Το πράσινο δόγμα της «αξιόμαχης» Γερμανίας

Βλέποντας τη Λαµπεντούζα να βουλιάζει, τον Έβρο και τα ελληνικά νησιά ξέφραγο αµπέλι, αντιλαµβάνεται κανείς ότι το µέλλον της Ευρώπης σε γερµανικά χέρια είναι εξαιρετικά επισφαλές

B’ Μέρος: Εχθρός η Ρωσία… ευλογία οι μετανάστες!

Θυμάμαι ένα καυτό απομεσήμερο του φετινού Ιουνίου να έχω μόλις βγει στην ακτή εξουθενωμένος από πολύωρο ψάρεμα και το κινητό στην τσάντα με τον εξοπλισμό να χτυπά δαιμονισμένα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ασθμαίνων, ένας καλός, πολύ ψαγμένος συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και στοχαστής Αλέξανδρος Τσίγγος, που ξέρει καλά τα χούγια μου: «Πού είσαι; Δεν το είδες; Οι Γερμανοί εξήγγειλαν νέο δόγμα εθνικής στρατηγικής! Για πρώτη φορά μετά το 1945! Το έβγαλαν στη δημοσιότητα! Σ’ το στέλνω!»

Ομολογώ ότι εκείνη τη στιγμή το μόνο πράγμα που με απασχολούσε ήταν να φτάσω σπίτι μου και να ξεφορτώσω τα ψαρικά. Με το που πάτησα το πόδι μου στο πλατύσκαλο, όμως, παράτησα τα πάντα στην τύχη τους και πήγα να ανοίξω το κομπιούτερ. Η είδηση ήταν πραγματικά συγκλονιστική.

Το σχετικό κείμενο-ντοκουμέντο «ψηνόταν» από τον περασμένο Φεβρουάριο. Είχε σκαλώσει όμως στις ενστάσεις των Ελεύθερων Δημοκρατών του Κρίστιαν Λίντνερ, που διαφωνούσαν με τις ιδεοληπτικές προσεγγίσεις της «πράσινης» υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σχετικά με μια σειρά θεμάτων, όπως ο προσδιορισμός της Κίνας ως «απειλής».

Διαβάζοντας το τελικό κείμενο 76 σελίδων, που δημοσιεύθηκε μερικούς μήνες αργότερα, διαπίστωσα ότι οι «πράσινες ιδεοληψίες» της αφελούς Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών σε μεγάλο βαθμό παρέμειναν άθικτες, οι διατυπώσεις για την Κίνα αμβλύνθηκαν στο… όριο μιας αντιφατικής ασάφειας και η παρέμβαση του άχρωμου και αποδυναμωμένου καγκελάριου Σολτς περιορίστηκε στο γνωστό πλαίσιο ανιαρότητας. Ομως, το πόνημα συντάχθηκε από τεχνοκράτες του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Και, παρά όποιες φραστικές αποκλίσεις, το κεντρικό απόφθεγμα που εκφράζει τα «πιστεύω» σύσσωμου του συστημικού κοινοβουλευτικού φάσματος της χώρας, και φυσικά της χριστιανοδημοκρατικής αντιπολίτευσης, είναι σαφές. Συνοψίζεται στο μήνυμα «Achtung, achtung! Η Ευρώπη είμαστε εμείς και εμείς αποφασίζουμε για λογαριασμό σας, ακόμη και αν στο μέλλον κηρύξουμε πόλεμο»!

Ισως αυτό ακούγεται σοκαριστικό, αλλά δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη όταν πρόκειται για Γερμανούς, έστω και… εξαγνισμένους από το ναζιστικό παρελθόν. Κάθε υποψιασμένος Ευρωπαίος πολίτης γνωρίζει καλά σήμερα ότι οι Γερμανοί αποφασίζουν για τα πάντα στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Από το πότε θα «πετάξουμε» τα αυτοκίνητα με τους «ρυπογόνους» βενζινοκινητήρες μέχρι το πώς θα ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας.

