Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ3!

Ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αφιερώσει πόρους για τη μετατροπή της TV100 σε ένα μεγάλο κανάλι που να καλύπτει ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη

Must Read

Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να πάψει η ελληνική τηλεόραση να παράγει και να μεταδίδει ειδησεογραφικές εκπομπές δεν είναι μόνο απλώς μία προσβολή στο έργο των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης για την οποία θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας ∆ημοκρατίας στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και η τοπική Ενωση Συντακτών.

Είναι κάτι πολύ βαθύτερο. Αποκαλύπτει τις βαθύτερες σκέψεις υποτίμησης της κεντρικής εξουσίας για την περιοχή της βορείου Ελλάδος. Στην προκειμένη περίπτωση, του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα και του τοπικού επικεφαλής της Ελληνικής Τηλεόρασης 3 Φίλιου Στάγκου. ∆ιότι στην πραγματικότητα αποτελεί τον προάγγελο του λουκέτου στο τρίτο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης. Μία ΕΡΤ3 που δεν παράγει ειδησεογραφικό περιεχόμενο, όπου οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι κάμεραμαν της μένουν άπραγοι και άνεργοι χωρίς να προσφέρουν τίποτε, εισπράττοντας απλώς τους μισθούς τους, θα είναι θέμα χρόνου να γίνει στόχος διατεταγμένων επικοινωνιακών επιθέσεων από την Αθήνα.

Μια ελληνική τηλεόραση που θα μεταδίδει εφεξής μόνο ντοκιμαντέρ και ταινίες και όχι εκπομπές που έχουν σχέση με τη βόρειο Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αργά ή γρήγορα θα τεθεί θέμα κατάργησής της, στην καλύτερη περίπτωση της μετατροπής της σε μια απλή ∆ιεύθυνση της Γενικής ∆ιεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης της κεντρικής ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή της διοίκησης Ζούλα – Στάγκου δεν περιορίζεται όμως μόνο σε αυτό. Θα ήταν λάθος αν το πιστεύαμε. Εχει ως στόχο τη Μακεδονία και την «ανορθολογική» σκέψη που παράγεται στη Μακεδονία. Η διοίκηση αυτή έδειξε αμέσως τις διαθέσεις της, όταν απαγόρευσε από την αρχή στo δημοσιογραφικό προσωπικό της ΕΡΤ3 να καλεί βουλευτές και υπουργούς της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης στις εκπομπές.

Επειτα απαγόρευσε την τοπική παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου, με συνέπεια όλα τα κείμενα των δελτίων ειδήσεων που εκφωνούνται από τη Θεσσαλονίκη να γράφονται στην Αθήνα! Η απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε σατιρικές εκπομπές των Αθηνών να αντιπαραβάλλουν τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το αυτό ακριβώς περιεχόμενο για να σχολιάσουν το κωμικοτραγικό του πράγματος. Τώρα έρχεται και η χαριστική βολή.

Καταργούνται και οι ενημερωτικές εκπομπές. Το κτίριο της Λεωφόρου Στρατού σε λίγο θα καταστεί άδειο κέλυφος. Στην πραγματικότητα, το μεγάλο ειδησεογραφικό κανάλι της βορείου Ελλάδος, το οποίο μέτρα 35 χρόνια λειτουργίας, φαίνεται ότι θα έχει την τύχη του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Οπως αυτό μετατράπηκε από υπουργείο σε υφυπουργείο χωρίς να ξεσηκωθεί κανένας στην πόλη, έτσι τώρα και η ΕΡΤ3 θα μετατραπεί από ξεχωριστό κανάλι σε απλή ∆ιεύθυνση μέχρι να φθαρεί, να γίνει στόχος επικρίσεων και στο τέλος να καταργηθεί. Οι λόγοι που γίνεται αυτό είναι συνολικότεροι.

Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση επιτίθεται σε οτιδήποτε φέρει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγει σκέψη από τη Μακεδονία. Ολοι οι κρατικοί λειτουργοί, στη συγκεκριμένη περίπτωση η διοίκηση Ζούλα – Στάγκου, υποβαθμίζουν εθνικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες που παράγουν κοινωνικό έργο για να διευκολύνουν την εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών προς όφελος των γειτονικών Σκοπίων, με στόχο να ατονίσει η διαρκής χρήση του όρου «Μακεδονία» σε τοπικό επίπεδο. Οπως βεβαίως να περιοριστούν πολιτιστικές εκπομπές εθνικού περιεχομένου που συνδέονται με αυτήν. Η Βεργίνα, η Αμφίπολη, το αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, οτιδήποτε συνδέεται με τη Μακεδονία, όλα θα περάσουν σταδιακά, αν δεν έχουν ήδη περάσει, στη λήθη της τηλεοπτικής ιστορίας.

Οπως πρόσφατα πέρασε και η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, τη θεία λειτουργία της οποίας η ελληνική τηλεόραση δεν μετέδωσε, γράφοντας στα παλιά της τα υποδήματα τον Οικουμενικό Πατριάρχη! Τον οποίο η Ελλάς πασχίζει να στερεώσει. Αν πράγματι η κυβέρνηση εννοούσε ότι είναι η Ελλάς ηγετική χώρα στην περιοχή των Βαλκανίων, τότε θα έπρεπε να έχει και έναν ηγετικό τηλεοπτικό σταθμό στην περιοχή των Βαλκανίων. Οχι μόνο δεν το θέλει, αλλά τον καταργεί. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως έδειξαν τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών, είναι μια ξεχωριστή επικράτεια πολιτικής σκέψης. Μια επικράτεια στην οποία δεν αρέσει αυτή η κυβέρνηση. Μία επικράτεια στην οποία ούτε η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να γίνει δημοφιλής.

Τη γράφει στα παλιά της τα παπούτσια. Αν μπορούσε να καταργήσει και τη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ως ξεπερασμένο κατάλοιπο, θα το έκανε! Φάνηκε και από την καταφανή αδιαφορία της στην κατάσβεση της φωτιάς της Αλεξανδρουπόλεως, η οποία φαίνεται ότι για την Αθήνα… κείται μακράν. Το μόνο που κάνει ο κύριος Μητσοτάκης για να διατηρεί τα προσχήματα είναι να διορίζει υφυπουργούς χωρίς αρμοδιότητες σε κάθε νομό της Μακεδονίας όπου τα λεγόμενα μικρά δεξιά κόμματα έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό.

Υπάρχει, τέλος, και κάτι ευρύτερο: ο ολοκληρωτισμός της πληροφορίας. Αν όσα μεταδίδονται είναι σωστά και το δημοσιογραφικό έργο της ΕΡΤ3 θεωρείται περιττό, καθώς το έργο αυτό θα το παράγουν οι στρατιές των ημετέρων που έχουν διοριστεί στην ΕΡΤnews στην Αθήνα, αυτό δείχνει ότι στο εσωτερικό της δημόσιας τηλεόρασης δεν γίνεται ανεκτή η ελάχιστη παρέκκλιση στην προσέγγιση από τους δημοσιογράφους που υπηρετούν σε αυτήν. Θα υπάρχει πάντοτε κεντρική γραμμή… BBC!

Το πολιτικό προσωπικό του Βορρά θα πρέπει προφανώς να διαμαρτυρηθεί για όλα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ 3, που είναι κατά πολύ ευρύτερα από την κατάργηση ορισμένων εκπομπών, καθώς αποκαλύπτονται οι μύχιες σκέψεις της Αθήνας για όλο τον Βορρά. Ωστόσο αυταπάτες δεν πρέπει να υπάρχουν.

Οι άνθρωποι βρίσκονται σε αποστολή. Γι’ αυτό από τώρα ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όποιος κι αν είναι αυτός, θα πρέπει να αφιερώσει πόρους για τη μετατροπή της TV100 σε ένα μεγάλο κανάλι που να καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Με κεραίες παντού. Και όποιος τολμήσει ας πάει να τις ρίξει. Περιθώριο συνεννόησης με αυτούς δυστυχώς δεν υπάρχουν. Οι άνθρωποι μισούν τη Μακεδονία και δεν το κρύβουν. Πάμε απ’ την αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει η Μαρία Μπακοδήμου: «Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση όταν ήμουν παιδί – Η μαμά μου σοκαρίστηκε »

Με φόντο τα αυξανόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης ανηλίκων, η εξομολόγηση της Μαρίας Μπακοδήμου για την τραυματική της...

More Articles Like This