«Σου-βλακομαχίες» αντί για απαντήσεις

Must Read

O συριζαίος βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, ως καλός σπουδαστής στις κομμουνιστικές σχολές προπαγάνδας, δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία που του δόθηκε και εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη σουβλακομαχία των τελευταίων ημερών.

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Θα έλεγε, μάλιστα, κάποιος ότι αναδείχθηκε στον ηθικό αυτουργό της δημοσιότητας την οποία έλαβε ένα θέμα που δεν θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον παρά μόνο των λίγων εμπνευστών του, ίσως και κάποιων γραφικών της πλευράς των λεγόμενων «αλληλέγγυων», όπως τελικά έγινε. Κι όμως, επί σειράν ημερών γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης εκατέρωθεν τερατολογίας επί ενός θέματος που ήδη ταλαιπωρεί και ανησυχεί πολλές χιλιάδες συμπατριώτες μας, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αποτελέσει ίσως τη μεγαλύτερη απειλή της κοινωνικής συνοχής, γαλήνης και ασφάλειας, δημιουργώντας ακόμη και σοβαρούς εθνικούς κινδύνους.

Αντί, λοιπόν, να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους οι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας, τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι αντιπολιτευόμενοι, και να απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα και αγωνίες των πολιτών, έφτασαν να συζητούν στις τηλεοράσεις αν είναι δικαίωμα των Ελλήνων να ψήνουν σουβλάκια και να πίνουν μπίρες δημοσίως ή αν αυτό είναι κάτι ποινικά κολάσιμο ή, στην καλύτερη περίπτωση, αν πρέπει να χαρακτηριστεί σαδιστικό ή κτηνώδες!

Οι Γιαννούληδες της ντροπής των Πρεσπών και της φρίκης απέναντι στα «φασισταριά» των υπερασπιστών της Μακεδονίας βρήκαν με τον τρόπο αυτόν την ευκαιρία να σηκώσουν και πάλι κεφάλι μαζί με το λάβαρο ενός υποκριτικού ανθρωπισμού, που αφενός αρνείται στους λίγους πραγματικούς πρόσφυγες -Σύρους- το δικαίωμα επιστροφής τους στα ασφαλή εδάφη της πατρίδας τους, αφετέρου γεμίζει την πατρίδα μας με εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που ουδεμία σχέση έχουν με προσφυγιά, αφού προέρχονται από χώρες ασφαλείς και κυρίαρχες.

Από την άλλη πλευρά, το «γάντι» (ή, μάλλον, το… σουβλάκι!) σήκωσαν και οι πρόθυμοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, που διέβλεψαν μια πολύ καλή ευκαιρία να αναλωθούν σε ανοητολογίες περί του εσθίειν ελευθέρως «οπτά πυρί», δικαίωμα κεκτημένο των Ελλήνων στη διαχρονική τους ιστορική πορεία, συνυφασμένο με την όλη κοσμοαντίληψή τους! Το όλο σκηνικό συμπλήρωσαν πολιτικοί εν αποδρομή, που έκαναν δηλώσεις καταβροχθίζοντας χοιρινά κρεατοτεμάχια, σε αντιδιαστολή με «αλληλέγγυους» οι οποίοι έψαχναν νεοναζί ανάμεσα στις τσίκνες των ψησταριών!

Και με όλα αυτά αποσιωπήθηκαν οι χιλιάδες Έλληνες, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, μέρα και νύχτα, είτε για να διαμαρτυρηθούν για όσα αδιανόητα βιώνουν με τον βιασμό της καθημερινότητάς τους είτε προσπαθώντας να αποτρέψουν την εγκατάσταση κι άλλων λαθρομεταναστών στα χωριά και στις γειτονιές τους.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι όλης αυτής της κατάστασης και αυτοί που με τις ιδεοληπτικές πρακτικές τους ουσιαστικά έφεραν όλους αυτούς τους ανθρώπους στην πατρίδα μας, καταντώντας τη μια αποθήκη ψυχών, και αυτοί που κρύβουν τη σκόνη κάτω από το χαλί, μεταφέροντάς τους σε κάθε γωνιά της χώρας, αποφεύγουν να απαντήσουν σε βασικά και εύλογα ερωτήματα: Πώς σκοπεύουν να ανασχέσουν την εισβολή στη χώρα μας; Θα φυλαχθούν, επιτέλους, αποτελεσματικά τα σύνορά μας;

Θα ενεργοποιηθεί η προϋπόθεση που θέτει ο νέος νόμος περί διεθνούς προστασίας, τον οποίο ψήφισε η Βουλή, για την επιστροφή στις χώρες τους όσων δεν τη δικαιούνται και είναι η συντριπτική πλειονότητα όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα; Θα ληφθεί μέριμνα για τα ασυνόδευτα ανήλικα, ώστε τα μεγαλύτερα από αυτά (που είναι και τα περισσότερα) να επιστρέψουν με ασφάλεια στις πατρίδες τους και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, ενώ για τα μικρά να δρομολογηθεί η αναδοχή τους σε συνεργασία και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων καίγονται στις καρβουνιές των μπάρμπεκιου και χάνονται στην κάπνα του πολιτικού σκηνικού, που καθεύδει ενώπιον των προκλήσεων τις οποίες το ίδιο δημιούργησε και εξακολουθεί να συντηρεί ανεύθυνα σε βάρος του λαού και της πατρίδας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eurojackpot: Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η 12η κλήρωση του Eurojackpot με την πρώτη κατηγορία να μοιράζει έως και 98...

More Articles Like This