Άλογα και παράλογα

Η έφιππη αστυνόμευση δεν είναι ατραξιόν ή κάποιο ακριβό καπρίτσιο. Είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, εφόσον έχεις εκπαιδευμένο προσωπικό και εκπαιδευμένα άλογα

Must Read

\Η επιδερμική προσέγγιση και ο χαβαλές είναι ίδιον του ενδόξου Εθνους μας. Στις σοβαρότερες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούν άλογα για την αστυνόμευση. Οι Αμερικανοί, οι Αγγλοι, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, πάρα πολλές χώρες. Οι λόγοι είναι πολλοί. Οι Αγγλοι, που είναι οι εμπειρότεροι του θέματος, έχουν υπολογίσει πως στην καταστολή διαδηλώσεων ένα εκπαιδευμένο άλογο κάνει δουλειά ίση με δώδεκα ΜΑΤατζήδων.

Στην αστυνόμευση των δημόσιων χώρων, σε κεντρικές λεωφόρους, πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους, τα εκπαιδευμένα αστυνομικά άλογα δίνουν στον αστυνομικό το πλεονέκτημα του μεγάλου ύψους, από το οποίο υπάρχει καλύτερη και ευρύτερη εποπτεία του χώρου, από ψηλά τα βλέπεις όλα καλύτερα, και της τεράστιας σωματικής δύναμης και της επιβλητικότητας του αλόγου. Δείτε ενδιαφέροντα βίντεο της έφιππης ολλανδικής αστυνομίας, πώς αστυνομεύουν το κέντρο των πόλεων, πώς συλλαμβάνουν κακοποιούς.

Με λίγα λόγια, η έφιππη αστυνόμευση δεν είναι ατραξιόν ή κάποιο ακριβό καπρίτσιο. Είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, εφόσον έχεις εκπαιδευμένο προσωπικό και εκπαιδευμένα άλογα. Χρησιμοποιούνται και για λόγους εθιμοτυπικούς, φιλανθρωπικούς, αλλά πάνω απ’ όλα, όπως και οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σκύλοι, προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα στην αστυνόμευση. Υποθέτω δεν είναι ηλίθιοι οι ιθύνοντες σε τόσες χώρες του κόσμου που τα χρησιμοποιούν, έχοντας κι εκεί και έντονη εγκληματικότητα, και βίαιες ταραχές. Δεν τα χρησιμοποιούν σε γειτονιές σαν τα Αναφιώτικα ή τον Λυκαβηττό, αλλά στο κέντρο των πόλεων κάνουν έργο.

Η διακωμώδηση, λοιπόν, είναι ανόητη και η απόρριψη της ιδέας του Νότη Μηταράκη από τον πρωθυπουργό δεν πιστεύω πως έγινε κατόπιν σοβαρής μελέτης και παρουσίασής της από κάποιον. Είμαστε βέβαια η χώρα που ήταν ανάξια να διατηρήσει την Ιλη Ιππικού Ανακτορικής Φρουράς, μετατρέποντάς τη σε Ιλη Ιππικού Προεδρικής Φρουράς, διαλύοντας πριν από πολλά χρόνια μια τεράστια παράδοση, μαζί και το ΚΕΙΠΠ, κάποτε φυτώριο αθλητών, με τα κειμήλια πεταμένα μέσα σε τσουβάλια.

Οι Αγγλοι είναι κορόιδα που χιλιάδες τουρίστες μαζεύονται να δουν την αλλαγή της Βασιλικής Φρουράς και πληρώνουν εισιτήριο για να επισκεφτούν τον στρατώνα και τους στάβλους, ενώ αγοράζουν ενθύμια; Χλευάζουμε λοιπόν ανοήτως την ιδέα της έφιππης αστυνόμευσης, πολύτιμης και αποτελεσματικής στις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου, όπου τα εκπαιδευμένα άλογα αντιμετωπίζουν μια χαρά και κακοποιούς, και διαδηλωτές και μολότοφ, ενώ παράλληλα θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό το προαναγγελθέν εξαρχής από τον γράφοντα φιάσκο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Τους προσλάβαμε, τους ντύσαμε στρουμφάκια, τους στείλαμε να τους δείρουν, για να ξεχαρμανιάσουν οι αριστερόστροφοι φασίστες που λυμαίνονται τα ΑΕΙ, βάλαμε την κανονική Αστυνομία να τους φυλάει, μετά τους απομακρύναμε και κάνουν τα ηλεκτρόνια, τουτέστιν γυρίζουν από μακριά γύρω γύρω στις χαβούζες της συριζοκουκουέδικης και αναρχικής ανομίας και τώρα τους διαλύουμε και τους στέλνουμε για τσάγαλα.

