Πόλεμος κατά της βλακείας για τις ταυτότητες

Η κατάσταση στα κοινωνικά δίκτυα αποδεικνύει πως με τους οπαδούς των συνωμοσιολογικών θεωριών είναι μάταιος ο διάλογος

Εχει πολύ ψωμί το συνωμοσιολογικό παπατζιλίκι στην Ελλάδα. Μέχρι κόμματα στήνονται πάνω του. Υπάρχει ένα ποσοστό του πληθυσμού που έχει σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσης, ευεπίφορο σε πυροβολημένες θεωρίες, με μανία καταδίωξης, άρνηση της χρήσης του λογικού, επιθετικό φανατισμό με παράλογες πρακτικές και, δυστυχώς, δικαίωμα ψήφου.

Είχαμε αρνητές εμβολίων. Μπορείς να συζητήσεις διάφορα στα σοβαρά, για τη φλυαρία τότε της Επιτροπής και διαφόρων γιατρών που είδαν πρώτη φορά κάμερες και προβολείς και ζαλίστηκαν. Υπήρξαν λάθη και ανειλικρίνεια, αλλά πάντως να αποδέχεσαι ως βάση συζήτησης πως το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας συμμετείχε σε διεθνή συνωμοσία κατά του λαού είναι λόγος να φορέσεις σακάκι με λουριά που δένουν στην πλάτη. Ακόμη χτυπιούνται μερικοί/ές. Τώρα έχουμε κωμικοτραγικά αρνητές… ταυτότητας.

Να κάνω το θέμα ψιλά. Οι χάρτινες ταυτότητες που χρησιμοποιούμε σήμερα και τις πλαστικοποιούμε για να μη γίνουν ξεφτισμένο κουρέλι σε λίγες εβδομάδες είναι αναξιόπιστες, τεχνολογικά στο 1960 και πλαστογραφούνται πολύ εύκολα. Οι δε τρόποι που σκαρφίζονται κάποιοι για να φτιάξουν και να πουλήσουν πλαστές ταυτότητες δεν έχουν όριο φαντασίας.

Επειδή είμαστε δε χώρα της Ε.Ε. και σύμμαχος με τις ΗΠΑ, δημιουργούνται και άλλα προβλήματα. Ηδη η Ε.Ε. μάς έχει τάξει προθεσμία ως τον Αύγουστο του 2026, οπότε ο παρών τύπος ταυτότητας θα καταργηθεί οριστικά. Τουτέστιν δεν θα μπορείτε να ταξιδέψετε με αυτήν.

Η δε κατάργησή της σημαίνει πως δεν θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στις τράπεζες, στα Δικαστήρια, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε συμβολαιογράφους, πουθενά. Θα την κάνετε κορνίζα. Οποιος θα θέλει να συνεχίσει τις συνήθεις συναλλαγές του θα πρέπει να αποκτήσει την καινούργια, ψηφιακού τύπου ταυτότητα ή να βγει κλαρίτης στ’ Αγραφα.

Διαμαρτυρίες για την παρούσα παλαιού τύπου ταυτότητα μας έχουν κάνει και οι ΗΠΑ, διότι με αυτές σε κάποιες περιπτώσεις έχει γίνει έκδοση κανονικότατου ελληνικού διαβατηρίου και έτσι ο «Γιάννης Παπαδόπουλος», που φέρεται στην ταυτότητα και στο διαβατήριο του ως Ελληνας, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα τρομοκράτης ή κακοποιός.

Την αλλαγή της χάρτινης ταυτότητας σε ψηφιακού τύπου, σαν πιστωτική κάρτα, όπως είναι η δικηγορική μου ταυτότητα, την έχει ζητήσει και ο ICAO, διότι η ασφαλής ταυτοπροσωπία των επιβατών αποτελεί τεράστιας σημασίας ζήτημα για την ασφάλεια των πτήσεων, την ασφάλεια ημών και των οικογενειών μας. Από την άποψη αυτή η χώρα μας ως τώρα είναι ένα κενό, ένα σημείο αδυναμίας στην ασφάλεια της Δύσης, είμαστε οι τελευταίοι με τέτοια κωλόχαρτα.

