Τι απετράπη στη Θράκη και τις μας διαφεύγει ακόμη

Σε όλα τα εκλογικά μειονοτικά τμήματα όπου είχε σαρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές με ποσοστά άνω του 80% τώρα σάρωσε ο περιφερειάρχης της Ν.Δ. με ποσοστά 80%

Οι τακτικοί αναγνώστες αυτής της στήλης γνωρίζετε καλά πως έχουμε άριστη πληροφόρηση για όσα κατά καιρούς τεκταίνονται στην ακριτική Θράκη μας. Και συνήθως από αγωνία κι όχι από διάθεση πατερναλισμού προειδοποιούμε γι’ αυτά που έρχονται. Το κάναμε, άλλωστε, συστηματικά σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας.

Στις δημοκρατίες ωστόσο όποιος έχει την ελευθερία έχει την ευθύνη. Αν και υπαινιχθήκαμε σε ορισμένα σημειώματά μας ποιο ήταν το σχέδιο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, το οποίο πριμοδότησε την εκλογή συγκεκριμένων περιφερειακών συμβούλων στη Ροδόπη και την Ξάνθη με στόχο τον έλεγχο (!) της σύνθεσης του νέου περιφερειακού συμβουλίου και την απόκτηση προβαδίσματος στον ορισμό του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης (παλαιός νομάρχης), αποφύγαμε να υποδείξουμε στους πολίτες τι να κάνουν και τι να μην κάνουν. Εκείνοι, άλλωστε, ζουν στην περιοχή, εκείνοι γνωρίζουν, δεν χρειάζονται παιδονόμους εξ Αθηνών.

Οι πρωταγωνιστές μάς ήταν άλλωστε γνωστοί από τα φοιτητικά μας χρόνια και δεν θα θέλαμε επ’ ουδενί να δείξουμε ότι μεροληπτούμε υπέρ ή εναντίον κανενός. Ωστόσο το πρόβλημα υπήρχε και ήταν πάρα πολύ σοβαρό. Κάποιοι στο παρασκήνιο σχεδίαζαν με πάσα λεπτομέρεια τον νέο χάρτη του «κρατικού μηχανισμού» στην περιοχή. Ητοι:

1. Εκλογή χάρτινου περιφερειάρχη ο οποίος θα ήγετο και θα εφέρετο στο μέλλον από την πλειοψηφία των ελεγχόμενων από το βαθύ προξενείο περιφερειακών συμβούλων του (ήδη στην προεκλογική εκστρατεία υπέκυψε στα αιτήματά τους για το μειονοτικό Γυμνάσιο Ξάνθης).

2. Ορισμό μουσουλμάνου «νομάρχη» Ροδόπης ελεγχόμενου από το προξενείο.

3. Εκλογή μειονοτικών δημάρχων νέας γενιάς συγκεκριμένων προδιαγραφών και θέσεων. Με στόχο να δυναμιτιστεί το κλίμα στο εσωτερικό της διοίκησης.

Η Αθήνα άργησε να καταλάβει τι συμβαίνει στη Θράκη , αμφιβάλλουμε αν μερικές πολιτικές συνιστώσες της ήθελαν να καταλάβουν. Πιθανόν και να αδιαφορούσαν για τις συνέπειες, αρκεί να βαφόταν το βράδυ ο χάρτης μπλε. Τι θα γινόταν από εκεί και κάτω, στάχτη και μπούρμπερη. Και ενώ όλα ήταν προδιαγραμμένα και «σίγουρα» σε σημείο που ο πρωθυπουργός να περιοδεύει με τον περιφερειάρχη του αλά μπρατσέτα παραμονές εκλογών στην περιοχή, έγινε το θαύμα. Επαναστάτησε ο χριστιανικός πληθυσμός. Στο σύνολό του. Νεοδημοκράτες, πασόκοι, συριζαίοι, ακροδεξιοί. Ολοι.

Τρεις αιτίες προκάλεσαν την επανάσταση. Στον πρώτο γύρο ο συνδυασμός του κυβερνητικού υποψηφίου εξέλεξε πέντε μουσουλμάνους στους επτά στον νομό Ροδόπης. Μόνον δύο χριστιανούς. Στον πρώτο γύρο στον μεικτό Δήμο Ιάσμου, όπου ζουν 11.000 κάτοικοι, ο κόσμος διαπίστωσε ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο δεν εξελέγη κανένας χριστιανός! Ενώ αυτοί αποτελούν σχεδόν το 30% του πληθυσμού του δήμου. Η «σταυροδοσία» οδήγησε σε φαινόμενα θρησκευτικού και εθνικού αποκλεισμού. Για να μην πούμε ρατσισμού. Και ας ονομαζόταν ο συνδυασμός του νικητή «Μαζί»…

Και τέλος: Σε όλα τα εκλογικά μειονοτικά τμήματα όπου είχε σαρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές με ποσοστά άνω του 80% τώρα σάρωνε ο περιφερειάρχης της Ν.Δ. με ποσοστά 80%. Χωρίς αυτό να ενοχλεί τη Ν.Δ. ώστε να καταγγείλει πάλι το τουρκικό προξενείο για τη δράση του. Ηταν παραπάνω από προφανές τι συνέβαινε. Ο πληθυσμός ξύπνησε την εσχάτη ώρα. Με εξαίρεση τη Ροδόπη όπου το ποσοστό του κυβερνητικού υποψηφίου αυξήθηκε και άλλο, από 55% σε 60%, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Εβρος και Θάσος συνέτριψαν την κυβερνητική υποψηφιότητα. Με λίαν καθοριστικό τον ρόλο της μεικτής Ξάνθης, η οποία αποδοκίμασε και τον δήμαρχο που είχε παίξει παιχνίδια με τον ψευτομουφτή.

