Πριμοδοτημένη «θηλιά» με… «41τακατό»!

Αυτό το τεράστιο εκλογικό πλεονέκτημα έφερε, καθώς φαίνεται στην πράξη, μόνο αλαζονεία και αδιαφορία

Must Read

Πάντοτε σεβόμουν τις αποφάσεις του κυρίαρχου λαού στην κάλπη. Συμφωνούσα ή όχι με το αποτέλεσμα, μου άρεσε – δεν μου άρεσε, η οπτική μου ουδέποτε άλλαξε: δημοκρατία έχουμε, άρα αποφασίζουν οι περισσότεροι για όλους.

Οταν μάλιστα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επιλέγει να δώσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα ηνία της χώρας στην ίδια παράταξη και στον ίδιο πρωθυπουργό σημαίνει ότι τον εμπιστεύεται με βάση τα πεπραγμένα του την προηγούμενη 4ετία. Πόσο μάλλον όταν του χαρίζουν το εντυπωσιακό 41%, με περισσότερες των 20 μονάδων διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Ολα αυτά δεν συνέβησαν πριν από… τρία χρόνια, αλλά λιγότερο από τρεις μήνες νωρίτερα. Πιο φρέσκια εντολή δεν γίνεται! Ούτε τις περιβόητες 100 πρώτες ημέρες δεν έχουμε συμπληρώσει. Πώς γίνεται λοιπόν να… γκρινιάζουν, να φωνάζουν, ενίοτε να κραυγάζουν οι περισσότεροι πολίτες για την οικονομική «θηλιά» που σφίγγει ολοένα περισσότερο στον λαιμό κάθε οικογένειας;

Επειδή τα καύσιμα, εν μέσω καλοκαιριού – διακοπών, ανέβηκαν και πάλι στον… Ολυμπο, με τη βενζίνη να ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο και στα νησιά να φτάνει μέχρι και στα 2,5; Κορυφαίοι στην Ευρώπη! Επειδή οι λογαριασμοί ρεύματος είναι πιο ληστρικοί από ποτέ και πλέον δεν ψιθυρίζεται, αλλά ακούγεται ανοιχτά ότι επίκειται η κατάργηση της επιδότησης, άρα οι λογαριασμοί θα γίνουν ακόμα πιο φρικτοί;

Επειδή το λάδι σε λίγο θα αγγίξει τα 40 ευρώ το 4λιτρο; Ή μήπως γιατί τα φρούτα έγιναν είδος πολυτελείας; Δεκαπέντε ευρώ τα σύκα ούτε… κατοχή να είχαμε! Εμπιστοσύνη έδειξαν σε μια κυβέρνηση η οποία αδυνατεί -ή, σωστότερα, αδιαφορεί- να βάλει φρένο στο ράλι της αισχροκέρδειας, το οποίο λυγίζει τις ελληνικές οικογένειες. Μια κυβέρνηση που έμεινε στα αστεία «καλάθια του νοικοκυριού» και στα pass της επαιτείας, μη πράττοντας το παραμικρό για την ελάφρυνση του κόσμου που της προσέφερε δεύτερη ευκαιρία, και μάλιστα τόσο απλόχερα.

Κι όλα αυτά ενώ οι πυρκαγιές κατέκαψαν για ακόμα μία σεζόν τη χώρα. Υπήρξαν φωτιές που έσβησαν στη θάλασσα.

Το χειρότερο; Η κάθοδος των Κροατών ναζί, οι οποίοι ανενόχλητοι σουλάτσαραν στη χώρα, προτού ενωθούν με Ελληνες συνεργούς, με αποτέλεσμα τα αιματηρά επεισόδια έξω από την «OPAP Arena» και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Μια κυβέρνηση που τα φόρτωσε μόνο στην ανικανότητα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και προχώρησε σε αποτάξεις… τροχονόμων!

Οποιος φωνάζει λοιπόν για ΟΟΟΟΛΛΑ αυτά που προανέφερα, όποιος προσπαθεί να βγάλει τον μήνα με τα ίδια έσοδα, αλλά τιμές στο +50%, όποιος… αναζητά την κυβερνητική παρέμβαση και δεν τη βλέπει πουθενά αρκεί να σκεφτεί μόνο τούτο: αυτή τη «θηλιά» ο ίδιος την πριμοδότησε – η πλειοψηφία, για να είμαι δίκαιος.

Το περιβόητο «41τακατό», που έχει γίνει trend στα social media, δεν έπεσε από τον ουρανό. Ηταν η δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού. Αυτή η τεράστια πριμοδότηση έφερε, καθώς φαίνεται στην πράξη, αλαζονεία και αδιαφορία. Το αντίθετο, δηλαδή, απ’ ό,τι θα έπρεπε να πράξει μια κυβέρνηση με τόσο φρέσκια και βροντερή λαϊκή εντολή.
Για τα κανάλια, που «παίζουν» πλέον με ευκολία «ρεπορτάζ ακρίβειας», δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς το παραμικρό. Αν αύριο είχαμε ξανά εκλογές, θα το γύριζαν το… φύλλο με κλασική κωλοτούμπα.

Το θέμα είναι για τον κόσμο που ψήφισε και τώρα φωνάζει εξαιτίας της φρίκης που βιώνει. Πριν από την κριτική, χρήσιμη θα ήταν η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. Γιατί ήξερες και το επέλεξες συνειδητά. Οπότε τώρα, δυστυχώς, «λουζόμαστε» τα αποτελέσματα των επιλογών…

ΥΓ.: Κι όλα τούτα με ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ αξιωματική αντιπολίτευση. Ο,τι χειρότερο, δηλαδή, για τον πολίτη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς παίρνουν τον τίτλο ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – Ρεαλιστικά νοκ άουτ ο Παναθηναϊκός

Δύο αγωνιστικές συν ένα ματς που εκκρεμεί στην Τούμπα απομένουν για το φινάλε

More Articles Like This