275 ΚΠΔ σημαίνει «δεν κάνω πως κοιμάμαι»

Ο κάτοικος του Έβρου έκανε αυτό που προστάζει ο νόμος: συνέλαβε, ως είχε δικαίωμα, αυτούς που καταγγέλλει πως είδε να βάζουν φωτιά

Must Read

Το ‘χει ο Εβρος να ξεβρακώνει ψευτοαλληλέγγυους, από την εποχή της «μικρής, άταφης Μαρίας». Πέσανε όλοι να φάνε τον Απόστολο Τότα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος όμως προφανώς αγαπάει τον τόπο όπου ζει και δουλεύει. Σημειωτέον πως τα γεγονότα έγιναν 200 μέτρα από την επιχείρησή του, ενώ βρίσκονταν σε διάφορα μέρη εμπρηστικοί μηχανισμοί, ολόκληρες περιοχές της Αλεξανδρούπολης εκκενώνονταν και μια τεράστια έκταση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων έγινε ολοκαύτωμα, με ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο Απόστολος συνέλαβε, κατ’ άρθρον 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ως είχε δικαίωμα, αυτούς που καταγγέλλει πως είδε να βάζουν φωτιά, τους έκλεισε μέσα στο τρέιλερ, ειδοποίησε την Αστυνομία και τους παρέδωσε. Ανέβασε το βίντεο, γεμάτος οργή, γιατί κινδύνευαν οι κόποι του τόσων χρόνων, ο τόπος και οι άνθρωποι που έχει δεθεί μαζί τους, και βρέθηκε κατηγορούμενος για αρπαγή κ.λπ.! Οργισμένες οι εστιάδες του διεθνισμού, γιατί τους αποκάλεσε «κομμάτια».

Στον θυμό του για αυτό που πήγαν να κάνουν, θα είχε δικαίωμα να τους αποκαλέσει με πολύ χειρότερες λέξεις. Ως Πειραιώτης θα μπορούσα να σας παραθέσω καμιά δεκαριά σελίδες «γαλλικά». Αλήθεια, αυτό ήταν το σημαντικό; Μπορεί κάποιος να σταθεί μπροστά σε κάποιον κάτοικο του Εβρου, που είδε να καίγονται το σπίτι του, τα ζώα του, όλο το βιος του, ο φυσικός πλούτος του τόπου του- κάηκε ΟΛΟ το δάσος της Δαδιάς, ρε ψευτοαλληλέγγυοι κοπρίτες- και να του πει πως το σημαντικό είναι το πώς τους αποκάλεσε;

Διάφορα τρολ, επώνυμοι δημοσιολογούντες, αλλά και κάτι ψευτοκουλτουριάρηδες αποκάλεσαν τον άνθρωπο «ρατσιστή» και «φασίστα», ενώ χυδαίος σκιτσογράφος τον απεικόνισε ως… πίθηκο! Σημειωτέον πως η παρομοίωση ανθρώπων με ζώα, κυρ Χατζόπουλε, είναι κατεξοχήν ρατσιστικό έγκλημα, αλλά εδώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως και όταν υφίστανται ρατσιστική αντιμετώπιση οι Ελληνες, οι Χριστιανοί, έχει ανακλαστικά βραδύποδα.

Στη συνέχεια, όμως, έγινε το πρώτο ξεβράκωμα. Η πραγματικότητα σερβίρισε μπάμιες κατεψυγμένες με ληγμένη φέτα σόγιας για αριστερούληδες και ψευτοδεξιούς ευαισθητούληδεςς, που ανησυχούν μη βγει η Κου Κλουξ Κλαν με άλογα και σεντόνια Πειραϊκή Πατραϊκή να συλλαμβάνει πονεμένους εμπρηστές με λυπημένα ματάκια, όχι σαν της Μυρτούς ή των γονιών του Μουστάκα, που τον σκότωσαν στου Φιλοπάππου, αλλά λυπημένα κι αυτά.

Τι έγινε; Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού και άλλα αδικήματα, που, σύμφωνα με πληροφορίες μου, δεν βασίζονται μόνο σε όσα είπαν ο Απόστολος και όσοι τον συνέδραμαν, αλλά και σε όσα παραδέχθηκαν και υπέδειξαν κάποιοι από αυτούς, βρέθηκαν ως πειστήρια, όπως και τεκμήρια από τα κινητά τους. Κοντός ψαλμός, όμως, γρήγορα θα μάθουμε. Πάντως, χωρίς αποχρώσες ενδείξεις ενοχής δεν ασκείται ποινική δίωξη.

