε αντιδράσεις. Πολλοί… παραμένοντες αντιμετωπίζουν αρνητικά το υπό ψήφιση μέτρο

Must Read

Χθες στη στήλη διατυπωνόταν η θέση ότι οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό καλό είναι να ψηφίζουν μόνο στα δημοψηφίσματα. Οχι στις εθνικές ή περιφερειακές εκλογές. Μια τακτική αναγνώστρια της «δημοκρατίας» επικοινώνησε, διατύπωσε κι εκείνη τις αντιρρήσεις της με την (ευρισκόμενη σε διαβούλευση) νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τοποθετήθηκε αρνητικά ακόμα και στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών στα δημοψηφίσματα!

Μέσες άκρες, είπε τα εξής: Ουδείς μπορεί βάσιμα ή απλώς νομιμοποιείται να αμφισβητήσει την ελληνική καρδιά, το φρόνημα, τη δύναμη ψυχής και τις καλές προθέσεις των αδελφών μας που ζουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, εκείνο που είναι αυτονόητο είναι πως με το πέρασμα σχετικά λίγου χρόνου από την αποχώρηση από την Ελλάδα χάνεται η βιωματική επαφή με την καθημερινότητα στην πατρίδα.

Αυτή η βιωματική επαφή είναι κάτι αναντικατάστατο. Αλλο να διαβάσεις μια εγκυκλοπαίδεια που θα αναλύει από το Α έως το Ω τον… μουσακά και άλλο να δοκιμάσεις έστω και ένα κομμάτι. Αλλο είναι να διαβάζεις ειδήσεις μέσω διαδικτύου που αφορούν την Ελλάδα κι άλλο να ζεις την κατάσταση εντός. Γι’ αυτό θα πρέπει στην περίπτωση των ομογενών και των αποδήμων να ψηφιστεί νόμος ώστε, για να μπορέσουν να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές και τοπικές εκλογές καθώς και στα δημοψηφίσματα, να έχουν την υποχρέωση να αποδείξουν ότι βρίσκονται τα τελευταία χρόνια (τουλάχιστον δύο τρία) στη χώρα μας.

δΑλλωστε, αν υπήρχε από όλους τέτοια ισχυρή και ακλόνητη πρόθεση να ζήσουν ελληνικά, να σκέπτονται ελληνικά, να δρουν ελληνικά, θα υποχρέωναν τους απογόνους τους (παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα κ.ά.) να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Ομως συχνά διαπιστώνουμε με θλίψη ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται τούτο το αυτονόητο. Τα παιδιά μιλάνε αγγλικά ή τη γλώσσα της χώρας στην οποία ζουν οι γονείς.

Είναι, λοιπόν, σωστό τη δουλειά μας και την εταιρία μας να την έχουμε στο εξωτερικό, τα λεφτά μας έξω και την ψήφο μας μέσα; Αλλο το να είσαι Ελληνας στα λόγια κι άλλο στις πράξεις. Μόνο οι πράξεις αποδεικνύουν το κύρος των λόγων μας και τη στάση της ζωής μας.

Ας επαναπατριστούν, για να ψηφίσουν όποιους θέλουν. Μέχρι τότε μπορούν να δρουν υπέρ της Ελλάδας στη χώρα όπου ζουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι μας διδάσκει η Σταύρωση

Ο Υιός του Θεού, ο άφθαρτος και αθάνατος, δέχτηκε να φθαρεί, να υποφέρει, να χλευαστεί και να πεθάνει για...

More Articles Like This