Η άλωση του Μαραθώνα

Οι βάρβαροι στο τέλος διαβαίνουν. Οπλα τους η αδιαφορία των πολλών και τα «στραβά μάτια» των υπευθύνων

Must Read

Στις φωτογραφίες 1 και 2 βλέπουμε τους λερούς κάδους στην παραλία του Μαραθώνα, που έχουν να πλυθούν από τον κατακλυσμό του Ωγύγου και βρομούν χειρότερα από τα σκουπίδια που έχουν εντός τους.

Δίπλα στους κάδους διακρίνονται οι… τύμβοι του νεο-γιουνανικού πολιτισμού, που σχηματίζουν ξερόκλαδα και σκουπίδια – ιδανική ύλη για προσάναμμα, ειδικά τώρα το κατακαλόκαιρο, με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν πάνω από τους 40ο Κελσίου.

Στη φωτογραφία νο 3… απολαμβάνουμε νεόδμητες τροχοβίλες στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά – Μαραθώνα! Η φωτογραφία ελήφθη από τη Θεοδότα Νάντσου, διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής της WWF στην Ελλάδα. Η κυρία Νάντσου έγραφε σε σχετική με το θέμα ανάρτησή της στο facebook:

«Μέσα σε εθνικό πάρκο, σε τόπο δηλαδή φοβερής οικολογικής αξίας που προστατεύεται με ξεκάθαρο Προεδρικό Διάταγμα, κάποιος χτίζει και νοικιάζει καραπαράνομα τουριστικά. Το δασαρχείο κινητοποιήθηκε μόνο αφού έγινε φασαρία/ η μονάδα διαχείρισης του εθνικού πάρκου δεν μπορεί να κάνει και πολλά/ οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πια / τα εθνικά πάρκα δεν έχουν κανένα αποτελεσματικό σύστημα φύλαξης από παρανομίες/ ο εισαγγελέας υποτίθεται πως διέταξε διακοπή εργασιών και συλλήψεις.

Εδώ το αποτέλεσμα: όπως φαίνεται σε σημερινή φωτογραφία, τα σπιτάκια τελείωσαν, επιπλώθηκαν και θα νοικιάζονται μέχρι σε (καμιά δεκαριά χρόνια ίσως;) να πάνε δικαστικά, να τελεσιδικήσουν, να καταδικαστούν και ίσως να γκρεμιστούν. Μέχρι τότε, χρυσωρυχείο σε βάρος ενός πολύ σπάνιου οικοσυστήματος (δάσος κουκουναριάς σε αμμοθίνες) και προς γελοιοποίηση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής νομιμότητας στην Ελλάδα».

Η απορία που προκαλούν τα παραπάνω είναι αν υπάρχουν ελληνικές Αρχές (δήμος, εισαγγελείς, κράτος, Αστυνομία) στην Ελλάδα ή πρέπει να απευθυνόμαστε στον πλησιέστερο, διαθέσιμο απόγονο του Δαρείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Survivor: Οικειοθελής αποχώρηση για την Χρύσα

Οι εξελίξεις στον Άγιο Δομίνικο

More Articles Like This