Ώρες κοινής ανησυχίας

Must Read

Τώρα που τελειώνει ο Σεπτέμβριος πυκνώνουν οι αναφορές στο διαδίκτυο για την αλλαγή στις ώρες κοινής ησυχίας. Οπως μας ενημερώνει και η ΕΛ.ΑΣ., για τις ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Οκτωβρίου θα είναι εν ισχύι το χειμερινό ωράριο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Τώρα που χειμωνιάζει, δηλαδή, (υποτίθεται ότι) θα ησυχάζουμε από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30. Τις άλλες ώρες θα παρτάρουμε ανελέητα και θα δουλεύουμε κομπρεσέρ χωρίς διακοπή.

Διαβάζοντας τον νόμο αντιλαμβάνεσαι πόσο σε… δουλεύει η καθημερινότητα. Ητοι, ενημερώνεσαι ότι απαγορεύεται «η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών». Τον ανάλγητο κόπανο που έχει ρυθμίσει τον συναγερμό του αυτοκινήτου ή της μηχανής του να λειτουργεί ακόμα και με φτέρνισμα διαβάτη που περνάει από δίπλα τον ρώτησε ο νομοθέτης;

Απαγορεύονται επίσης «τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων σε δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών». Ο συντάκτης του νόμου, μάλλον, δεν είχε υπ’ όψιν του το είδος του ραπο-τραπο-καγκουρόγυφτα, που παίζει στο ηχοσύστημα του κουβά του «τραγούδια» της συμφοράς, που εκθειάζουν το ναρκεμπόριο, την πορνεία και το μαφιοζιλίκι. Επίσης, από την παραπάνω διάταξη εξαιρούνται (με το έτσι θέλω) τα κόμματα, οι υποψήφιοι δημαρχο-περιφερειάρχες και οι σύλλογοι που διοργανώνουν φιέστες, οι οποίες διαρκούν από τις έξι μέχρι να ξαναφέξει.

Απαγορεύονται επίσης «η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση». Τους δημάρχους που έχουν προγραμματίσει τα σκουπιδιάρικα να περνούν από τις γειτονιές στις 5 το πρωί τους ρώτησε κανείς ποιον νόμο εφαρμόζουν;

Πάντως, για να μην τα παρουσιάζουμε όλα μαύρα κι άραχλα, όντως υπάρχει δυνατότητα κάποια στιγμή να εφαρμοστούν όλες οι προαναφερθείσες πρόνοιες του νόμου, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις.

Σε κάποια άλλη χώρα, όχι εδώ…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δέσποινα Βανδή και Βασίλης Μπισμπίκης στην Μύκονο για το Πάσχα

Στο νησί των Ανέμων βρίσκονται για το Πάσχα η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης. Το ζευγάρι έκανε βόλτα...

More Articles Like This