Προτιμήθηκε το «θολό» από το «φθαρμένο»

Ο κόσμος έψαχνε να βρει κάποιον που να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

Must Read

Για να μην παρεξηγηθώ με τη λέξη «φθαρμένο», δεν εννοώ την κυρία Αχτσιόγλου, αλλά όλο εκείνο που εξέφραζε ο «προηγούμενος ΣΥΡΙΖΑ». Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι που πήγαν στις κάλπες ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τα πρόσωπα που βρίσκονταν γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, χρεώνοντάς τους πολλά από όσα συνέβησαν την οκταετία 2015-2023 και την «κατηφόρα» δίχως φρένα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν ισχυρίζομαι πως αυτό είναι δίκαιο για την κυρία Αχτσιόγλου, αποτελεί όμως την πιο λογική ανάγνωση του εντυπωσιακού εκλογικού αποτελέσματος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ψηφοφόροι προτίμησαν «τα θολά νερά Κασσελάκη» από τον «φθαρμένο ΣΥΡΙΖΑ» που έκανε τον Μητσοτάκη βασιλιά της πολιτικής ζωής. Αλλοι το λένε «απόγνωση», άλλοι «ελπίδα και προσδοκία για το νέο». Η πιο ρεαλιστική προσέγγιση νομίζω πως δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο κόσμος έψαχνε να βρει κάποιον που να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο Κασσελάκης δεν θα κριθεί από τις ανοησίες των καναλιών που τον κυνηγάνε παντού λες και είναι ροκ σταρ, ενώ ο ίδιος με κάθε ευκαιρία πετάει σπόντες εναντίον τους, γεγονός που αρέσει στους ψηφοφόρους του, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με το «σύστημα».

Θα κριθεί από το πώς θα χειριστεί το «εσωτερικό» του ΣΥΡΙΖΑ και την παραδοσιακή Αριστερά που αισθάνεται λες και έχει φάει μπουνιές μετά τις εκλογές. Θα κριθεί από την ενότητα του κόμματος, έχοντας ήδη μια πρώτη πολύ καλή γέφυρα από την Αχτσιόγλου που την υπερασπίστηκε στη δήλωσή της. Θα κριθεί επίσης από το πόσο ανεξάρτητος θα μείνει απέναντι σε εκείνους που τον στήριξαν αλλά κουβαλάνε τις δικές τους σοβαρές φθορές.
Πάνω απ’ όλα ο Κασσελάκης θα κριθεί από τον τρόπο που θα υπερασπιστεί την κοινωνία, όλη την κοινωνία, όχι μόνο τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αφήνει τον κόσμο να υποφέρει.

Δεν ευθύνεται ο Κασσελάκης επειδή το λάδι έχει ξεπεράσει τα 10 ευρώ το λίτρο και κάποια σούπερ μάρκετ έχουν βάλει στα μπουκάλια… αντικλεπτικά λες και ζούμε μια σύγχρονη Κατοχή! Ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ έχουν ισοπεδώσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η κοροϊδία πηγαίνει σύννεφο, ελπίδα δεν υπάρχει στον ορίζοντα και η κυβέρνηση νιώθει παντοδύναμη.

Η επιλογή των «θολών νερών» είναι απολύτως συνειδητή από εκείνους που ψήφισαν. Ετσι έκριναν, έτσι έπραξαν. Αν ο Κασσελάκης αποδειχθεί φούσκα, ούτε ο πρώτος θα είναι ούτε ο τελευταίος.

Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στη χώρα όπου πολιτική… κάνει η «οικογενειοκρατία». Ο Καραμανλής των Τεμπών που επανεξελέγη, ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης της παραίτησης με χρονοκαθυστέρηση και μια σειρά άλλα πρόσωπα που δεν θεωρούνται «θολά νερά» αλλά στην πράξη αποτελούν διαχρονικές πολιτικές καρικατούρες.

Σε πρώτη ανάγνωση, πάντως, πριν από τον Μητσοτάκη μάλλον πρέπει να ανησυχεί ο Ανδρουλάκης. Είναι φανερό ότι ο Κασσελάκης θα απευθυνθεί στο κεντρώο ακροατήριο. Θέλοντας να χτίσει εκεί μια δυναμική. Θαρρώ ότι θα ζήσουμε σκληρό ροκ. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This