Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Δεν αστειεύονται

Το πρόσφατο κρούσμα ημικρατικού bullying που δέχεται ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας, επειδή απέφυγε (αρνήθηκε;) να προσκυνήσει πανό με τον Τούρκο «πατερούλη» Κεμάλ Ατατούρκ πριν από την έναρξη ενός αγώνα, καταδεικνύει τη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ της δικής μας πολυπολιτισμικής αποικίας χρέους και των αποφασισμένων γειτόνων μας.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Στην Ελλάδα σε λίγο θα ποινικοποιηθεί το ψήσιμο χοιρινού κρέατος έξω από τους κλειστούς τοίχους των σπιτιών, γιατί μπορεί στον περίγυρο να βρεθούν μουσουλμάνοι που θα ενοχληθούν από το συγκεκριμένο είδος τσίκνας. Οι μουσουλμάνοι αυτοί δεν είναι Έλληνες υπήκοοι ούτε ζούσαν στη χώρα πριν από μερικά χρόνια. Είδαν φως και μπήκαν κάτω απ’ την ταμπέλα «Ανoίξαμε και σας περιμένουμε», αλλά τώρα έχουν αναγάγει τις «ευαισθησίες» τους σε άτυπο νόμο του κράτους, τον οποίο πρέπει να σεβαστούμε εμείς οι γηγενείς, τουλάχιστον για λόγους συνειδησιακής ορθότητας, όπως λένε η Ντόρα, ο Γιαννούλης, ο Κουμουτσάκος και οι υπόλοιποι «πύραυλοι» του σάπιου κοινοβουλευτικού κατεστημένου.

Οι Τούρκοι δεν αστειεύονται με την ιστορική, θρησκευτική και εθνική τους παρακαταθήκη. Θες να ζεις και να σιτίζεσαι στη χώρα τους; Θα προσκυνάς τα σύμβολα και τα ιερά τοτέμ του τουρκικού έθνους, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Στο φινάλε, θα χαιρετάς στρατιωτικά και την ημισέληνο, δοξάζοντας τις «επιτυχίες» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, παρέα με τον Βαρθολομαίος που μας έβαλε να τσακωθούμε με τους Ρώσους για να ευλογεί ελεύθερα τους Ουκρανούς ναζί και τον αφέντη Ερντογάν.

«Πρωτόγονος ο τουρκικός εθνικός φανατισμός» μπορεί να σκεφτείτε. Ναι, αλλά αυτούς τους πρωτόγονους έχουμε απέναντι. Ντοπαρισμένους μέχρι το μεδούλι!

Δεν υπήρξε Τούρκος αθλητής που να μην υπακούσει στην «ντιρεκτίβα» για τη στρατιωτική «χαιρετούρα» – ακόμη και κάποιοι δευτεροκλασάτοι παίκτες χάντμπολ ελληνικών συλλόγων, που μας τη μόστραραν μέσα στη μούρη μας.

Στην Ελλάδα του εθνικού μαζοχισμού και της εθνομηδενιστικής παθογένειας θα βρεθούν σίγουρα κάποιοι δικαιωματιστές να ψέξουν τον Σλούκα, επειδή δεν είχε την… ευγένεια να τιμήσει τον σφαγέα των προγόνων μας, μια και αγωνίζεται σε τουρκική ομάδα.Έχει χαθεί η μπάλα πλέον όχι από το παρκέ του μπάσκετ, αλλά από το γήπεδο των παραδοσιακών αξιών ενός έθνους που κινδυνεύει με συρρίκνωση και μελλοντική εξαφάνιση.

Στην Ελλάδα της «πεφωτισμένης» νεοφιλελεύθερης Δεξιάς (λέγε με… Ποτάμι) περιθωριοποιείται κάθε επίδειξη εθνικού φρονήματος. Σε λίγο θα χλευάζεται και η ανάγκη εθνικού προσδιορισμού.

Ας προσέξουν καλά όσοι ασμένως έσπευσαν να ηγηθούν της προσπάθειας αναβίωσης της ιστορικής μνήμης του ’21 χωρίς να έχουν τα προσόντα και, κυρίως, χωρίς να έχουν αποθέματα πατριωτικού φρονήματος για να αφυπνίσουν τους Έλληνες απέναντι σε υπαρξιακούς κινδύνους οι οποίοι αναβιώνουν. Οι απέναντι δεν ξεχνούν τίποτα και θα είναι τραγικό λάθος να πιστέψουμε ότι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε κάνοντας ότι δεν βλέπουμε.

Η κυρία Αγγελοπούλου πρέπει να επιστρέψει στα πολυτελή καταλύματα, στα κότερα και στις κλινικές αποκατάστασης όσο είναι καιρός. Θα επανέλθω σύντομα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