Να γυρίσουμε απ’ τις διακοπές

Λείψαμε καιρό από την εστία μας. Καιρός να επιστρέψουμε και να μεριμνήσουμε για τα του οίκου μας

Must Read

Εντάξει, πήγαμε εδώ, πήγαμε εκεί, πήγαμε παραπέρα. Τα είδαμε όσα ήταν να δούμε. Τα ζήσαμε όσα νομίζαμε πως επιδιώκαμε. Ας μπει μια τελεία και μια παύλα στην πολυδιαφημισμένη θερινή ανάπαυλα. Νισάφι πια με την απουσία. Αρκετή η ραθυμία, το… γλάρωμα, το ξεφάντωμα, η λησμόνια των υποχρεώσεων. Τα σπίτια μας θέλουν φροντίδα, καθάρισμα, ξεσκαρτάρισμα των περιττών, να ανοίξουν παράθυρα και μπαλκονόπορτες να μπει ο ήλιος. Να ποτίσουμε τα φυτά μας γιατί στην Ελλάδα ελάχιστα απέμειναν και δεν μας παίρνει να ξεραθούν κι αυτά τα λίγα. Καλά υποδυθήκαμε τον ρόλο των Λωτοφάγων, αλλά το παρακάναμε και στουμπώσαμε, κοντέψαμε να πάθουμε δηλητηρίαση καταναλώνοντας τόσους λωτούς.

Οι Ελληνες λείπουμε καιρό. Εχουμε αφήσει τα κλειδιά της πατρίδας σε χέρια ανικάνων, λαμογιών, φιλήκοων των ξένων, σαλεμένων ανθρώπων που εχθρεύονται ακριβώς όλα όσα αγαπάμε, υπερασπιζόμαστε, νιώθουμε κοντά μας και θεωρούμε στοιχεία της ταυτότητάς μας. Τα αποτελέσματα της διαχείρισής τους στο βιος μας τα βλέπουμε. Ολα μετατρέπονται σε στάχτες. Δεν μένει λίθος επί λίθου. Για κάθε μεγάλη καταστροφή που προκαλούν μας δίνουν κι ένα… χαρτζιλίκι (από τα δικά μας λεφτά) για να τους συγχωρήσουμε.

Οχι άλλες διακοπές! Να ζητήσουμε τα κλειδιά της χώρας πίσω γιατί εκείνοι που τα πήραν δεν ήταν άξιοι της εμπιστοσύνης μας. Εχουν ανοίξει την εξώθυρα διάπλατα και μπάζουν μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι, διαμοιράζουν τα ιμάτιά μας, αρπάζουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, γλεντοκοπάνε δίχως αύριο και στέλνουν τον λογαριασμό σε μας – κι ενώ οι άχρηστοι και οι πλιατσικολόγοι κάνουν όλα αυτά τα τέρατα, μας κουνάνε και το δάχτυλο και μας αποκαλούν οπισθοδρομικούς, φασίστες, ψεκασμένους, χριστιανοταλιμπάν και εκτοξεύουν εναντίον μας νόμους υπέρ της ανομίας και φόρους πάνω στους φόρους.

Η περιπλάνησή μας εδώ κι εκεί πρέπει να λάβει τέλος. Προορισμός των Οδυσσέων είναι η Ιθάκη και βασική αποστολή τους η εκκένωση του παλατιού τους από τους αχρειότατους μνηστήρες.

Προκοπή με Αντίνοους, Ευρύμαχους και Αμφίνομους δεν πρόκειται να δούμε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρήνος στην Κρήτη: Μητέρα δύο παιδιών η 51χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Μουδιασμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από το νέο θανατηφόρο τροχαίο στον ΒΟΑΚ που στέρησε τη ζωή σε μία...

More Articles Like This