Καθηγητές τρεις, εχάθη η πατρίς!

Η Ελλάς, κυρίες και κύριοι, πάει μπροστά διότι έχει επιστήμονες ολκής!

Must Read

Έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό το δημοσίευμα για τον Δημήτρη Εμμανουλούδη, που είναι καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και είπε για την κακοκαιρία «Ντάνιελ» ότι «έχει περίοδο επαναφοράς 16.000 χρόνια» και «πρέπει να περιμένουμε κάτι τέτοιο ξανά το 18023».

Φίλοι της στήλης τον ευχαρίστησαν και για την ενημέρωση αλλά και για την άποψή του ότι «πολλά θεσσαλικά χωριά είναι χτισμένα σε λάθος περιοχή», διότι η Θεσσαλία «είναι το χοτ σποτ της χώρας μας από πλευράς συγκέντρωσης νερών» και «ήταν θάλασσα στα χρόνια του Πλειστοκαίνου».

Εχοντας χορτάσει τα τελευταία χρόνια από επιστημοσύνη, θέλησαν κι εκείνοι να μας κεράσουν μερικές ομορφιές που είπαν οι ειδήμονες και για την κακοκαιρία «Ντάνιελ» και για τον κορονοϊό. Από τα πολλά που λάβαμε, ξεχωρίζουμε τα ακόλουθα:

Χρήστος Ζερεφός, γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Αυτά που είδαμε το φετινό καλοκαίρι θα τα ξαναδούμε έπειτα από 300-400 χρόνια».

Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ: «Ξεπέρασε κατά πολύ τον “Ιανό” – Φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά στα 1.000 χρόνια».

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστόνης (η δήλωση έγινε την… πρωταπριλιά του 2020, όταν η κοινή γνώμη εκπαιδευόταν και για να στέλνει sms στο κράτος για να βγει εκτός οικίας και για να θαυμάζει τους λεκέδες στις φανέλες του Τσιόδρα): «Θα είχαμε έως και 500.000 νεκρούς στην Ελλάδα αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα».

Υπάρχουν πολλά τέτοια παρόμοια στη διάθεση της στήλης, και καλό είναι, συχνά πυκνά, να τίθενται στη διάθεση του κοινού – ειδικά αυτά για τον κορονοϊό είναι αχτύπητα!

*Η κακεντρεχής και (σχεδόν) σίγουρα αναληθής φράση «καθηγητές τρεις, εχάθη η πατρίς» αποδίδεται στον Γερμανό πολιτικό Οτο φον Μπίσμαρκ (1815-1898). Στα γερμανικά είναι «Drei Professoren – Vaterland verloren».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Οι έξι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του ΟΠΑΠ Τζόκερ είναι οι εξής: 2, 29, 30, 33, 45 με Τζόκερ...

More Articles Like This