Εχω λοιπόν μια απορία και θέλω να ρωτήσω κάτι τον Κυριάκο. Παιδί είμαι, άμα δεν ρωτήσω, πώς θα μάθω; Την αριστερά την ξεπάτωσε. Ναι, αυτός, το κολεγιόπαιδο. Της έριξε στα αυτιά 24 μονάδες. Μόνο ο Ρωμανός Διογένης έπαθε μεγαλύτερη νίλα στο Μαντζικέρτ απ’ ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο καραφλοδαίμων με τα λαχούρια. Πόσο παραπάνω θες, πρόεδρε, για να ξεβρομίσουμε τα πανεπιστήμια, να τελειώνουμε με τους βάνδαλους τραμπούκους, τον εκφασισμό, την ανελευθερία, την μπίχλα, την ποδαρίλα, τους μπάφους, τους δαρμένους και χτισμένους πρυτάνεις και καθηγητές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών ΔΕΝ ψηφίζει καν στην παρωδία εκλογών, δεν μετέχει στα μπάχαλα. Αντιθέτως, υποφέρει από τις καταλήψεις, τις χαμένες εξεταστικές, τη βρόμα και τη δυσωδία της άπλυτης «επανάστασης» του απευθυσμένου.

Να το κάνω replay: Ψηφίζεται ένας ωραίος νόμος που τιμωρεί αυστηρά τα εγκλήματα μέσα στα πανεπιστήμια, η άσκηση ποινικής δίωξης αναστέλλει τη φοιτητική, καθηγητική ή υπαλληλική ιδιότητα και με την αμετάκλητη καταδίκη απόλλυται η φοιτητική ιδιότητα, τον πούλο αρμ στη γλώσσα του Στρατού, πάπαλα, αντίο Κλαρέντζα, πήγαινε για ελιές, επαναστάτη της πλάκας, με τα λεφτά του μπαμπά, κι αν είσαι καθηγητής ή υπάλληλος, απολύεσαι ως επίορκος, άχρηστος και ποινικά παραβατικός. Παράλληλα, πρόβλεψη καταλογισμού μέχρι σεντ των ζημιών που έκαναν τα καλόπαιδα και είσπραξη με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ξημέρωμα που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο νόμος αυτός, θα μπει η κανονική Αστυνομία στα προβληματικά ΑΕΙ, π.χ .ΑΣΟΕΕ, Πάντειο, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, και θα ελέγχει την είσοδο σε αυτά. Θα κουνηθούν στην αρχή, αλλά μόλις χορτάσουν φυλακή οι πρώτοι και αποβληθούν ή απολυθούν για πάντα από το πανεπιστήμιο, θα σχολάσει το μεταπολιτευτικό πάρτι των ψευτοπροοδευτικών αρουραίων.

Και αυτή η στάση δεν θα πυροδοτήσει αλλά γρήγορα θα εκμηδενίσει τη βία. Διότι τη βία την ενθαρρύνουν η υποχωρητικότητα, ο ψοφοδεϊσμός, η διστακτικότητα. Οποιος το κάνει θα έχει την ευγνωμοσύνη της συντριπτικής πλειονότητας των φοιτητών και των οικογενειών τους, διότι οι αριστερόστροφοι φασίστες και τραμπούκοι είναι μια ισχνή μειοψηφία και η ανάκτηση των πανεπιστημίων από τη δημοκρατική Πολιτεία θα την ξεβρακώσει, όπως ξεβρακώθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η σεινάμενη ακόμη πιο τυχοδιωκτική παραφυάδα του.

Να γίνουμε σοβαρό κράτος και σε αυτό, τιμώντας και τους μεγάλους ευεργέτες, που άλλα είχαν στο νου τους και όχι θερμοκήπια μηδενιστικής ανομίας και δυσωδίας, όταν έδιναν τις δωρεές τους για να μορφωθεί το Εθνος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ω γλυκύ μου Έαρ…»: Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος

Με απέραντη θλίψη και συγκίνηση θα μεταβούν σήμερα στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας οι πιστοί προκειμένου να βιώσουν την...

More Articles Like This