Στην παιδική χαρά

Must Read

Ανέβασα προχθές την παρακάτω ανάρτηση, με τον χαρακτηριστικό ανάλαφρο και περιπαιχτικό τρόπο γραφής που συναντάς στο ηλεκτρονικό καφενείο το οποίο ονομάζεται «κοινωνικό δίκτυο»:

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

«Ακούω στην παιδική χαρά έναν αριστεροφιλελεμπουροχιπστερά πατέρα να φωνάζει τον περίπου 10χρονο γιο του: “Αγάπη μου, έλα εδώ. Έλα, καρδιά μου. Μην κάνεις ότι δεν με ακούς, καρδούλα μου γλυκιά. Έλα, σου λέω, εδώ, ψυχή μου. Έλα, σε παρακαλώ, καρδούλα μου”. Φρικάρω. Φωνάζω τον γιο μου για σπάσιμο: “Έλα εδώ, ρε κομάντο. Έλα, παλικάρι μου, να σου κουμπώσω τη ζακέτα. Χαχαχα. Τι αλήτης που είσαι”. Με κοιτάει ο άλλος πατέρας λες και είδε μιλιταριστή Νεάντερταλ. Να μιλάτε στους γιους ως αρσενικά και στις θυγατέρες ως θηλυκά. Μην μπερδεύεστε και μπερδεύετε και τα παιδιά σας».

Η παραπάνω ανάρτηση έκανε πολύ θόρυβο, καθώς έγραψαν εκατοντάδες αριστεροί φίλοι μας, οι οποίοι σκανδαλίστηκαν από το θέμα που έθιξα και βίωσα στην παιδική χαρά. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν νεαροί, κάτι που με έθλιψε περισσότερο – θα καταλάβετε τον λόγο παρακάτω. Εκφράσεις, όπως «να σου πάρει η Πρόνοια το παιδί», ύβρεις προς εμένα που τολμώ και μεγαλώνω το αγόρι μου με «σκοταδιστικά πρότυπα», ακροφεμινίστριες να ουρλιάζουν για τον «άνισο» τρόπο που εκφράζομαι ως προς τα φύλα, εκθηλυκοποιημένοι νεαροί που μου υπογράμμιζαν πως τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε άκρως ελευθεριακό περιβάλλον και να μην τα ωθούμε ως γονείς προς συγκεκριμένα πρότυπα ανατροφής που προάγουν την ταυτότητα φύλου τους.

Δηλαδή, με απλά λόγια, ξεσηκώθηκαν αριστεροί και φιλελεύθεροι και με κατηγορούσαν ως οπισθοδρομικό, επειδή ανατρέφω το αγόρι μου ως άρρεν και τα δύο μου κορίτσια ως θηλυκά. Ακόμα και οι λέξεις «αρσενικό» και «θηλυκό» είναι κάτι που ενοχλεί την αριστερή κουλτούρα, η οποία επιθυμεί άφυλα και με «σεξουαλική ασάφεια» ατομικιστικά όντα να λειτουργούν υποτακτικά και φοβισμένα στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Ενοχλεί υπέρμετρα που ακόμα υπάρχουμε οι γονείς οι οποίοι «βαστάμε Θερμοπύλες», ανατρέφουμε τα τέκνα μας όσο παραδοσιακά μας επιτρέπει η ατομικιστική κοινωνία όπου λειτουργούμε και προσπαθούμε με κόπο να τα κατευθύνουμε βάσει του τρίπτυχου που λειτουργεί ομαλά εδώ και χιλιετίες: έθνος – Ορθοδοξία – παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια.

Προφανώς θα ακολουθήσουμε τις επιταγές της παράδοσης, αλλά και της επιστήμης, που υπαγορεύουν ότι ένας άνθρωπος, μαθαίνοντας από μικρός τόσο τα χαρακτηριστικά του φύλου του όσο και την εθνική του ταυτότητα, εντάσσεται ομαλά στην κοινωνία και έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες -από ανισόρροπους και παραπλανημένους- να ευτυχήσει με αυτοπεποίθηση και σωστά θεμέλια.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αγαθάγγελε ο Θεός ζήλεψε το όνομα σου και σε πήρε μαζί του» – Θρηνούν οι συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε για το μεροκάματο

Σοκ στην κοινή γνώμη και τους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα στο Πασαλιμάνι, όπου ένας 31χρονος...

More Articles Like This