Η παλαιού τύπου ταυτότητα και η ευκολία πλαστογράφησής της δημιουργεί επίσης τεράστιους κινδύνους για τα προσωπικά συμφέροντα και την ασφάλεια του κάθε πολίτη. Πριν από χρόνια ταλαίπωρος πελάτης μου είχε χάσει την ταυτότητά του και το πήρε είδηση ύστερα από πολλούς μήνες, οπότε και έκανε δήλωση απώλειάς της στην Αστυνομία.

Στους μήνες που μεσολάβησαν ώσπου να το πάρει χαμπάρι κάποιος επιτήδειος, που άγνωστο πώς είχε μάθει και το ΑΦΜ του, την πλαστογράφησε αλλάζοντας φωτογραφία, ίδρυσε εταιρίες-ριχτάδικα, έβγαλε εικονικά τιμολόγια «δαγκώνοντας» τον ΦΠΑ και μπλοκ επιταγών, τις οποίες μοίρασε χρησιμοποιώντας τες σε απάτες, οι οποίες φυσικά δεν πληρώθηκαν.

Ο άνθρωπος έμαθε τι συμβαίνει, όταν τον μάζεψαν ως φυγόποινο, αφού διάφορα ποινικά δικαστήρια της χώρας τον καταδίκαζαν ερήμην για ακάλυπτες επιταγές, απάτες κ.λπ. και φτύσαμε αίμα μέχρι να ξεμπλέξει. Ξέμπλεξε ύστερα από τεράστια ταλαιπωρία και στο τσακ γλίτωσε το εγκεφαλικό.

Πολλές τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν αδύνατον να συμβούν, αν δεν υπήρχε η ευκολία πλαστογράφησης της χάρτινης αυτής αστυνομικής ταυτότητας. Οποιοι δε έχουν αμφιβολία, ας έρθουν στις 15/9 να παρακολουθήσουν στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών υπόθεση που εισάγεται με 217 (!) κατηγορουμένους, εκ των οποίων αρκετοί αστυνομικοί, που διευκόλυναν αλλοδαπούς εκδίδοντάς τους πλαστές ταυτότητες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε αληθινές, τον οποίων είχε δηλωθεί απώλεια, δηλαδή ταυτότητες που εξέδιδαν κανονικότατα αστυνομικές υπηρεσίες, με ψευδομάρτυρες για ταυτοπροσωπία, με γνήσιες σφραγίδες και υπογραφές, μόνο που το εικονιζόμενο πρόσωπο, αλλοδαποί κατά κανόνα, που πλήρωνε αδρά, ήταν άλλο πρόσωπο από αυτόν που την έχασε.

Και έτσι οι αλλοδαποί αυτοί, που είχαν προβλήματα με τον νόμο, είχαν γνήσια ταυτότητα από την Αστυνομία, μερικοί έβγαλαν και ελληνικό διαβατήριο και έτσι μπορούσαν να κινούνται με ασφάλεια, να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, να ζητήσουν βίζα για άλλες χώρες.

Δεν ξέρω αν από το ζωντανό αυτό παράδειγμα έγινε κατανοητό το πρόβλημα. Οι καινούργιες ταυτότητες δεν έχουν κέρατα, κεραία γαιοεντοπισμού, δεν συνδέονται με το ΑΜΚΑ, ούτε σας παρακολουθούν με μικροκάμερα, όταν πάτε με το Μαράκι ή τον Μήτσο στο «Hotel Priamos».

Απλά περιέχουν τα βασικά στοιχεία ταυτοποίησης του πολίτη, την ομάδα αίματος, αν το θέλει, τη φωτογραφία του, και δεν μπορούν να παραποιηθούν, δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν, αν την κλέψει δηλαδή κάποιος να βγάλει τη φωτογραφία σας, να βάλει τη μάπα του και να αρχίσει κομπίνες. Σωστά δε ο Μηταράκης είδε τους αρμοδίους από την Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτες, τους ενημέρωσε και η Εκκλησία τήρησε μια στάση μακράν των πυροβολημένων, που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι και διαστρεβλωτές, θα έλεγα γελοιοποιητές της πίστης μας. Φανταστείτε να τροφοδοτούσε και η Εκκλησία το κίνημα της βλακείας, που θυμίζει λίγο τον κωμικό «αγώνα» της αριστερίλας κατά του μετρό στα Εξάρχεια.

