Για ποιους θυσίασαν τη ζωή τους οι δύο ηρωικοί πιλότοι;

Σήμερα η Ελλάδα δεν αποτελεί χώρα. Αντιθέτως, συνιστά έναν άχρωμο γεωγραφικό χώρο, ο οποίος έχει πωληθεί ή εκχωρηθεί στα ξένα ιδιωτικά ή κρατικά κεφάλαια

Must Read

Αναμφισβήτητα, σε εποχές που η πολιτική ορθότητα στην Ελλάδα ενθαρρύνει την εικόνα του «αντιήρωα», η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια με παμπάλαιο πυροσβεστικό αεροπλάνο και ο θάνατος των δύο ηρωικών πιλότων απετέλεσαν χτύπημα στα θεμέλια του συστήματος. Η δυσαρέσκεια του συστήματος εξουσίας στην επανεμφάνιση των «ηρώων» εκδηλώθηκε με προσπάθεια απαξίωσης των ηρωικών πράξεων μέσα από τη φράση «Η ζωή συνεχίζεται».

Ο ηρωικός θάνατος αντικατοπτρίζει την ανάγκη υπεράσπισης συλλογικών αξιών και αγαθών. Ομως, αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εκτέλεση της ηρωικής πράξης είναι η πολιτική ηγεσία και η γραφειοκρατία που τη στηρίζει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού, τη δικαιοσύνη και την απόλυτη ισονομία των πολιτών στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Οι ηρωικές πράξεις αποκτούν ιδιαίτερο ειδικό βάρος σε χώρες με ισχυρό σύστημα δικαιοσύνης και ισότητας, ενώ τίθενται υπό κρατική αμφισβήτηση σε χώρες που έχουν μετατραπεί σε «χώρο» επειδή απειλούν την πολιτική ορθότητα. Σήμερα η Ελλάδα δεν αποτελεί χώρα.

Αντιθέτως, συνιστά έναν άχρωμο γεωγραφικό χώρο, ο οποίος έχει πωληθεί ή εκχωρηθεί στα ξένα ιδιωτικά ή κρατικά κεφάλαια. Σχεδόν το σύνολο του πολιτικού συστήματος έχει εξελιχθεί σε μία ενδιάμεση γραφειοκρατική τάξη μεταξύ της ελίτ και του λαού, με αποστολή να μεταφέρει τον ιδιωτικό και τον κρατικό πλούτο στην πρώτη. Με τις κατάλληλες πολιτικές, φορολογικές και νομοθετικές πράξεις οι Ελληνες απογυμνώνονται της ιδιωτικής τους περιουσίας και των κρατικών αγαθών, τα οποία ακολούθως περνούν στην κυριότητα των ξένων μέσω της επιβαλλόμενης και βίαιης φτωχοποίησης. Πριν από μερικές ημέρες, με την αρωγή της κρατικής βίας, γυναίκα με δύο παιδιά εκδιώχτηκε από το πλειστηριαζόμενο σπίτι της για χρέος 880 ευρώ.

Κανένα πολιτικό κόμμα, πλην ΚΚΕ και Ρουβίκωνα, δεν υπερασπίζεται τους ατυχείς που πέφτουν στα νύχια των θηρίων που το πολιτικό σύστημα και η ελίτ έφεραν στην Ελλάδα. Η παρουσία βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην κινητοποίηση των πολιτών για την αποτροπή της έξωσης καθώς και η δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου «περί βαρβαρότητας» δεν έχουν ιδεολογικές βάσεις επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τα θύματα όχι μόνο δεν ειδοποιούνται για τον πλειστηριασμό, αλλά επιπλέον εμποδίζονται νομικά να αντιδράσουν με ένδικα μέσα. Το αποτέλεσμα είναι ο πολίτης να βιώνει τον τρόμο του σπασίματος της πόρτας του σπιτιού του με κρατικές βαριοπούλες.

Ο ατυχής πετιέται στον δρόμο μόνο με τα ρούχα που φοράει. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν «ευαισθητοποιημένες» ΜΚΟ για να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα. Οι ΜΚΟ των συγγενών των πολιτικών, που χρηματοδοτούνται από το ελληνικό κράτος, έχουν ως μοναδικό σκοπό να επιταχύνουν την εγκατάσταση των μουσουλμάνων εποίκων στα πλειστηριασμένα σπίτια. Στην Πελοπόννησο και στα νησιά το πολιτικό σύστημα ενθαρρύνει την πώληση γεωργικής γης και ακινήτων σε τουρκοαραβικά και γερμανικά κεφάλαια. Οι πρώην ιδιοκτήτες μετατρέπονται σε εργάτες γης, ενώ τα παιδιά τους μεταναστεύουν στο εξωτερικό (κινητικότητα ονομάζεται). Με τις κατάλληλες νομοθετικές και διοικητικές πράξεις τα δάση πρώτα καίγονται και μετά τσιμεντοποιούνται. Στον ΔΕΔΔΗΕ η Ν.Δ. ετοιμάζει δεκάδες νέες διευθύνσεις για να βολέψει τους κομματικούς της κηφήνες σε θέσεις γενικών διευθυντών με μισθό πάνω από 150.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ η είσοδος των πολιτών στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική απαγορεύεται.

Τα αιτήματα παραδίδονται στον φύλακα της εισόδου για διεκπεραίωση. Συγκριτικά με τους κομματικούς κηφήνες της Ν.Δ. τα έσοδα των δύο ηρωικών πιλότων δεν υπερέβησαν τις 20.000 ευρώ τον χρόνο. Εύλογα ο πολίτης διερωτάται για ποιους θυσίασαν τη ζωή τους οι δύο ηρωικοί πιλότοι. Για τον γεωγραφικό χώρο των πολυεθνικών, την παγκοσμιοποίηση, την πατρίδα που δεν υπάρχει, τους πλειστηριασμούς, τις πολιτικές συμμορίες με τα δεκάδες ή εκατοντάδες ακίνητα και τους παχυλούς μισθούς, ή για τους μουσουλμάνους εποίκους και τις ΜΚΟ;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μαζί του στον υποβιβασμό την Κηφισιά – Νίκη έκπληξη 3-2 στην Καισαριανή

Η Κηφισιά είχε μια μλόνο επιλογή για να διατηρήσει ζωντανές τυις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία: Τη νίκη:...

More Articles Like This