Η (τρελή) φαντασία στην εξουσία!

Καλό είναι να μην λησμονούμε όσα ζήσαμε, διότι κάποιοι θα επιδιώξουν να τα υποστούμε ξανά

Must Read

Σε μια ψηφιακή δικτατορία, λένε οι «συνωμοσιολόγοι», θα αφαιρούνται με το πάτημα ενός κουμπιού όλα τα δικαιώματα και τα περιουσιακά στοιχεία των διαφωνούντων. Κάνουν λάθος! Οι παλαβοί που αποφασίζουν για το μέλλον κρατών χρησιμοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας ήδη έχουν προβεί σε πάγωμα, αφαίρεση, διαγραφή δικαιωμάτων των διαφωνούντων. Μάλιστα, αυτό συνέβη το 2022 σε μία από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και πέρασε σχεδόν απαρατήρητο.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό φακέλωνε τους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές και πάγωνε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, χωρίς καν να υπάρξει δικαστική απόφαση! Ετσι, νταηλίκι…

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022 στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο euronews* διαβάζαμε τα εξής: «Καναδάς: “Παγώνει” τους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαδηλωτών ο Τριντό – Ενεργοποιείται νόμος έκτακτης ανάγκης στον Καναδά κατά των αντιεμβολιαστών για δεύτερη φορά εν καιρώ ειρήνης.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση σε περίοδο ειρήνης, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό επικαλείται τον νόμο περί μέτρων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να βάλει τέλος στις πολυήμερες διαδηλώσεις ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, που έχουν παραλύσει τη χώρα. […] Ο Τζάστιν Τριντό επισήμανε πως τα μέτρα θα είναι “περιορισμένα χρονικά”, “λογικά και αναλογικά”, καθώς και ότι δεν προβλέπεται ανάπτυξη του στρατού. Τόνισε ωστόσο ότι με την ενεργοποίηση του νόμου οι τραπεζικοί λογαριασμοί των προσώπων που συνδέονται με τις διαδηλώσεις θα παγώνουν χωρίς δικαστική εντολή».

Αντίστοιχη με του Τριντό συμπεριφορά είχε και η τράπεζα Coutts, που έκλεισε λογαριασμούς του Βρετανού πολιτικού (και πρωτεργάτη του Brexit) Νάιτζελ Φάρατζ, επειδή δεν της άρεσαν οι απόψεις του! Στην Coutts δεν άρεσε ότι ο Φάρατζ είχε οικογενειακές σχέσεις με τον αντιεμβολιαστή Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς και με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στην υπόθεση του Brexit. Επίσης τον χαρακτήριζαν «ξενοφοβικό».

Με λίγα λόγια, το κράτος καθώς και η τράπεζα όπου έχεις τις αποταμιεύσεις σου με μια μονοκονδυλιά μπορούν να σε σβήσουν από τον χάρτη, επειδή δεν εγκρίνουν όσα σκέφτεσαι!
Κι ύστερα κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην εξουσία και ότι λαμβάνει αποφάσεις για το… καλό μας.

*https://gr.euronews.com/2022/02/15/kanadas-pagonei-toys-trapezikoys-logariasmoys-ton-diadhloton-o-trinto

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιχείρηση απεγκλωβισμού Γερμανίδας που έκανε πεζοπορία στα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το βράδυ του Σαββάτου επιχείρηση απεγκλωβισμού τουρίστριας κοντά στον Μπάλο Κισάμου, στα Χανιά. Την ειδοποίηση απέστειλε...

More Articles Like This