Η κατάσταση στα κοινωνικά δίκτυα αποδεικνύει πως με τους οπαδούς των συνωμοσιολογικών θεωριών είναι μάταιος ο διάλογος. Είναι δε ντροπή να θεωρούν τις βλακώδεις εμμονές τους κομμάτι μιας «πατριωτικής» ιδεολογίας. Ο Ελληνισμός έχει βασικό συστατικό του την Ορθοδοξία, όχι τη βλακεία, τον υστερικό αναχρονισμό και την ευπιστία σε θεωρίες πολιτικών και δημοσιογραφικών απατεώνων.

Η εθνική μας ταυτότητα και επιβίωση κινδυνεύει από την υπογεννητικότητα, τη λαθρομετανάστευση, την τουρκική επιθετικότητα, τον αριστερόστροφο φασισμό, τις καινοφανείς θεωρίες του «δικαιωματισμού» και τη δικτατορία του στον δημόσιο λόγο, και όχι από μια ασφαλή ψηφιακή ταυτότητα, που προστατεύει τον πολίτη, διευκολύνει τις συναλλαγές και τη μετακίνησή του και παράλληλα αναβαθμίζει τη συλλογική μας ασφάλεια.

Ο πόλεμος κατά της βλακείας συνεχίζεται. Venceremos.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωσαννά…

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη -και ο ίδιος προσωπικά- εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά τεσσεράμισι...

«Μαχαιρώνουμε λευκούς»

Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα μικρό γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων...

Με τον Ταγίπ… και όπου βγει!

Η ιστορία με τα δημοσιεύματα που είδαμε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία...

H αντιφατική φυσιογνωμία που ζημίωσε δολίως τον Ελληνισμό

Συνέβη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ελσίνκι το 1975, κατά τη διάρκεια της παράθεσης...

Δημοκράτες με βασιλικούς μισθούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα έκανε μια πράξη άξια επαίνου. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί...

Ποτέ με τους ξένους

Κάθε προσβολή στην ηγεσία της χώρας είναι προσβολή στη χώρα, δεν αφορά μόνο το...

Οι πρωτοκλασάτοι όταν βγαίνουν απ’ το μαντρί…

Ξέρουμε, βέβαια, ότι οι πολιτικοί είναι «πολιτικοί». Τουτέστιν, άλλα λένε τη μια στιγμή και...

Τι ξέρει ο κύριος Σαμαράς

Σε μια παλαιά, κλασική τακτική του ΠΑΣΟΚ προσέφυγαν ορισμένα κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου...

Βουλευτικοί ώμοι αρσιβαρίστα

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης κι η υπέρκομψη συμβία του με τα 39 ακίνητα και...

Κάθε πότε θυμώνει ο Κυριάκος;

Στη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί απρέπειες και προσβολές πολύ...

ΕΣΡ…

Διάβασα πριν από λίγος μέρες στη «δημοκρατία»  ότι, σε συνάντηση που είχε με τον...

Η αντίδραση ενός ηγέτη

Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του...

Δεν δείχνει έτσι την ενόχλησή του ένας Βρετανός πρωθυπουργός

Θα ακύρωνε ποτέ ένας «γκάγκαρος» Βρετανός πρωθυπουργός προγραμματισμένη συνέντευξή του με ξένο ηγέτη φίλης...

Ελγίνειος φερετζές αφελληνισμού

Παρακολουθείς στην τηλεόραση* την παραδοσιακή οπερέτα όπου τις ελληνόφωνος/η πολιτικός, σε μια έκρηξη πατριδολατρείας,...

Αντί να κοκκινίζουν τη… συγχαίρουν!

Η συγκλονιστική περίπτωση της 85χρονης αγρότισσας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού...

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το νέο κατακίτρινο σπίτι της

Η Μαίρη Συνατσάκη υποδέχθηκε το Δεκέμβριο, τον καλύτερο μήνα...

Οργή των φωτορεπόρτερ για τον Γεραπετρίτη: «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Την οργή και την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι...

NEWSROOM