Ο πληθυσμός ξύπνησε στέλνοντας στα αζήτητα και χριστιανό δήμαρχο μεικτού δήμου, ο οποίος στην περίοδο των πυρκαγιών είχε ποστάρει στον λογαριασμό του στο facebook μια τεράστια φωτογραφία του με τον Τούρκο πρόξενο. Που για να τον υποδεχθεί όπως ήθελε άδειασε το δημαρχείο από διοικητικούς υπαλλήλους. Δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότης να αποδοκίμασαν τα σχέδια του προξενείου και κάποιοι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Ξάνθης και του Εβρου.

Το μόνο που απέμεινε από το σχέδιο του τουρκικού προξενείου είναι η εκλογή νέας γενιάς δημάρχων στους μειονοτικούς Δήμους Μύκης (Ξάνθη) και Αρριανών (Ροδόπη) στους οποίους αποδίδονται σκληροπυρηνικές απόψεις. Αμφιβάλλω αν η Αθήνα, πλην ενός δύο προσώπων, κατάλαβε από τι τη γλίτωσε το αποτέλεσμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει και να εφησυχάζει. Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας αγνόησαν συστάσεις προϊσταμένων τους και πολιτεύτηκαν με λίαν αμφιλεγόμενα πρόσωπα στην περιοχή χωρίς να καταφέρουν να εκλεγούν. Κάποιοι δεν το βάζουν κάτω και επιχειρούν να διεισδύσουν στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό.

ΥΓ.: Επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων αναλαμβάνει στη Θράκη γυναίκα διπλωμάτης. Της ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία και είμαστε περίεργοι να δούμε πώς θα μπορέσει να σπάσει το άβατο για τις γυναίκες για να καταφέρει να επισκέπτεται τα τεμένη της περιοχής… Στο Ισλάμ υπάρχουν δυστυχώς «γυάλινες οροφές»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωσαννά…

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη -και ο ίδιος προσωπικά- εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά τεσσεράμισι...

«Μαχαιρώνουμε λευκούς»

Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα μικρό γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων...

Με τον Ταγίπ… και όπου βγει!

Η ιστορία με τα δημοσιεύματα που είδαμε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία...

H αντιφατική φυσιογνωμία που ζημίωσε δολίως τον Ελληνισμό

Συνέβη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ελσίνκι το 1975, κατά τη διάρκεια της παράθεσης...

Δημοκράτες με βασιλικούς μισθούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα έκανε μια πράξη άξια επαίνου. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί...

Ποτέ με τους ξένους

Κάθε προσβολή στην ηγεσία της χώρας είναι προσβολή στη χώρα, δεν αφορά μόνο το...

Οι πρωτοκλασάτοι όταν βγαίνουν απ’ το μαντρί…

Ξέρουμε, βέβαια, ότι οι πολιτικοί είναι «πολιτικοί». Τουτέστιν, άλλα λένε τη μια στιγμή και...

Τι ξέρει ο κύριος Σαμαράς

Σε μια παλαιά, κλασική τακτική του ΠΑΣΟΚ προσέφυγαν ορισμένα κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου...

Βουλευτικοί ώμοι αρσιβαρίστα

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης κι η υπέρκομψη συμβία του με τα 39 ακίνητα και...

Κάθε πότε θυμώνει ο Κυριάκος;

Στη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί απρέπειες και προσβολές πολύ...

ΕΣΡ…

Διάβασα πριν από λίγος μέρες στη «δημοκρατία»  ότι, σε συνάντηση που είχε με τον...

Η αντίδραση ενός ηγέτη

Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του...

Δεν δείχνει έτσι την ενόχλησή του ένας Βρετανός πρωθυπουργός

Θα ακύρωνε ποτέ ένας «γκάγκαρος» Βρετανός πρωθυπουργός προγραμματισμένη συνέντευξή του με ξένο ηγέτη φίλης...

Ελγίνειος φερετζές αφελληνισμού

Παρακολουθείς στην τηλεόραση* την παραδοσιακή οπερέτα όπου τις ελληνόφωνος/η πολιτικός, σε μια έκρηξη πατριδολατρείας,...

Αντί να κοκκινίζουν τη… συγχαίρουν!

Η συγκλονιστική περίπτωση της 85χρονης αγρότισσας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού...

Οργή των φωτορεπόρτερ για τον Γεραπετρίτη: «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Την οργή και την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι...

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το νέο κατακίτρινο σπίτι της

Η Μαίρη Συνατσάκη υποδέχθηκε το Δεκέμβριο, τον καλύτερο μήνα...

Λάκης Λαζόπουλος: ΞΥΡΙΖΑ – Πικραμένη Συμμαχία (Επεισόδιο 5ο)

Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που...

Η Ελένη Κρίτα αποκάλυψε πόσα χρήματα πήραν οι πρωταγωνιστές του «Παρά Πέντε»

Η ηθοποιός Ελένη Κρίτα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό...

Καταδρομική αντεξουσιαστών σε σούπερ μάρκετ στον Βύρωνα

Αντεξουσιαστές προχώρησαν σε καταδρομική σε σουπερμάρκετ στον Βύρωνα, κλέβοντας προϊόντα...

NEWSROOM