Η σημαία μας σαν… κάλυμμα

Η Ελλάδα έχει υπουργό Εθνικής Αμυνας, και μάλιστα δικηγόρο, που αγνοεί τον νόμο για την ελληνική σημαία!

Must Read

Ο Νίκος Δένδιας την Κυριακή 3/9/2023 βρισκόταν στην Κάλυμνο για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 199ης επετείου της ναυμαχίας του Γέροντα. Πρώτα παρευρέθη στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Υστερα έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη, μαζί με τον δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη.

Ο κ. Δένδιας ξεσκέπασε τον ανδριάντα, που ήταν καλυμμένος, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, με την ελληνική σημαία! Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο 851 του 1978 για τον σημαιοστολισμό και την απονομή τιμών και σεβασμού στη σημαία μας αναφέρεται ρητά:

«Η Εθνική Σημαία:

α) Δεν ανακρεμάται επί εξωστών ή παραθύρων άνευ κοντού.

β) Δεν φέρει επ’ αυτής τα διακριτικά Οργανώσεων, Οργανισμών, Συλλόγων, Σχολών ή Ιδρυμάτων ή οιανδήποτε παράστασιν.

γ) Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής».

Ο νομοθέτης καλά τα έγραψε. Η ελληνική σημαία δεν είναι τεντόπανο, ούτε σουβέρ ούτε σεντόνι ή κάλυμμα για πολυθρόνες, καναπέδες και αγάλματα.

Οι ιθύνοντες δεν πράττουν ορθά που λησμονούν τη νομοθεσία. Και, σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ο κυριούλης που είναι σημειωμένος με το κόκκινο βελάκι (φωτό 2 και 3) βοηθά τον Δένδια να… ξεφορτωθεί τη σημαία και την πετάει κάτω! Λες κι είναι σφουγγαρόπανο!

Και καλά, από τους πολιτικούς έχουμε συνηθίσει να κάνουν τέτοια. Ομως, δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αξιωματικός, υπαξιωματικός, αστυνομικός, δικαστικός, οπλίτης ή πολίτης, που να γνωρίζει τη νομοθεσία και να αξιώσει από τους… αμελείς και αδαείς επισήμους να δείξουν σεβασμό στο εθνικό σύμβολό μας; Πήγαν όλοι για τις παράτες, τα φρου φρου και τα αρώματα, και λησμόνησαν το καθήκον κάθε Ελληνα;

Αν είχε μιλιά ο ανδριάντας του Ανδρέα Μιαούλη, ίσως να άρχιζε τα… γαλλικά προς όλους, υπενθυμίζοντάς τους το χρέος τους να είναι προσεκτικότεροι με την ελληνική σημαία και να μην την πετούν κάτω, ώστε να έχουν ελεύθερα τα χεράκια τους για να κάνουν παλαμάκια στον κάθε υπουργό, όποτε εκείνος αερολογεί.

Πάντως, με τούτα και με κείνα, έτσι καταντάμε να μειώνεται ο πληθυσμός της πατρίδας, η Τουρκία να αποκτά τεχνολογικό προβάδισμα, εμείς να βαράμε οικονομικού τύπου «κανόνια» και να μην μπορούμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές πριν αποτεφρώσουν ολόκληρους νομούς…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This