Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Η Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξει μία προς μία τις χορηγήσεις ασύλου που έχουν λάβει Τούρκοι υπήκοοι

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Ενώ υποτίθεται ότι συνεχίζεται το «μορατόριουμ» στις προκλήσεις στις οποίες μονομερώς προβαίνει διαχρονικά η Τουρκία κατά της Ελλάδας, η Αγκυρα προβαίνει στις εξής ενέργειες:

α. Εισβάλλει σε ελεύθερο κυρίαρχο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο χωριό Πύλα της Λάρνακας.

β. Διεξάγει κοινή διακλαδική άσκηση με τις «ένοπλες δυνάμεις» του ψευδοκράτους, υπό την επωνυμία «Ασκηση Φουρτούνα της Μεσογείου 2023 Ηρωας Λοχαγός Τσενγκίζ Τοπέλ» (Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı-23), με τη συμμετοχή τμημάτων και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.

γ. Εξασφαλίζει την έκδοση παράνομης NAVTEX, με την «ευγενική χορηγία» του Βερολίνου, με την οποία δεσμεύει περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που «μπαίνει» σε οριοθετημένη ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος, κρατώντας έτσι ζωντανό το τουρκολυβικό μνημόνιο και τη «Γαλάζια Πατρίδα».

δ. Συνεχίζει την επιθετική της πολιτική με την οργανωμένη αποστολή από το έδαφος και τις ακτές της χιλιάδων αλλοδαπών, οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα παράνομα.

Και όλα αυτά γίνονται γιατί προφανέστατα όταν συμφωνήθηκαν οι όροι του μορατόριουμ, τα θέματα αυτά δεν τέθηκαν ως όροι και προϋποθέσεις από ελληνικής πλευράς.

Ασχέτως του τι έγινε κατά τη διαδικασία καθορισμού των όρων του μορατόριουμ, υπάρχει ένα ζήτημα, που αφορά την εθνική ασφάλεια και σχετίζεται με το θέμα της συνεχιζόμενης παράνομης εισόδου αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η πρόσφατη δολοφονία έξι Τούρκων υπηκόων κουρδικής καταγωγής στη Λούτσα, που αφορά πόλεμο συμμοριών που έχει βγει από τα σύνορα της γείτονος, μας υποχρεώνει να καταθέσουμε τα εξής:

Πρώτον, στην Τουρκία η δράση των συμμοριών είναι απολύτως ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους, όπως και τα έσοδα.

Δεύτερον, το μεγαλύτερο μέρος των συμμοριών ελέγχεται από τις παρακρατικές – παραστρατιωτικές οργανώσεις των «Γκρίζων Λύκων», που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του βαθέος κράτους.

Τρίτον, η ΜΙΤ, υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, κατά παράδοση, από τη δεκαετία του 1980, χρησιμοποιεί τα μέλη των συμμοριών του κοινού ποινικού δικαίου που ανήκουν και στους Γκρίζους Λύκους, σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό (περιπτώσεις Αλαατίν Τσακιτζί, Αμπντουλλάχ Τσατλί).

Τέταρτον, ο Αμντουλλάχ Ντ., που συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ενώ «κάρφωσε» στους εκτελεστές τους έξι Κούρδους που συμμετείχαν σε συμμορία με Κούρδο αρχηγό που διαφεύγει στο εξωτερικό, διωκόμενος από τις συμμορίες που ελέγχονται από τους «Γκρίζους Λύκους», ανήκε στη ΜΙΤ και φέρεται ότι εξασφάλισε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ως διωκόμενος γκιουλενιστής.

Πέμπτον, ο Αμντουλάχ Ντ., που διαμένει μόνιμα στη Μυτιλήνη, ως «πολιτικός πρόσφυγας», εμπλέκεται σε διάφορα που σχετίζονται με τη διακίνηση μεταναστών και πολλών άλλων. Μάλιστα, ο εν λόγω κύριος έκανε ταξιδάκια και στη Χίο.

Εκτον, εξ όσων πληροφορούμαι, στα τρία νησιά του Β. Αιγαίου συνεχίζουν να είναι εγκατεστημένοι Τούρκοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύνδεσμοι με τις ελληνικές Αρχές, για την επιστροφή αλλοδαπών των οποίων οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου δεν εγκρίνονται. Πέραν του ότι η Τουρκία δεν δέχεται επιστροφές, οι αστυνομικοί αυτοί κάνουν άλλες… δουλειές, που σχετίζονται με την εθνική μας ασφάλεια.

Συμπέρασμα: Η Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξει μία προς μία τις χορηγήσεις ασύλου που έχουν λάβει Τούρκοι υπήκοοι, είτε πρόκειται για γκιουλενιστές είτε πρόκειται για Κούρδους, και να εντοπίσει τα άτομα εκείνα που εξασφάλισαν άσυλο χωρίς να δικαιούνται.

Το πώς εξασφάλισαν το άσυλο είναι αλλουνού «παπά» ευαγγέλιο. Το καίριο είναι να εντοπιστούν όλοι αυτοί και να γίνουν τα δέοντα. Τρόπος υπάρχει και μάλιστα πολύ εύκολος. Αρκεί το κράτος και η κυβέρνηση να αντιληφθούν το μέγεθος της απειλής που συνιστά αυτή η κατάσταση για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η δολοφονία των έξι Κούρδων και η σύλληψη του «πρώην» στελέχους της ΜΙΤ είναι ένα ηχηρό καμπανάκι. Πάμε να ξεχωρίσουμε την ήρα απ’ το στάρι. Πάμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαν σήμερα γεννιέται ο Όσκαρ Σίντλερ – Τι άλλο συνέβη

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την πολυβραβευμένη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η λίστα του Σίντλερ»

More Articles Like This