Παίζει μονότερμα

Must Read

Προσπαθώ να καταλάβω την Ευρώπη. Τόσο ως «ευρωενωσιακό» άξονα όσο και ως προς τη συμπεριφορά μεμονωμένων Ευρωπαίων ηγετών.

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, λ.χ., ένιωθα ένα είδος συμπάθειας στο πρόσωπο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν: Έκλεισε τα σύνορα της χώρας του στη διακίνηση και υποδοχή μεταναστών. Έχει εξαγγείλει επιμόνως ότι η στρατηγική του αφορά αποκλειστικώς τα συμφέροντα των Ούγγρων. Έχει τιμητικά για το πρόσωπό του διακηρύξει ότι σεμνύνεται που η χώρα του είναι χώρα χριστιανική και ότι θα καταβάλει εργώδη προσπάθεια να διατηρηθεί τούτο ως στοιχείο ταυτότητος γι’ αυτήν. Κάλεσε δημόσια τον αξιοπερίεργο Ούγγρο χρηματιστή Τζορτζ Σόρος να εγκαταλείψει τη Βουδαπέστη σε χρόνο μηδέν, μετακινώντας από εκεί τα γραφεία της εταιρίας του Open Society, η οποία προπαγανδίζει την κατάρριψη των συνόρων των εθνών-κρατών προς υποδοχή με ανοικτές αγκάλες παντός μετανάστη, ώστε να γίνουμε όλοι μαζί μία «ωραία ατμόσφαιρα» όχι μόνο μεταφορικώς αλλά και… κυριολεκτικώς! Εν γένει, έχει γίνει καρφί στα μάτια της Ευρωένωσης ότι «δεν συμμορφώνεται στας υποδείξεις», παραμένοντας παράλληλα μέλος αυτής και «εθνικιστής»! Λοιπόν, για όλα αυτά -σας βεβαιώ- τον συμπαθούσα!

Έως ότου διάβασα ότι, αποχαιρετώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν μετά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Ουγγαρία, τον χαιρέτησε… στρατιωτικώς (!) όπως κάνουν στην Τουρκία μετά την πρόσφατη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία πολιτικοί, φοιτητές, γυμνασιόπαιδες, ακόμη και παιδάκια δημοτικών σχολείων της γείτονος!

Και γιατί, παρακαλώ, αυτό; Διότι, όπως δήλωσε ο κ. Ορμπαν, ο Ερντογάν τού έδειξε σχέδια ανοικοδόμησης μιας «ζώνης ασφαλείας» που η Τουρκία θέλει να σχηματίσει εντός της Συρίας. Και πρόσθεσε ο κ. Ορμπαν στα σοβαρά: «Νέες πόλεις, νέα χωριά, σχολειά, νοσοκομεία, ακόμα και εκκλησίες (!) θα χτίσει η Τουρκία εκεί» (βλ. «Εστία» 9/11/19, σελ. 5) και «η Ουγγαρία θέλει να συμμετέχει» (!) συμπλήρωσε. Όπως το διαβάζετε, αναγνώστες μου! Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός βεβαιώθηκε από τον «σουλτάνο», που εδώ και καιρό παίζει μονότερμα Ευρωπαίους, Ρώσους και Αμερικανούς, ότι εξαπέλυσε στη Συρία στρατιωτική επίθεση για να χτίσει εκεί «σχολεία, νοσοκομεία και… εκκλησίες»!

Και ότι ζητά από την ευρωζώνη να του εμβάσει δισεκατομμύρια για να τον βοηθήσει στο… χτίσιμο! Ώστε να μην «εξαναγκάζεται» να στέλνει σ’ εμάς καραβιές Ασιατών και Αφρικανών μεταναστών που συμποσούνται σε κάποια εκατομμύρια διακινούμενους, αλλά για να τους χτίσει στη Συρία… πόλεις με εκκλησίες! Αλλιώς απειλεί να μας τους εξαπολύσει εδώ στο μέλλον (λες και από χρόνια κάθεται σ’ αυτό ήσυχος!) Και επειδή η ευρωζώνη το σκέπτεται το πράγμα -χωρίς να την απασχολεί ούτε η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σ. Σοϊλού ότι από Δευτέρα 11/11/2019 η Τουρκία θα «εμβάσει» και αυτή στην Ευρωένωση όσους τρομοκράτες του ISIS υπηκόους δυτικών χωρών κρατά φυλακισμένους!-, αποφάσισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός ότι είναι ευκαιρία να δείξει στην Ευρωένωση ότι συμφωνεί στη «δωρεά» και, μάλιστα, εμπράκτως! Μην τον δέρνουν όλη ώρα ως «εθνικιστή», τον ταλαίπωρο!

Πάντως, να χαιρετά και… στρατιωτικά τον ισλαμιστή «σουλτάνο» για την εισβολή στη Συρία πώς σας φαίνεται; Πώς φαίνεται στους Ευρωπαίους; Τι γνώμη έχει επ’ αυτού η Ρωσία; (Για την Αμερική δεν ρωτώ, αυτή έχει πρόεδρο απλό… επιχειρηματία!)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΛΟΤΤΟ: Δείτε τους τυχερούς αριθμούς

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η κλήρωση του ΛΟΤΤΟ. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα είναι οι: 13,...

More Articles Like This