«Πολεμική ενέργεια η Νέα Αγχίαλος»

Την παραμονή των μεγάλων εκρήξεων στις αποθήκες πυρομαχικών άγνωστοι περικύκλωσαν το στρατόπεδο νύκτωρ και έβαλαν φωτιές σε τέσσερα σημεία με στόχο να το μετατρέψουν σε παρανάλωμα

Must Read

Ολες οι σοβαρές διαθέσιμες πηγές μάς διαβεβαιώνουν ότι όλα όσα συνέβησαν στη Ρόδο και την Αγχίαλο δεν ήταν τυχαία. Σύμφωνα μάλιστα με στρατιωτικές πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όλα όσα έγιναν στην αεροπορική βάση που είναι εγκατεστημένη στον νομό Μαγνησίας αποτελούν «ξεκάθαρη πολεμική ενέργεια κατά της χώρας». Αυτό έλεγαν σε συνομιλητές τους.

Και τούτο διότι, όπως αποκαλύπτεται, την παραμονή των μεγάλων εκρήξεων στις αποθήκες πυρομαχικών άγνωστοι περικύκλωσαν το στρατόπεδο νύκτωρ και έβαλαν φωτιές σε τέσσερα σημεία περιμετρικά αυτού με στόχο να το μετατρέψουν σε παρανάλωμα. Κάτι που τελικώς απεφεύχθη. Είναι όμως δηλωτικό των προθέσεων των άγνωστων δραστών.

Το γεγονός όμως ότι άρχισε κατεπείγουσα έρευνα από τον ανακριτή και τις δικαστικές Αρχές για τη διερεύνηση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που κόστισε, εκτός των άλλων, και εκατομμύρια ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό λόγω της καταστροφής των ακριβών πυρομαχικών (διερεύνηση που ζήτησε και ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και βουλευτής της ΝΙΚΗΣ κ. Αποστολάκης με μηνυτήρια αναφορά του στη Δικαιοσύνη, συνδέοντας τις πράξεις αυτές με συγκεκριμένη χώρα) μας δίνει την πραγματική διάσταση των εξελίξεων. Η κυβέρνηση ωστόσο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, προσπαθεί να τηρήσει λεπτές ισορροπίες οι οποίες συνδέονται:

Πρώτον, με την ψυχολογία της χώρας, η οποία είναι ευμετάβλητος σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι τις φωτιές δεν τις έβαλε ο στρατηγός άνεμος αλλά… άλλοι στρατηγοί.

Δεύτερον, με το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η τουριστική περίοδος και οιοδήποτε γεγονός που θα αναστάτωνε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην εθνική μας οικονομία. Ηδη πολλοί κάτοικοι βαλκανικών κρατών, οι οποίοι σχεδίαζαν να επισκεφτούν τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, ακύρωσαν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή.

Τρίτον, με το επενδυτικό κλίμα και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Η Ελλάδα περιμένει εδώ και πάρα πολύ καιρό να αποκτήσει ξανά έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια την επενδυτική βαθμίδα και τυχόν έγερση ζητημάτων εθνικής ασφάλειας εις βάρος αλλοδαπών πολιτών θα προκαλούσε ανυπέρβλητα προβλήματα στο να τοποθετήσουν κάποιοι τα χρήματά τους εδώ.

Υπό αυτήν την έννοια, λοιπόν, δεν απορούμε που επιχειρείται να κρατηθούν αυτή τη στιγμή χαμηλοί τόνοι, ασχέτως αν εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε υποχρεωμένοι, συνυπολογίζοντας και το εθνικό συμφέρον, να κάνουμε τη δουλειά μας και να ενημερώνουμε – προϊδεάζουμε χωρίς υπερβολές τους πολίτες για τα επερχόμενα.

Ωστόσο, η σιωπή και υποβάθμιση της αληθούς σημασίας των γεγονότων δεν θα έχουν αξία, αν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν καταφέρουν να εντοπίσουν σύντομα τι συμβαίνει μέσα στο ελληνικό έδαφος και βεβαίως να το εξουδετερώσουν. Εν προκειμένω, λοιπόν, δεν κρίνονται η Πυροσβεστική, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και άλλοι. Εν προκειμένω κρίνεται η ικανότητα του ελληνικού κράτους σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες Αρχές άλλων χωρών να συλλέγει σημαντικές πληροφορίες η χρήση των οποίων μπορεί να αποτρέπει στο μέλλον πολεμικές ενέργειες σαν κι αυτές που περιγράφουν στους συνομιλητές τους υπό τον όρο της ανωνυμίας στρατιωτικές πηγές.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας μπαίνει σε νέα φάση, κατηφορίζει στα Βαλκάνια, και η Ελλάδα είναι μέρος αυτού. Εφόσον επέλεξε να είναι, πρέπει να μπορεί να προστατεύει και τα συμφέροντά της, τα σύνορά της και την ασφάλεια του πληθυσμού της εντός της επικράτειάς της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντεπίθεση των εργαζόμενων του «Αττικόν» στον Γ. Καλλιάνο: Εκτοξεύει λάσπη και απειλές ενώ ψήφισε την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Με τις συνεχιζόμενες επιθετικές αναρτήσεις του βουλευτή της ΝΔ και γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου να έχουν καταστήσει το γεγονός...

More Articles Like This