Πιπέρι στα λάχανα

Η Ελλάδα ήταν φεσωμένη όχι μέχρι τον λαιμό, αλλά μέχρι τις ρίζες των τριχών της κεφαλής, και σκορπίσαμε δισ. σε Καλατράβες

Must Read

Το πανάκριβο φιάσκο με τα ολυμπιακά ακίνητα φέρνει στον νου τον Ιωάννη Καποδίστρια. Οταν ανέλαβε την κυβέρνηση της Ελλάδας, μεταξύ πολλών θεσμών που ίδρυσε ήταν νέα σχολεία – και αρκετά εξ αυτών ήταν αλληλοδιδακτικά. Δηλαδή, οι προχωρημένοι σε μάθηση νέοι δίδασκαν τους άλλους, που βρίσκονταν σε χαμηλότερο γνωστικό επίπεδο. Δεν ίδρυσε πανεπιστήμια, διότι θεωρούσε ότι είναι άτοπο να χτίζεις και να πληρώνεις πανεπιστήμια όταν δεν έχεις αποφοίτους της μέσης εκπαίδευσης. Βουνό το δίκιο αυτού του αγίου της πολιτικής. Πρώτα μαθαίνεις να περπατάς και έπειτα να τρέχεις.

Εδώ, σε μια οικονομία-ανέκδοτο, με παραγωγικούς τομείς που ξεθεμελιώνονταν για να γίνουμε η «Ελλάδα των υπηρεσιών», όπως την οραματιζόταν το καθεστώς Σημίτη, σκορπίσαμε δισεκατομμύρια μάρκα (διότι το ευρώ είναι μάρκο με κοινοτικό φερετζέ) σε φρου φρου και αρώματα. Ητοι, σε ολίμπικ γκέιμς (ολυμπιακά παίγνια, δηλαδή), σε μεταλλικά παλούκια σχεδιασμένα από τον «παγκοσμίου φήμης» Καλατράβα. Κι ύστερα ήρθε ένα φέσι με δύο φούντες, εχούσας μήκος ίσο με το ύψος του όρους Κ2 στην οροσειρά των Ιμαλαΐων. Και γίναμε εμείς παγκοσμίου φήμης υποθηκευμένοι χρεοφειλέτες.

Αντί να δημιουργήσουμε μια αμυντική βιομηχανία αξιώσεων -ένα πεδίο στο οποίο οι Τούρκοι έχουν κάνει άλματα- και να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία της χώρας, τονώνοντας παράλληλα την οικονομία, να φτιάξουμε εκπαιδευτικό σύστημα της προκοπής και όχι της πυρκαγιάς και των μπαχάλων, όπως είναι τώρα, να δώσουμε έμφαση στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και να κοιτάξουμε να απαλλαχθούμε από το εξωτερικό χρέος, φουσκώσαμε την οφειλή ασχολούμενοι με μπούρδες που μας μοσχοπούλησε ο Καλατράβα και οι οποίες τώρα σκούριασαν.

Αυτά μας φάγανε. Η αφέλεια, η ελαφρομυαλιά και η γελοία τάση για επίδειξη. Δεν επιδιώξαμε να εργαστούμε για να δώσουμε καίριες λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, αλλά δώσαμε τα ρέστα μας για να προμηθευτούμε χάντρες, καθρεφτάκια, συστήματα ασφαλείας που δεν δούλεψαν ποτέ και για να χτίσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις που ρήμαξαν.

Ηταν πολύ ακριβό το πιπέρι στα λάχανα και δεν απέμεινε χρήμα να αγοράσουμε φαΐ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνοαμερικανίδα δήμαρχος του Σόμερσβιλ των ΗΠΑ – Τι λέει για την πατρίδα

Πριν δύο χρόνια στην πόλη Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, η οποία ουσιαστικά είναι προάστιο της Βοστώνης με την οποία και...

More Articles Like This