Στέφανος για αρχηγός, όχι για αριστερός ψάλτης

Το ακροατήριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψάχνει έναν άνθρωπο να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο, να του ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση και κάποια στιγμή να μπορέσει να τον ρίξει από την κυβέρνηση

Απορώ με τις… απορίες αρκετών. Το «Γιατί Κασσελάκης;» ως ο πιθανότερος πλέον νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μάλλον εύλογες απαντήσεις. Πόσο μάλλον όταν αυτές προήλθαν από πολλές χιλιάδες νέα μέλη που έσπευσαν στις κάλπες ακριβώς για τούτο τον λόγο: Να καταθέσουν τις απαντήσεις τους τόσο εσωκομματικά όσο και στην κοινωνία.

Ποιο είναι το Νο 1 ζητούμενο για κάθε πολίτη που δεν ανήκει στο 41% που ψήφισε εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση; Να βρεθεί ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη με σοβαρές προοπτικές κάποια στιγμή να τον νικήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αντι-Μητσοτάκη αναζητά το κεντροαριστερό ακροατήριο ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όχι… αριστερό ψάλτη να επαναλαμβάνει τα τσιτάτα των συνιστωσών του πάλαι ποτέ 3%.

Πρόσωπο που να μη «βολεύεται» με 15%-20% μιας ξεδοντιασμένης αξιωματικής αντιπολίτευσης, που το πρόβλημά του δεν θα είναι οι εσωκομματικές «ομπρέλες», αλλά τα πραγματικά προβλήματα του λαού.

Ας επιχειρήσουμε, λοιπόν, να «διαβάσουμε» γιατί αυτό το σχεδόν 46% πριμοδότησε έναν «άγνωστο» απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο της Αριστεράς:

1. Με τη νίκη του Κασσελάκη «καταψηφίστηκε» όλο εκείνο το κομμάτι της πρώην (έως το 2019) κυβέρνησης που οδήγησε δύο φορές στο εκλογικό βατερλό, αυτό που φόρτωσε όλη την ήττα στον Τσίπρα και νόμιζε ότι μετά μπορεί να πουλήσει ελπίδα. Προφανώς ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας δεν θα μπορούσαν ποτέ να ηγηθούν ενός κόμματος ελπίδας. Μα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που είχε «απαλλάξει» τη χώρα από τον επικίνδυνο φουμαρολόγο Βαρουφάκη, δεν έχει το γκελ του ηγέτη για να «χτυπήσει» τον Μητσοτάκη. Κι επίσης πολλοί δεν ξεχνάνε ότι ναι μεν άφησε 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αλλά αυτά προήλθαν από την αιματηρή υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών. Δηλαδή τα βασικά αίτια πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Εάν δεν εμφανιζόταν ο Κασσελάκης, δεδομένα θα επικρατούσε, πιθανότατα από την πρώτη Κυριακή, η Εφη Αχτσιόγλου. Σοβαρή, εργατική, αλλά, καθώς φαίνεται, η πλειονότητα την προτιμάει «δίπλα στον αρχηγό» ως Νο 2, παρά για ηγέτιδα. Ισως γιατί εκτιμούν ότι και εκείνη δεν διαθέτει το ισχυρό «χάρισμα» να «χτυπήσει» τον σημερινό πρωθυπουργό.

3. Ο Κασσελάκης είναι επικοινωνιακός. Μπορεί να αποδειχθεί δημαγωγός. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος θα είναι στην πτωχευμένη πολιτική ζωή της χώρας. Ομως του πιστώνουν πως, αν και εμφανίστηκε ως κομήτης, έκανε σε λίγες μέρες περισσότερη αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη απ’ όση όλος ο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ μαζί! Με τον εξαιρετικό τρόπο που χειρίστηκε τις αλήτικες εις βάρος του επιθέσεις για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις έδειξε ότι δεν μασάει, καθώς και ότι δεν γίνεται χυδαίος για να αντιμετωπίσει τη χυδαιότητα, δεν βουτάει μαζί της στον βούρκο.