Αυτό που δεν ήταν τόσο σαφές μέχρι σήμερα και συνδυάζεται με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ 100 δισ. ευρώ είναι ότι οι Γερμανοί μπορεί να μας μπλέξουν σε έναν μελλοντικό πόλεμο με αυτούς που βλέπουν ως εχθρούς της… δικής τους Ευρώπης. Ή ότι μπορεί να μας εκθέσουν σε έναν κίνδυνο εθνολογικού αφανισμού, γιατί αρνούνται να βάλουν φρένο στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση από την Ασία και την Αφρική.

Αυτό το τελευταίο με τρόμαξε περισσότερο από καθετί άλλο στο εγχειρίδιο για τη γερμανική εθνική στρατηγική, που προσβλέπει σε μια Γερμανία «αξιόμαχη, ανθεκτική και βιώσιμη», όπως αναγράφει στην πρώτη σελίδα του.

Ιδιαίτερα προσέξτε την πρώτη γερμανική λέξη, «wehrhaft», στο τρίπτυχο περιγραφής της Γερμανίας του μέλλοντος. Η ίδια η Μπέρμποκ, στο εισαγωγικό της σημείωμα, σπεύδει να τη μεταφράσει με το αγγλικό «robust», που σημαίνει «στιβαρός», παραπέμποντας ίσως στην εικόνα των προϊόντων της γερμανικής εξαγωγικής βιομηχανίας. Η ακριβής μετάφραση του γερμανικού όρους, όμως, είναι «αξιόμαχος». Αυτός που μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς σε καβγά…

Ας δούμε καλύτερα αυτή τη γερμανική «διακήρυξη ετοιμότητας» στο σύνολό της. Γράφτηκε, όπως είπαμε, στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά φέρει και την προσωπική σφραγίδα της σημερινής υπουργού, της πιο ανεπαρκούς ίσως Γερμανίδας πολιτικού των τελευταίων ετών, που ανταγωνίζεται επαξίως την Ούρσουλα των Βρυξελλών…

Ενδεικτική της σύγχυσής της είναι η παραληρηματική «πράσινη» ορολογία που ούτε οι επαγγελματίες διπλωμάτες μπόρεσαν να εμποδίσουν. Στο κείμενο γίνεται λόγος τουλάχιστον έξι φορές για… «φεμινιστική εξωτερική πολιτική» και βεβαίως προτάσσεται ως πεμπτουσία η κλιματική αλλαγή, που μπλέκεται συχνά πυκνά με τις δράσεις υπέρ των… ευπαθών ομάδων και των «περιθωριοποιημένων μειονοτήτων».

Πέραν όμως του παραληρήματος, τα μηνύματα είναι σαφή: «Η Ρωσία αποτελεί σήμερα την πιο σοβαρή απειλή για την ασφάλεια στον ευρωατλαντικό χώρο». Η Κίνα είναι «εταίρος, ανταγωνιστής (αλλά) και συστημικός αντίπαλος»! Η Βόρεια Κορέα και το Ιράν είναι επίσης εστίες κινδύνου.

Υπό αυτή την έννοια, η ασφάλεια της Γερμανίας είναι «αδιαίρετη» και απόλυτα συνυφασμένη με αυτήν των Ευρωπαίων εταίρων. Και προσέξτε: «Η εθνική και η συλλογική άμυνα είναι ένα και το αυτό».

Ανάμεσα στις διεθνείς απειλές που προσδιορίζονται στο εγχειρίδιο για το νέο δόγμα της γερμανικής στρατηγικής ασφάλειας είναι και ο πολιτικός εξτρεμισμός, ιδιαίτερα ο… ακροδεξιός (είναι προφανής η αιχμή προς το AfD και τους λοιπούς Ευρωπαίους «εθνολαϊκιστές»).

Προς αυτή την κατεύθυνση, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεσμεύεται να πάρει μέτρα για την πάταξη της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης ως Ευρωπαίος τροχονόμος της πολιτικής ορθότητας.

«Για να εμποδίσουμε τη διάδοση ριζοσπαστικού περιεχομένου μέσω του διαδικτύου, θα πρέπει το παράνομο περιεχόμενο να αναγνωρίζεται και να διαγράφεται ακόμη πιο άμεσα. Οι υπεύθυνοι τέτοιων πράξεων πρέπει να εντοπίζονται και να διώκονται ποινικά».

