Διεθνής προστασία και φύλαξη συνόρων

Must Read

Οι κινητοποιήσεις των πολιτών σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, στις οποίες η κυβέρνηση μεταφέρει λαθρομετανάστες προς εγκατάσταση, έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά:

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Αποτυπώνουν την αγωνία των κατοίκων αναφορικά με την ανασφάλεια που νιώθουν είτε λόγω του πλήθους των μεταφερομένων από τα νησιά (ειδικά, μάλιστα, όταν αυτοί εγκαθίστανται κοντά σε μικρούς οικισμούς) είτε λόγω ανάλογων πικρών εμπειριών που βίωσαν κατά το παρελθόν.

Ζητούν να μάθουν για ποιον λόγο είναι αναγκασμένοι να δεχτούν τη συμβίωση (για άγνωστο, μάλιστα, χρονικό διάστημα) με ανθρώπους που είναι φορείς μιας εντελώς διαφορετικής κοσμοαντίληψης και είναι δεδομένο ότι δεν δικαιούνται άσυλο και διεθνή προστασία, αφού είτε προέρχονται από χώρες που θεωρούνται ασφαλείς είτε από χώρες που ο όποιος κίνδυνος για τη ζωή τους περιορίζεται σε ένα μικρό μόνο τμήμα του εδάφους τους.

Αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης αδυναμία προστασίας των κρατικών μας συνόρων από την εισβολή εκατοντάδων ή και χιλιάδων λαθρομεταναστών ημερησίως.

Σε αυτά τα ερωτήματα όχι μόνο δεν δίνονται οι δέουσες απαντήσεις, αλλά επιχειρείται και μια προσπάθεια απαξίωσής τους μέσω ανθρωπιστικών και ιδεοληπτικών προσεγγίσεων και δημιουργίας ενοχών σε όσους τα θέτουν. Ειδικά το θέμα της προστασίας των συνόρων, όμως, είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί, αφού η συνέχιση αυτής της κατάστασης επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Προκειμένου, μάλιστα, για χερσαία σύνορα, των οποίων ο έλεγχος και η αποτροπή της παράνομης εισόδου πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα, οι απαιτήσεις των πολιτών είναι δικαιολογημένα πολύ πιο έντονα διατυπωμένες. Αυτό είναι, εξάλλου, και το νόημα αλλά και ο συμβολισμός του αποκλεισμού της τελωνειακής εισόδου των Κήπων στον Έβρο, που έχουν ανακοινώσει για την ερχόμενη Κυριακή αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς της Θράκης, σε ένα «Πανθρακικό κάλεσμα για την υπεράσπιση του Ελληνισμού», όπως το ονόμασαν.

Στην ανακοίνωσή τους, που καλεί σε μια ανθρώπινη αλυσίδα στο Τελωνείο των Κήπων, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Σκοπός μας είναι να δείξουμε στους κυβερνώντες ότι ο λαός της Θράκης βρίσκεται στα όριά του με την παρανοϊκή κατάσταση που του έχει επιβληθεί με την ογκούμενη παράνομη μετανάστευση. Είτε μιλάμε για συνειδητή πολιτική ανοιχτών συνόρων είτε για αδυναμία φύλαξης της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε και να το εκφράζουμε μεγαλόφωνα.Φτάνουν πια οι καφενειακές κουβέντες και τα παρακάλια σε δήθεν αρμοδίους να πράξουν το καθήκον τους. Η Θράκη ήταν πάντα τόπος υψηλής ασφάλειας και έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι, παρότι εδρεύουν στα μέρη μας ο μισός Ελληνικός Στρατός, η Αστυνομία, η Συνοροφυλακή και η Frontex. (…) Κανένας μας δεν μπορεί να δεχτεί αυτή τη σιωπηρή εισβολή ως κανονικότητα και τον εποικισμό της Ελλάδας ως… ευλογία, όπως περίπου προσπαθούν να μας πείσουν. (…) Τίποτε δεν δείχνει να αλλάζει στα μυαλά των ελίτ, που συνεχίζουν να επιζητούν μια πολυπολιτισμική Ελλάδα δίχως κοινωνική συνοχή. (…) Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, είναι και πάλι όλος ο πολιτικός κόσμος απέναντι στα συμφέροντα του ελληνικού λαού, όπως ήταν και στο προδοτικό Σχέδιο Ανάν ή στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Την Κυριακή μπορούμε να τους δείξουμε με την ειρηνική κινητοποίησή μας ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι: απαιτούμε στεγανά σύνορα και τερματισμό του λαθροεποικισμού της πατρίδας μας».

Αυτονόητα πράγματα, απευθυνόμενα όμως σε αυτιά που ακούν επιλεκτικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελεσίγραφο της αντεισαγγελέως εφετών Λάρισας: Βρείτε ποιος διέταξε εκχωμάτωση και μπάζωμα στα Τέμπη!

Για πρώτη φορά στην τραγική υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών και τα όσα ακολούθησαν με την προσπάθεια συγκάλυψης του...

More Articles Like This