4. Η επιλογή Κασσελάκη φανερώνει ξεκάθαρα ότι το ακροατήριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψάχνει ούτε… αριστερό ψάλτη ούτε «ρήτορα» αριστερών δηθενισμών. Ψάχνει έναν άνθρωπο να σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη, να του ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση και κάποια στιγμή να μπορέσει να τον ρίξει από την κυβέρνηση. Τον Μητσοτάκη που εμφανίστηκε στη ΔΕΘ λες και ήταν πρωθυπουργός χώρας που ευημερεί, όχι χώρας καμένης και πνιγμένης. Πολύ περισσότερο απίθανα πράγματα από την πρωτιά Κασσελάκη.

Μη λησμονούμε, άλλωστε, πως όταν ο σημερινός πρωθυπουργός εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας οι πρώτοι που… γελούσαν ήταν οι συριζαίοι και δη ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά το γέλιο τούς βγήκε ξινό. Το κρατάμε αυτό και για τα σημερινά γέλια των νεοδημοκρατών. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τουρκοαζέροι και η γενοκτονία

Τις ημέρες αυτές γινόμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που διαπράττεται από τους...

Συμφωνία αληθείας 2: Όχι άλλα ψέματα!

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η φιλελεύθερη παράταξη καμάρωνε που μειώθηκαν δραματικά επί...

Ο «Πίου» της πολιτικής

Ο «Πίου» είναι ένας πλανόδιος καθαριστής τζαμιών αυτοκινήτων, τον οποίον πέτυχε ο λατρεμένος πρόεδρος...

Έγκλημα η μαζική νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών

Το πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών, ειδικά στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, είναι υπαρκτό. Τεράστιες οι ελλείψεις,...

Ώρες κοινής ανησυχίας

Τώρα που τελειώνει ο Σεπτέμβριος πυκνώνουν οι αναφορές στο διαδίκτυο για την αλλαγή στις...

Ευχάριστα νέα για τη Ν.Δ.

O νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πελαγωμένος στα πρώτα του βήματα. Ηξερε πώς να...

Διαχρονικές αξίες και… αριστερά ήθη

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν χαρακτηρίσει την υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης στον...

Η περίληψη του ποιοι είμαστε

Μία εβδομάδα πριν από την επέλαση του καταστροφικού «Daniel» στη Θεσσαλία, η οποία οδήγησε,...

Παλαμάκια στα «καλά» SS

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρώην γελωτοποιός και νυν σκηνοθέτης της τραγωδίας που ζει ο λαός...

Προτιμήθηκε το «θολό» από το «φθαρμένο»

Για να μην παρεξηγηθώ με τη λέξη «φθαρμένο», δεν εννοώ την κυρία Αχτσιόγλου, αλλά...

Δύο άνδρες και ένα σκυλί συνιστούν «οικογένεια»;

Η εικόνα ήταν σουρεαλιστική. Αργά το βράδυ της Κυριακής ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Νέρων: πρωτοπόρος δικαιωματιστής!

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου του 2008*, όταν πρώτα τα...

Yunanistan’ın reisleri

Πιθανό λάθος στον τίτλο του άρθρου προκύπτει από άγνοια της τουρκικής γλώσσας. Η μετάφραση...

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη γεωπολιτική εξίσωση

Η εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ δεν διεξήχθη σε διπλωματικό κενό. Αντιθέτως, πραγματοποιήθηκε...

Είναι μακέτο τούτο το έργο;

Η φοβερή ιαχή του σημερινού τίτλου είναι το ρητορικό ερώτημα που έκανε ο Κώστας...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο πρωτοσέλιδο των New York Times η αποκάλυψη-«βόμβα» για τον Άδωνι και τα δωράκια από τη Huawei!

Σε περίοπτη θέση η υπόθεση δωροληψίας με «κορυφαίο Έλληνα υπουργό»

Βρήκαν νεκρό τον 25χρονο που είχε εξαφανιστεί στην Κυψέλη

Τραγική ήταν η κατάληξη στις έρευνες για τον εντοπισμό...

Η ρουκέτα Μεϊμαράκη κατά Κυριάκου

Η αιφνίδια επανεμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν είναι καθόλου...

NEWSROOM