Τα συντρόφια ντετέκτιβ Μάρλοου απορούν, δε, ειρωνικά πώς ο Απόστολος μάζεψε μόνος του -η αλήθεια είναι, μαζί με άλλους 2-3- τους 13. Μέχρι που είδα μια φωτογραφία του. Οπως τον κόβω, με το ένα χέρι μάζεψε αυτούς και με το άλλο μπορεί να μαζέψει όλο τον Ρουβίκωνα. Σβήστε τους μπάφους, σύντροφοι, αφήστε κάτω τον ντεκαφεϊνέ καπουτσίνο με γάλα σόγιας και βιολογική κανέλα, δουλέψτε χειρωνακτικά, όπως αυτός ο σιδεράς. Φτιάχνει κορμί.

Εξανίστανται δε κάποιοι γιατί τους συνέλαβε και δεν πήρε απλά την Αστυνομία. Θα σας κάνω ψιλά, σε καπίκια από σοβιετικά ρούβλια, για να το καταλάβουν και οι νοσταλγοί του υπαρκτού χαζοσταλίνες το πνεύμα του 275 ΚΠΔ. Ενας λοιπόν κακοποιός έχει βάλει την κόρη σας κάτω, σε μια σκοτεινή γωνιά, με το μαχαίρι του στον λαιμό, και ετοιμάζεται να τη βιάσει.

Περνά φιλόνομος και θαρραλέος πολίτης. Τι πρέπει να κάνει; Να πάρει την Αστυνομία και να περιμένει να κάνει και τσιγάρο ο σε οχεία κακοποιός, να σ’ την ξεσκίσει την κόρη, να τη σφάξει ίσως ή να τον σβερκώσει, να τον βάλει κάτω ή να τον κλειδώσει, όπου είναι πρόσφορο, και να τον παραδώσει στους Αστυνομικούς;

Αν είναι μουσαφιραίος ή άλλος «ευάλωτος», από αυτούς που στέλνει ο καλός γείτονας, πρέπει να κωλώσει, να τον αφήσει να ξεχαρμανιάσει, μην τον πουν «ρατσιστή»; Καταλάβατε τώρα γιατί ο νομοθέτης έδωσε το δικαίωμα στους πολίτες να συλλάβουν τον δράστη αυτόφωρου κακουργήματος ή αυτόφωρου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου πλημμελήματος; Και δεν εξαιρεί δράστες συγκεκριμένης καταγωγής, θρησκεύματος ή ποδοσφαιρικών φρονημάτων.

Τώρα, αν του ρίξει κάνα μπινελίκι ο συλλαβών του κακοποιού, έχει, πρώτον, δικαιολογημένη αγανάκτηση και, δεύτερον, είναι εξύβριση, διώκεται κατ’ έγκλησιν και ας κάνει έγκληση ο πληγωμένος βιαστής. Πάντως, συλλαμβάνεται ως εμπρηστής ή ως βιαστής, και όχι λόγω καταγωγής. Δηλαδή, αν ο Απόστολος έβλεπε 13 ξανθούς γαλανομάτηδες Σουηδούς να βάζουν μπουρλότο, το ίδιο δεν θα έπρεπε να κάνει; Στα μέζεά μας αν ο δράστης είναι πληγωμένο «προσφυγόπουλο», Λάπωνας, Τατζίκος ή από την Ουρουγουάη, Χριστιανός, μουσουλμάνος ή Χάρε Κρίσνα. Ο κακοποιός είναι κακοποιός! Τελεία και παύλα.

Ακούστε: συμβαίνουν πράγματα που καθιστούν ολοφάνερο πως η χώρα δέχεται επίθεση. Η κυβέρνηση οφείλει, μαζί με άλλα μέτρα που ίσως ήδη αποφασίστηκαν, να προχωρήσει στην άμεση επανίδρυση της ΕΥΠ, χωρίς παρέες, συνδικαλισμό και άλλες ασθένειες. Ας ζητήσουμε ξένη βοήθεια, μια αποστολή που θα βοηθήσει συμβουλευτικά να αποκτήσουμε μια επιχειρησιακά ικανή Υπηρεσία.

Και, τελικά, ξέρετε τι σημαίνει το άρθρο 275 ΚΠΔ; Είναι το αντίθετο του «κάνω πως κοιμάμαι». Ενα από τα πολλά συμπεράσματα, πάντως, είναι πως ο ρωμαλέος, Αλβανικής καταγωγής συμπολίτης μας αγαπά τούτη τη γη, το ψωμί που του έδωσε και τους ανθρώπους της περισσότερο από κάτι ψευτοανθρωπιστές ελληνοτάτης καταγωγής και της πολύ βαριάς «προόδου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόμβα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Επί θητείας Κεραμέως διέρρευσαν τα 20.000 mails

Διαβάστε στην «Εστία»: Γιατί ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μενουδάκος αρνήθηκε να λάβει υπ’ όψιν του το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου...

More Articles Like This