Αντίθετα, όμως, για τον… Ευρωπαίο τροχονόμο (που ξεκαθαρίζει ότι θα απαιτήσει και μια θέση μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας !) η παράνομη μετανάστευση δεν συνιστά ούτε απειλή ούτε έγνοια. Η μοναδική αναφορά στη λαθρομετανάστευση είναι ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μεταναστών και δημιουργεί προβλήματα κοινωνικής συνοχής στις χώρες υποδοχής. Την ίδια στιγμή, όμως, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, τονίζεται ότι η «ελεγχόμενη μετανάστευση εμπλουτίζει τη Γερμανία – η Γερμανία, για την ακρίβεια, εξαρτάται από αυτήν, όχι μόνο λόγω των δημογραφικών τάσεων»…

Στην συνέχεια τονίζεται ότι στόχος της Γερμανίας είναι «να μπορούν οι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, και να τους προσφέρονται μελλοντικές προοπτικές, με τη γερμανική υποστήριξη». Ο υπαινιγμός είναι σαφής: «Διαλέγουμε αυτούς που θέλουμε και μπορούν να συνεισφέρουν στη γερμανική βιομηχανία, και… ξεσαβουρώνουμε τους υπολοίπους στις ευρωπαϊκές χώρες πρώτης υποδοχής».
Βλέποντας τη Λαμπεντούζα να βουλιάζει, τον Εβρο και τα ελληνικά νησιά ξέφραγο αμπέλι, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το μέλλον της Ευρώπης σε γερμανικά χέρια είναι εξαιρετικά επισφαλές. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαχαιρώνουμε λευκούς»

Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα μικρό γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων...

Με τον Ταγίπ… και όπου βγει!

Η ιστορία με τα δημοσιεύματα που είδαμε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία...

H αντιφατική φυσιογνωμία που ζημίωσε δολίως τον Ελληνισμό

Συνέβη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ελσίνκι το 1975, κατά τη διάρκεια της παράθεσης...

Δημοκράτες με βασιλικούς μισθούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα έκανε μια πράξη άξια επαίνου. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί...

Ποτέ με τους ξένους

Κάθε προσβολή στην ηγεσία της χώρας είναι προσβολή στη χώρα, δεν αφορά μόνο το...

Οι πρωτοκλασάτοι όταν βγαίνουν απ’ το μαντρί…

Ξέρουμε, βέβαια, ότι οι πολιτικοί είναι «πολιτικοί». Τουτέστιν, άλλα λένε τη μια στιγμή και...

Τι ξέρει ο κύριος Σαμαράς

Σε μια παλαιά, κλασική τακτική του ΠΑΣΟΚ προσέφυγαν ορισμένα κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου...

Βουλευτικοί ώμοι αρσιβαρίστα

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης κι η υπέρκομψη συμβία του με τα 39 ακίνητα και...

Κάθε πότε θυμώνει ο Κυριάκος;

Στη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί απρέπειες και προσβολές πολύ...

ΕΣΡ…

Διάβασα πριν από λίγος μέρες στη «δημοκρατία»  ότι, σε συνάντηση που είχε με τον...

Η αντίδραση ενός ηγέτη

Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του...

Δεν δείχνει έτσι την ενόχλησή του ένας Βρετανός πρωθυπουργός

Θα ακύρωνε ποτέ ένας «γκάγκαρος» Βρετανός πρωθυπουργός προγραμματισμένη συνέντευξή του με ξένο ηγέτη φίλης...

Ελγίνειος φερετζές αφελληνισμού

Παρακολουθείς στην τηλεόραση* την παραδοσιακή οπερέτα όπου τις ελληνόφωνος/η πολιτικός, σε μια έκρηξη πατριδολατρείας,...

Αντί να κοκκινίζουν τη… συγχαίρουν!

Η συγκλονιστική περίπτωση της 85χρονης αγρότισσας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου...

Οι «γραφικοί»

Για να δούμε. Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, Τζόρτζια Μελόνι και...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού...

Η Ελένη Κρίτα αποκάλυψε πόσα χρήματα πήραν οι πρωταγωνιστές του «Παρά Πέντε»

Η ηθοποιός Ελένη Κρίτα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό...

Λαχτάρα για τη Μαρινέλλα στο νοσοκομείο

Μια περιπέτεια υγείας ανάγκασε την βασίλισσα του ελληνικού τραγουδιού,...

NEWSROOM