Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία (στον Γιάννο)!

Must Read

Έχουμε ένα ευχάριστο κι ένα δυσάρεστο νέο: Πρώτα το ευχάριστο: Σαράντα έξι χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ακόμα γίνονται αγώνες για το καλό, το ωραίο και το δίκαιο! Το δυσάρεστο: σε αυτούς τους αγώνες ουδείς εκ των διοργανωτών ζητά να συμμετέχουμε, και αυτό το καταγγέλλουμε.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ωστόσο, ας μείνουμε στη θετική πλευρά της υπόθεσης. Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον άπορο, τον ληστευθέντα ακόμα και τον ασθενή είναι το καλώς έχειν του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σου λέει ο απλός ο κόσμος: «Τόσα χρόνια στην πασοκάρα -και ειδικά δίπλα στον Κώστα Σημίτη- αποκλείεται να μην είναι ψυχούλα. Ακόμα και τώρα που είναι στη φυλάκα δεν μας νοιάζει, διότι είναι σοσιαλιστής και οι σοσιαλιστές δεν κάνουν παρανομίες. Να, και τον Τσουκάτο, που κατηγορούσαν οι κακόπιστοι, οι μηδενιστές, οι ακροδεξιοί και οι μαυρόψυχοι, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη τον απήλλαξε. Λόγω παραγραφής, βέβαια, διότι άλλαξε ο νόμος, αλλά τον απήλλαξε. Κι ο Γιάννος μας είναι στη φυλακή και να βγει εδώ και τώρα!»

Τα παραπάνω δεν τα λένε τίποτα παραλήδες. Τα λέει ο απλός ο κοσμάκης στη Βαρβάκειο Αγορά στην Αθήνα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στο καραβάκι που σε πάει από την Κάλυμνο στην Τέλενδο, παντού.

Επίσης, μαζί με τους πολλούς, τα εκατομμύρια που κόβουν φλέβες για τον Γιάννο, υπάρχουν και οι λίγοι διαλεχτοί (61 προσωπικότητες) που συνυπογράφουν κείμενο συγκινητικό για τον λεβέντη μας, τον ντελικανή της πασοκάρας, όπου -μεταξύ άλλων- σημειώνουν ότι η παρατεταμένη προφυλάκισή του είναι «σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Διαβάζοντας το κείμενο και έχοντας παρακολουθήσει τη θριαμβική πορεία του ανδρός στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας, παραλίγο να νιώσουμε προσβεβλημένοι που δεν μας ζητήθηκε να υπογράψουμε κι εμείς την έκκληση για την απελευθέρωση του Γιάννου. Όμως, δεν προσβληθήκαμε. Δεν έχουμε χρόνο για τέτοια. Λήγει ο μήνας και πρέπει να βρούμε φράγκα για να πληρώσουμε διάφορα χαράτσια που επινόησαν αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις οι οποίες μας έσωζαν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This